מתכון עוגת שמרים רכה ועסיסית

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    עוגת שמרים רכה ועסיסית

    עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה

    העוגה הזאת אהובה כמעט על כולם, בעיקר על כל מי שאוהב שוקולד. הנוטלה משתלבת נפלא עם הבצק הרך והנימוח, והכל ביחד מעניק חוויה כפרית, טעימה, ומחזיר לזכרונות הטובים של פעם.

    לעוגה זו תתאים תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ.

    מצרכים

    • 2 כוסות קמח תופח
    • 3 כפות סוכר
    • כף וחצי שמרים יבשים
    • 3 ביצים L
    • קורט מלח
    • 150 גרם חמאה מומסת
    • 1 וחצי כוס חלב פושר

    עבור המילוי

    • 100 גרם מטבעות שוקולד מריר
    • 1 חבילה קטנה של ממרח נוטלה (250 גרם)

    לציפוי

    • חצי כוס סוכר
    • חצי כוס מים
    • 1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה:

    את הסוכר, השמרים והקמח ערבבו בקערה במיקסר. הוסיפו לסירוגין את החמאה, המלח והביצים ולושו את הבצק במהירות נמוכה. הוסיפו את החלב ובצעו לישה איכותית ומושקעת לעוד מספר דקות.

    את הבצק הוציאו והעבירו אל קערה מקומחת. כסו את הבצק מגבת מטבח יבשה, והניחו אותו בצד לצורך התפחה של עד שעה וחצי. שימו לב שהוא מכפיל את הנפח שלו.

    רדדו את הבצק למלבן דק, ומרחו את הממרח עליו, ופזרו את מטבעות השוקולד כאשר הן שבורות. גלגלו את הבצק לרולדה ארוכה, חלקו אותה לשניים והעבירו את הרולדה אל המקפיא לרבע שעה בדיוק. הוציאו את הרולדות מהמקפיא, חצו אותן לאורכן וצרו צורת בורג עם. חזרו על פעולה זו עם החצי השני של הבצק. הניחו את הבצק במקום חמים מכוסה במגבת מטבח לחצי שעה.

    חממו תנור ל170 מעלות, משחו על הבצק ביצה ואפו את העוגות עד 40 דקות  או עד שאתם רואים שהן זהובות ויציבות.

    תוכלו גם לבזוק מעל העוגה סירופ סוכר. את הסירופ אפשר להכין עם חצי כוס סוכר וחצי כוס מים.


    עוגת שמרים רכה ועסיסית עם סוכר וקינמון

    היום שלכם לא יכול להתחיל טוב יותר. ביס של עוגת שמרים רכה, עסיסית ונימוחה עם הקראנצ'יות של הסוכר החום והקינמון הוא דרך נפלאה לפתוח את היום, את השבוע, או את סוף השבוע.

    מצרכים

    עבור הבצק

    • 4 כוסות קמח לבן
    • 1 כוס סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • חצי שקית שמרים טריים
    • מעט מלח
    • 2 ביצים XL
    • 1 כוס מים חמימים

    עבור המילוי

    • 1 כוס סוכר חום
    • 1 כף גדושה קינמון
    • 100 גרם חמאה מומסת

    עבור הסירופ

    • חצי כוס מים
    • חצי כוס סוכר

    אופן ההכנה:

    במיקסר יש לערבל את החומרים היבשים חוץ מהמלח לבצק. את הביצים יש להוסיף בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת ולהמשיך לערבב. הוסיפו את המים לאחר שאתם מוסיפים את כל הביצים בהדרגה. לסירוגין, הוסיפו את החמאה.

    בתוך קערה מקומחת העבירו את הבצק ללישה נוספת, וכסו עם מגבת מטבח. הניחו בצד להתפחה לשעה וחצי.

    הכינו את סירופ הסוכר לבינתיים. חממו על סיר קטן חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר. למעוניינים, אפשר להוסיף גם כפית קטנה של תמצית וניל.

    כאשר הבצק מוכן חלקו אותו לארבעה חלקים שווים וצרו בו את הצורות שאתם מעוניינים. צורת בורג, קלעו צמה, או זר עגול עם חור באמצע. מרחו על הבצק לפני יצירת הצורות את הסוכר, עם החמאה והקינמון. משחו על הבצק בסיום יצירת הצורות ביצה, והתפיחו את הבצק לעוד חצי שעה כאשר הוא מכוסה במגבת.

    העבירו לתנור לאפיה בחום של 170 מעלות עד 35 דקות, ובסיום האפיה, שפכו על העוגה את סירופ הסוכר בנדיבות.


    עוגת שמרים רכה ועסיסית עם שוקולד בלונדי וקוקוס

    עוגה זו נחשבת לייחודית מאד, היות ולא כולם מעזים להכין אותה עם שוקולד בלונדי. למי שאינו מכיר, שוקולד זה הוא בטעם קרמלי מעט מלוח, אך הוא משתלב נהדר גם בעוגות. בעוגיות, בגלידות, ולבטח גם בביס הנימוח של עוגת השמרים.

    לעוגה זו יש להכין תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

    מצרכים

    • 4 כוסות קמח
    • 2 ביצים
    • 1 וחצי כף שמרים יבשים
    • 1 מיכל שמנת מתוקה
    • 2 כפות סוכר
    • קורט מלח
    • 200 גרם שוקולד לבן בלונדי
    • 100 גרם חמאה
    • חצי כוס קוקוס טחון

    אופן ההכנה:

    בקערת ערבול יש להניח את השמרים ואת הקמח ולערבב היטב. הוסיפו לסירוגין את המלח, הביצים, השמן, המים והחלב וערבבו לבצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו עוד קצת קמח.

