שבעת המנות שאסור לפספס בתאילנד - חוויה קולינרית בלתי נשכחת

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    שבעת המנות שאסור לפספס בתאילנד – חוויה קולינרית בלתי נשכחת

    פד תאי – המנה המפורסמת ביותר

    אי אפשר לדבר על תאילנד ולא להזכיר את מנת הפד תאי. ארוחה זו מעניקה לטעמים עשרת המנות של אוכל תאילנדי מסורתי, תאילנד והיא מורכבת מאטרי מטעם חזק ומורגש: רסק תפו"א, נימים, ביצים, תפוחי עץ, בוטנים ופרחי עצים. היא מגיעה לשולחן בשלל צורות וגרסאות, ובכל מקום בתאילנד תמצאו את הגרסה המקומית שלה.

    סום תאם – המרק של תאילנד

    אחת מהמנות האהובות ביותר בתאילנד היא סום תאם, מרק חמוץ-חריף שמורכב מתפוחי עץ, חילי, תפוחי אדמה ופוקט פרחי העץ התאילנדיים. אף שמדובר במנה פשוטה, היא מתאפיינת בטעמים מורכבים ועשירים, שנותנים לה את המקום המרכזי בקולינריה של תאילנד.

    פטאי – חוויה קולינרית יחודית

    פטאי היא מנת דג-קוקוס המפורסמת, שמכילה דגים מלוחים, חילי, נימים, וכמובן – קוקוס. מנה זו מתאפיינת בטעמיה המתוקים-מליחים, והיא משקפת באופן מוחלט את הקולינריה התאילנדית.

    לארב – מנת בשר תאילנדית

    לארב היא מנה של בשר טחון, שמגיעה בגרסאות שונות – בשר בקר, כבש, עוף או חזיר. הבשר מבושל עם תבלינים מגוונים ומוגש עם עלי נענע וריסטרט של פירות וירקות. מנה זו מציעה חוויה קולינרית מרעננת ומעניינת.

    גאי יאנג – עוף מעושן

    גאי יאנג הוא עוף מעושן בעץ מנגו, שמוגש יחד עם רוטב חריף-מתוק. העוף מכיל רק את החלקים הנבחרים ביותר, והתהליך הארוך של העישון מעניק לו את הטעם הייחודי שלו.

    מנה דגים בסגנון תאילנדי

    לסיום, אי אפשר לפספס את המנת דגים בסגנון תאילנדי. המנה מורכבת מדג טרי שמועטף בתיבולים מגוונים ונאפה באופן מיוחד על גבי מדורה. התוצאה היא מנת דגים מפנקת, שמייחדת את הקולינריה התאילנדית.

    האלכוהול בתאילנד – מרגע הרגיעה לאחר ארוחה מלאה

    אחרי ארוחה כה עשירה, נעים להתיישב עם כוס תה או לחלופין עם משקה אלכוהולי מקומי. תאילנד מפתיעה גם במגוון המשקאות שלה. חלקם מוכרים יותר, כמו הבירה שינגהא, אך ישנם גם משקאות ייחודיים לתאילנד, כמו הרום של המותג מקונג. מדובר ברום שחור, שמתיישן בחביות עץ למשך שנים, ומקנה טעמים עשירים של קרמל, בננה וויניל.

    הצמחייה המקומית – חלק בלתי נפרד מהקולינריה

    הצמחייה המקומית בתאילנד משחקת תפקיד חשוב במאפיינים של האוכל התאילנדי. ניתן למצוא את התפוחי עץ המפורסמים במנות רבות, אך גם צמחים אחרים משמשים לתיבול ולהעשרת הטעמים. הבזיליקום התאילנדי, לדוגמה, משמש לתיבול במנות רבות ומעניק להן את הטעם הייחודי שלו.

    לחמים ומאפים – הסיום המתוק של הארוחה

    למרות שהמאכלים התאילנדיים הם החלק המרכזי, חשוב לא להוציא מחשבה את המאפים והלחמים המתוקים שמשמשים כקינוח. מנת הקנומ קרוק, לדוגמה, היא מנת קינוח מוכרת שמורכבת מלחם מתוק שמוכן במחבת ומוגש עם קרם קוקוס. למרות שמדובר במתכון פשוט, התוצאה היא מתיקה ומרעננת, ומשלימה באופן מושלם את החוויה הקולינרית של תאילנד.

    תרבות השוקים – חוויה קולינרית משגעת

    אחת החוויות המרהיבות ביותר בקולינריה של תאילנד היא ביקור בשוק המקומי. בתאילנד, ארוחה מתחילה עוד לפני שהיא מגיעה לסיר – היא מתחילה בשוק. מהכאי, דרך התוססת של התיבולים הטריים, ועד לחוויה החזותית של צבעים וטעמים מגוונים, ביקור בשוק הינו חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית של תאילנד.

    ארוחת הבוקר – התחלה פיקנטית ליום

    התרבות הגסטרונומית של תאילנד מקנה מקום חשוב גם לארוחת הבוקר. לעומת הארוחה הבוקרית המערבית, התאילנדים מעדיפים להתחיל את היום שלהם עם מנות מלאות בטעמים עזים. אחד המאכלים המועדפים לארוחת הבוקר הוא "קאו פאט" – מאכל מרק עשיר המבוסס על רוטב דגים ומכיל בתוכו ירקות ובשר.

    האוכל הרחובי – חוויה בלתי נשכחת

    לא ניתן לדבר על קולינריה של תאילנד מבלי להזכיר את האוכל הרחובי. מאכלים כמו "פאד תאי" או "סום תאם" הם רק דוגמאות קטנות למבחר המאכלים שניתן למצוא ברחובות תאילנד. האוכל הרחובי התאילנדי מאפשר לגולשים לחוות את התרבות המקומית בצורה הכי אמיתית, טרייה ובלתי מעובדת.

    מנות הצומח – צמחוניות תאילנדית

    במרות שהבשר ודגים משחקים תפקיד חשוב בקולינריה התאילנדית, ניתן למצוא מנות מבוססות צומח מגוונות ומעניינות. מאכלים כמו "פאד תאי" ו"קאו פאט" מגיעים גם בגרסאות צמחוניות, וניתן למצוא גם מאכלים מבוססי ירקות ופירות בפריסה רחבה.

    קרדיט תמונה Pexels

    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק