מתכון עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה עם גנאש שוקולד

תפוחים ושוקולד הם שילוב אלוהי, לפחות הרבה כך טוענים. כך שהשילוב של שניהם בתוך עוגה רכה, נימוחה ועסיסית לא יכול להיות פחות ממושלם. יש לכם פה מתכון מתוק, קל להכנה, מעניין, שאפשר להכין גם עם הילדים וגם לבד. לכל אירוע, לכל זמן ביממה, ולכל מצב רוח שמתחשק.

מצרכים

  • 4 תפוחי עץ קלופים, חתוכים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 ביצים XL
  • 1 כפית קינמון

עבור ציפוי השוקולד

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • חצי כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש ל170 מעלות.

ערבבו את התפוחים, הסוכר, סוכר הוניל, השמן, הקמח, אבקת האפיה, הביצים והקינמון לתערובת אחת אחידה וחלקה. העבירו את התערובת אל תבנית אינגליש קייט סטנדרטית, אם המלית מתאימה לשתי תבניות, פצלו את העוגה לשניים.

אפו את העוגה או העוגות בחום של 170 מעלות עד 40 דקות, או עד שהן משחימות. צננו אותן על רשת צינון או על השיש עד לטמפרטורת החדר.

שפכו את השמנת המתוקה ואת השוקולד אל קערית וחממו במיקרוגל 30 שניות. ערבבו היטב עד שמתקבל קרם שוקולד חלק, אחיד ומבריק. הניחו בחוץ למעט זמן לצינון, ושפכו על העוגה. בזקו מעל קוקוס טחון בעדינות.

עוגת תפוחים בחושה עם קינמון

הטעם הקלאסי והידוע של עוגת תפוחים בחושה עם קינמון עדין בתוך עוגה אפויה לחה וטעימה. מושלמת עם הקפה, עם כוס יין אדום או לבן, או סתם עם מתחשק לכם עוגה טובה וביס מתוק.

מצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • 2 ביצים XL
  • 5 תפוחים ירוקים, חתוכים לריבועים, קלופים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה

ערבבו בקערה גדולה את הקמח, השמן, הסוכר, הביצים והמים עד שמתקבלת תערובת חלקה, אחידה ונוזלית. בקערה אחרת ערבבו את התפוחים עם הקינמון והסוכר.

שפכו חצי מהמלית אל תוך תבנית, הטמיעו בתוכה את התפוחים, אפשר מסודר ואפשר גם מבולגן. את חצי הבצק השני שפכו מעל.

הכניסו לתנור לאפיה בחום של 180 מעלות, עד 50 דקות, או עד שהעוגה הופכת להיות שחומה, יציבה ותפוחה.

הקציפו שמנת מתוקה לקצפת אחידה ויציבה, והגישו לצד קצפת. אפשר להוסיף גם כדור גלידה וניל צרפתי.

עוגת תפוחים בחושה עם קוקוס

היתרון הגדול של הקוקוס הוא שהוא משתלב נפלא עם כל טעם, וכל מרקם של עוגה. לכן אנחנו כל כך אוהבים לשלב אותו בעוגות, בעוגיות, בגלידות וביוגורטים. במקרה, במתכון שלפניכם הוא פשוט הופך את העוגה לעדינה ומיוחדת יותר.

מצרכים

  • 4 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 ביצים XL
  • 1 כף קינמון גדושה
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל180 מעלות

את התפוחים הקלופים והחתוכים להניח בקערה ולערבב היטב עם הסוכר החום. הניחו אותם בצד לבינתיים.

בקערה אחרת יש לערבב את הביצים והסוכר עם מזלג או מטרפה ידנית ולהוסיף אל התפוחים. בהדרגה, יש להוסיף את הקמח, השמן, הקינמון ולערבב לתערובת אחידה.

העבירו את התערובת אל תבנית משומנת והזיזו מעט את התבנית על מנת שזו תכסה את כולה. אפו בתנור עד 45 דקות בחום של 180 מעלות, או שהעוגה זהובה ויציבה.

עוגת תפוחים בחושה מקמח כוסמין

לקמח הכוסמין יש מעלות רבות, ביניהן הוא הופך פשוט כל מאפה ועוגה לבריאים וקלילים יותר. עוגת תפוחים בחושה שאנחנו מכינים מקמח כוסמין היא לאל ספק איכותית יותר. מהירת הכנה, טעימה, אוורירית, וטובה לנו. אפשר לשלב אותה עם מיץ פירות קר לצידה, יין טוב וצונן, או אפילו קפה חמים.

מצרכים

  • 2 תפוחים ירוקים גדולים
  • 2 ביצים XL
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • חצי כוס סוכר חום (דמררה)
  • חצי כפית קינמון
  • 1 קליפה מגורדת מלימון
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 1 שקית אבקת אפיה

הצעת הגשה

  • כדור גלידה וניל צרפתי, עם קצפת קרה

אופן ההכנה

חממו מראש תנור ל170 עלות, ושמנו תבני אפיה.

קלפו את התפוחים בעדינות, חתכו אותם לקוביות קטנות והוציאו את הגרעינים. בקערה גדולה ערבבו את התפוחים, הביצים, השמן, הסוכר, הקליפה הגוררת והקינמון. הוסיפו בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפיה. העבירו את הבלילה האחידה אל תבנית אינגליש קייק משומנת ואפו בתנור ל35 דקות על חום של 170 מעלות. תוכלו לבדוק אם העוגה מוכנה אם קיסם שננעץ במרכז יוצא יבש, עם פירורים.

להכנת קצפת, הקציפו שמנת מתוקה עם פודינג וניל (לא חובה, אפשר להקציף גם ללא). הניחו כדור גלידה לצד העוגה בהגשה, וקצפת. ויש לכם עוגה טעימה, בריאה, עם קצת שחיתות לצידה.

עוגת תפוחים בחושה ושווה במיוחד

יש פירות שאנחנו לוקחים כמובנים מאליהם, כאלו הם התפוחים.

אנחנו קונים אותם, אבל לא יודעים מהיכן הם הגיעו אלינו. לא יודעים שיש הרבה מאד זנים שלהם.

ומבחינתנו הם או אדומים, או צהובים, או ירוקים. או אפילו משולבים.

חמוצים, או מתוקים. ואפשר לשלב אותם באינספור מאכלים וקינוחים.

יחד עם זאת, חשוב שנדע שמדובר בפרי מלכותי שכולם אוהבים ויש בו אפשרויות רבות לאכילה.

ואם אתם ממש תוהים לגביו, קנו את הסוגים השונים שלו. תטעמו, ותנסו גם לשלב אותו במאכלים שונים.

סלטים, עוף בתנור, וכן, גם עוגות.

אך כאשר אנחנו מדברים על עוגות דעו כי הוא יכול להשתלב נפלא במגוון רחב של מתכונים.

בין אם זה מתכון של פאי ובין אם מתכון של עוגת תפוחים בסגנון אחר.

עוגת תפוחים בחושה – מה חשוב שנדע עליה?

זו אחת העוגות הכי פשוטות להכנה, אך הן חטא מתוק ומושלם.

עוגת תפוחים בחושה של סבתא תביא אתכם לשיא העונג הקולינרי, אם תכינו אותה נכון.

כאשר אתם מגישים אותה חמה ומתבלים אותה בקינמון, כאשר לצידה גם קצפת קרה או גלידה.

אתם בכלל הופכים אותה לביס ענוג של שחיתות שכולם רק חולמים עליו.

לא כולם מודים בזה, אבל כל אחד ואחת מאיתנו זקוקים מדי פעם לביס הזה של השחיתות.

בין אם מתחשק לנו משהו שוקולדי או פירותי.

עוגה טובה עם המתיקות המתאימה גם אם היא מרוכזת מאד, יכולה לעשות לנו פלאים.

אם גם אם מאמינים שזה טוב לגוף ולנשמה לקחת מדי פעם ביס מושחת, המתכונים האלו הם במיוחד בשבילכם.

וגם אם לא, ואתם מעדיפים משהו בריא יותר, תמיד תוכלו לאפות עוגה עם מתכון בריא יותר.

ולהחליף סוכר לבן בחום, שמנת מתוקה באחוזי שומן גבוהים בשמנת מתוקה עם אחוזי שומן מופחתים.

חלב במים, וקצפת בטחינה גולמית או גלידת סורבה מופחתת באחוזי שומן.

חתוכים לקוביות, לפרוסות, מחוממים על פאי או מקורמלים עם סוכר.

תפוחים נפלאים כקינוח, ונפלאים כאשר אנחנו אוכלים אותם בפנים עצמם.

אך הם הכי טובים כשהחימום מוציא מהם את המתיקות הייחודית שניתן לאכול אך ורק בעוגות.

מתכונים קשורים