    יש ללוש את הבצק לכדור, ולחלק אותו לחלקים שווים. הניחו את שני הכדורים להתפחה, כסו במגבת מטבח או ניילן נצמד וחתכו כל כדור לחצי.

    יש להמיס את שוקולד הבלונדי על בן מארי או במיקרוגל עם מעט שמנת מתוקה, חלב, או מים. לאחר מכן יש לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצקים לריבועים. מרחו כל חצי בצק בממרח השוקולד, בזקו מעל קוקוס טחון. גלגלו לרולדה, וצרו צורת בורג.

    שמנו את תבניות האינגליש קייק, העבירו אל התבניות ואפו בתנור על חום של 175 מעלות עד 35 או 40 דקות. או עד שאתם רואים שהעוגה מוכנה ושחומה.


    עוגת שמרים רכה ועסיסית עם חלבה

    זה הרגע שבו כל אוהבי הטחינה הגולמית ומכורי החלבה צריכים לקפוץ מאושר! עוגת השמרים הזאת היא שילוב מופלא של בצק רך נמס וטעים שכיף לתת בו ביס, משולב עם חלבה עדינה. הרתיחו את המים לקפה, עם העוגה הזאת אתם תרצו גם שתיה חמה ומפנקת בצד.

    עבור עוגה זו הכינו תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

    מצרכים

    • 3 כוסות קמח לבן
    • 2 ביצים XL
    • 1 וחצי כף שמרים יבשים
    • 1 כוס חלב פושר
    • חצי כוס מים
    • חצי כוס שמן קוקוס
    • 2 כפות קקאו מעורבבות עם מים חמים
    • 200 גרם חלבה מפוררת
    • 2 כפות טחינה גולמית
    • 2 כפות שוקולד נוטלה לבן

    אופן ההכנה:

    בקערה גדולה של מיקסר יש לערבב את הקמח והשמרים, עם המלח, השמן, הסוכר, הביצים, והחלב לבצק אחיד. לאחר הלישה צרו מהבצק כדור, וחלקו אותו לשניים. כל כדור צריך להיות בקערה מקומחת נפרדת להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים, או עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.

    יש לרדד כל כדור למלבן של עד חצי ס"מ ולמרוח עליו טחינה גולמית, מעל נוטלה לבנה ומעל לפורר חלבה. לאחר מכן לגלגל לרולדה ארוכה ומתוחה ולשלב את הבצק בצורת קליעת צמה עם החצי השני של הבצק. שגם עליו יש למרוח באותו האופן את המלית.

    שמנו את תבניות האינגליש קייק ואפו את העוגות על 180 מעלות עד 40 דקות. או עד שהן מספיק שחומות ויציבות.

    עוגת שמרים רכה ועסיסית ליום מושלם

    לדעת לאפות עוגת שמרים מופלאה זה אחד הסודות הכי כמוסים של הקונדיטורים. לכל אחד יש תורה אחרת לגבי עוגות שמרים. אבל שיטת הבסיס, היא שיטת בסיס קבועה לכולם. ויש לכך סיבה חשובה.

    כך שלפני שניגע במסלול ובדרך של איך להכין עוגת שמרים רכה ועסיסית עם מתכון איכותי, נכיר את השמרים קצת. נבדוק מי הם, מה הם, מהיכן הם הגיעו אלינו. ואיך אפשר ללטף אותם כך שיהפכו לעוגה הקסומה שאנחנו כל כך רוצים.

    עוגת שמרים רכה ועסיסית – נעים להכיר

    השמרים הם הגורם הכי בסיסי שמתפיח את העוגה. הם יצורים חיים לכל דבר וחיים על גרעינים, על פירות ועל צמחים. הם זקוקים לנוזל, לטמפרטורה איכותית ולחמצן על מנת לתפוח. הם יכולים גם להתקיים באריזה ללא התפתחות. אך ברגע שנשלב להם לחות, טמפרטורה נכונה ואת המזון הנכון הם יתרבו ויתססו ויהפכו לקסם שאנחנו כל כך רוצים שיקרה.

    ישנם כמה סוגים של שמרים, וכדאי להכיר אותם:

    שמרים טריים

    שמרים אלו הם שמרים טריים ולחים שארוזים בקוביות דחוסות. יש להם חיים קצרים ורצוי שתשמרו אותם במקרר. אפשר לשמור אותם עד חודש במקרר. השימוש בשמרים טריים נעשה בערבוב עם פושרים, לא פושרים מדי. אחרי כ12 דקות נוצרת תסיסה. אם אתם רואים שהתסיסה לא נוצרת, השמרים לא טובים.

    שמרים גרגיריים

    שמרים אלו הם שמרים שמגיעים ארוזים בשקית של 50 גרם. הם גם נחשבים לסוג מסוים של שמרים טריים והם גרגיריים על מנת שיתפזרו טוב בקמח ללא צורך להמיס אותם לפני כן. יש לשמור אותם במקרר עד 4 שבועות.

    שמרים יבשים

    שמרים אלה נמכרים באריזת ואקום גדולה מחוץ למקרר והם עברו הליך של ייבוש עמוק. לכן הם חזקים יותר ומרוכזים יותר. את השמרים היבשים לא צריך להתסיס, אלא לערבב אותם עם הקמח לקבלת האפקט הקסום של ההתפחה.

    איזה טעמים משתלבים בעוגת שמרים?

    הטעמים הקלאסיים הם כמובן שוקולד, וקינמון. אך כיום העולם הקולינרי כל כך מפותח כך שאין שום מניעה לשלב גם טעמי קרם וניל. חלבה, פירות, ועוד שילובים מעניינים.

    2.7/5 - (4 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק