תוכן עניינים
מאפינס מלוח עם בצל ופטריות
הם יכולים להיות הארוחה העיקרית שלכם בתוספת של סלט איכותי במיוחד, או ממרח מתובל. והם יכולים להיות נשנוש קליל מול הטלויזיה. הם מתאימים לבראנצ', לאירוח, וגם כמתנת תודה לאירוח. הם פשוט מושלמים, קריספיים מבחוץ, ונימוחים מבפנים, הם בדיוק מה שאתם צריכים 😊
מצרכים
- 1 גביע גבינה לבנה
- 1 גביע קוטג'
- 200 גרם גבינה צהובה פתיתים
- 150 גרם בולגרית מפוררת
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- קורט מלח
- קורט פלפל
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 קופסת פטריות (אפשר שימורים, אפשר טרי)
- 1 וחצי בצל קצוץ היטב
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות, ולשמן תבנית שקעים איכותית.
ערבבו את הגבינות, עם החמאה, הביצים, המלח והפלפל. הוסיפו את הביצים בהדרגה והמשיכו לערבב. הטמיעו את הכל לתערובת אחידה וחלקה, והניחו בצד.
במקביל, טגנו בעדינו ולא עם הרבה שמן פטריות קצוצות (אפשר פורטבלו ואפשר גם שמפיניון), ואת הבצל הקצוץ. שימו לב לא לשרוף את הבצל, או לא להשחים מדי. לטגן עד רכות ועד שהוא שקוף.
שפכו את הפטריות והבצל אל תוך התערובת, ומלאו את השקעים בתערובת. עד 3/4 מגובה כל שקע, על מנת שהמאפינס יוכלו לתפוח.
אפו בחום של 180 מעלות עד 25 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים זהובים ויציבים.
צננו על השיש בטמפרטורת החדר והגישו.
מאפינס מלוח עם תרד
העובדה שפופאי היה תמיד חזק ועירני אחרי שהוא אכל תרד היא אולי נשמעת כאגדה, אבל היא לא לגמרי מטעה. לתרד יש סגולות מדהימות של עירנות, אנרגיות, והוא גם מעניק טעם עדין לכל מאפה, פשטידה או תבשיל שהוא משולב בו. מאפינס מלוח עם גבינות ותרד הוא ביס מושלם של בריאות, וטעם עם חשק לעוד.
מצרכים
- 2 ביצים
- 1 בצל
- 1 גביע גבינה לבנה
- 100 גרם בולגרית מפוררת
- 1 כוס פתיתי עמק
- 1 חבילת תרד קצוץ היטב
- 1.5 כוסות קמח תופח
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
חממו תנור לחום של 175 מעלות, ושמנו תבנית אפיה. שטפו היטב את התרד וקצצו דק דק, גם את הגבעולים. קצצו גם את הבצל, וערבבו יחד עם התרד.
הוסיפו את יתרת המצרכים לקערת התרד, פרט לחצי מכמות הבולגרית. שפכו את התערובת אל 3/4 מגובה השקעים בתבנית, ופזרו מעל את הבולגרית ששמנו בצד. אפו בתנור על חום של 175 מעלות, עד 30 דקות. או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.
הוציאו החוצה לצינון בטפמפרטורת החדר, והגישו באהבה לצד סלט, יוגורט, או אפילו בנפרד מכל דבר כנשנוש טעים ומלוח.
מאפינס מלוח עם גבינות, זיתים ושומשום
מאפינס מלוח עם גבינת, זיתים טעימים ורכים ושומשום קריספי מעל הוא ארוחה מושלמת. אפילו לבית הספר לילדים, או לאירוח כיפי בבראנצ', או בערב גבינות קליל. מתכון מהיר, כיפי, ואפשר לאפות גם עם הילדים.
מצרכים
- 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 1 גביע גבינה לבנה
- חצי כוס שמן זית
- 2 ביצים L
- 1 כוס פתיתי צהובה
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כוס חלב
- 1 שימורי זיתים פרוסים מגולענים
- פלפל
- מלח
- 3 כפות שומשום
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש ל180 מעלות, וקמחו את תבנית השקעים.
בקערה גדולה ערבבו את הביצים, את שמן הזית, את הגבינות ואת החלב. הוסיפו את הזיתים וערבבו שוב. תבלו במלח ופלפל. הוסיפו את הקמח וערבבו עד להטמעה מלאה.
שפכו את התערובת אל השקעים עד ל3/4 מגובה השקעים, בזקו מעל שומשום.
אפו עד 20 דקות, או עד שאתם רואים שהמאפינס זהובים תפוחים ויציבים.
הוציאו לצינון, אפשר לפזר מלח גס מעליהם ולהגיש לצד ירקות חתוכים טריים, או תבשיל ירקות מאודים.
מאפינס מלוח פיצה מהיר וטעים
המאפינס הכי אהוב על הילדים, פיצה קטנטנה ואישית בביס אחד, בתוך מאפין. תטעמו, ולא תרצו להפסיק לאכול. הכנה קלה ומהירה, בצק טעים ורך, ומתכון שהולך להפוך לאחד מהאהובים אצלכם בבית.
מצרכים
- 1 קופסת קוטג'
- 1 קופסת גבינה לבנה
- 1 קופסת פתיתי עמק
- 100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
- מלח
- פלפל
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית זעתר
- קורט סוכר
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 1 ביצה L
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור ל180 מעלות חום, ולשמן תבנית שקעים. בקערה גדולה לערבב את הביצים עם כל יתרת המצרכים, פרט לקמח.
את הקמח יש להוסיף בהדרגה ובערבוב עדין, של קיפול, עד שהוא נטמע בתוך הבלילה. ערבבו היטב עד שאין שום גושים בבלילה. שפכו אותה אל תבנית השקעים, עד 3/4 מגובה כל שקע. אפשר להוסיף בטופ של כל שקע גם זיתים.
אפו בתנור החם על 180 מעלות חום למשך של 30 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
הוציאו החוצה לצינון, והגישו. אפשר להגיש עם רוטב פיצה בצד עם שום, או מקלות שום.
מאפינס מלוח – הביס הכי מפנק שתטעמו
יש כאלו שטוענים שהמאפינס המלוחים לא שייכים לשום עדה, או שום מסורת אפיה. ויש כאלו שלוקחים את הקרדיט על סוגי המאפים השונים שאפשר להכין עם מאפינס מלוח זה או אחר. אך כך או כך, השורה התחתונה היא שמדובר במאפה טעים, מלוח, פריך. שאפשר לאכול עם תוספות מעניינות.
המאפינס המלוחים הם לא קינוח, הם מעולם לא התיימרו להגיע לרמת מאפינס לקינוח. והם גם מעולם לא יהיו קינוחים. הם טעימים, הם מושלמים, הם ממיסים את הלב ואווריריים והם בעיקר מתאימים לבראנצ' קליל. אם אתם הורים לילדים קטנים שכבר יכולים לאכול אוכל 'של גדולים' הם גם יתאימו לכם לארוחת הערב לילדים. זה כמובן אם מתחשק לכם קצת יותר לגוון בחביתות ובסלטים.
מאפינס מלוח – כי כל יום הוא יום חג
את המאפינס אנחנו מכירים בעיקר בשל מתכון בסיסי של מאפין גבינה לחג השבועות. אבל האמת היא שכל יום הוא חג כשאנחנו אופים מאפינס. כי אנחנו יכולים להכניס בו עולם ומלואו החל מזיתים שחורים וירוקים. פלפלים חריפים, או פלפלים שאינם חריפים, גבינות ממגוון של סוגים החל מהפשוטות ביותר. ועד לגבינות בעלות אחוזי שומן גבוה, או אחוזי שומן נמוך.
את המאפינס המלוחים אפשר לקשט במגוון של קישוטים המתאימים למילוי שבפנים. מלח גרוס, פלפל גרוס, פתיתי גבינת פרמזן, או גבינה צהובה. וכאשר אתם אופים את המאפינס, לא תאמינו כמה טעים זה יהיה כאשר הגבינה תהיה מותכת וחרוכה מעל. ואתם תוציאו את המאפינס ותיהנו מביס מלוח שנמס בפה. ממש כמו בורקס, אבל בגרסא הרכה, האוורירית והטעימה יותר שלו.
איך הקסם הזה קורה?
כמו כל עוגה בחושה, או פשטידה טובה ומהירה, גם כאן תזכו ליהנות מאופן הכנה מהיר שיעניק לכם מאפה טעים. כל מה שעליכם לעשות הוא לראות איזה גבינות יש לכם בבית המתאימות. אם יש לכם זיתים זה גם מצוין, ביצים, חמאה, ואפילו גבינה לבנה רגילה, קמח תופח. ואם לא, אז קמח רגיל ואבקת אפיה. את כל אלו תוכלו לשלב יחד ולקבל מאפינס טעים, מלוח, פריך או רך ואוורירי לבקשתכם.