תוכן עניינים
עוגת גבינה בחושה
עוגת גבינה בחושה המתאימה לאחר צהריים שקט ונעים והיא לא רק טעימה, אלא פשוט משתלבת נפלא עם כל שתיה חמה שתרצו, לאירוח לארוחות גדולות, או אפילו סתם כי מתחשק לכם להפוך את היום לטעים יותר.
מצרכים
- 2 כוסות סוכר
- חצי כוס שמן
- 1 חבילה של גבינה לבנה 500 גרם
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 ביצים
- 1 וחצי כוס קמח תופח
- שקית קטנה אבקת אפיה
- 2 כפות קרם קוקוס
אופן ההכנה
ערבבו בקערה גדולה את הגבינה הלבנה עם השמן, הסוכר וניל וקרם הקוקוס, הוסיפו את הביצים והמשיכו לערבב.
הוסיפו את הקמח וקפלו את המלית עד שהקמח לגמרי נבלע בתוכה. שמנו תבנית עגולה בקוטר 24 ושפכו חצי מגובה התבנית. אפו בתנור חם על 180 עד הזהבה.
העוגה תהיה מוכנה כאשר היא זהובה ויציבה. אם תרצו לקשט תמיד תוכלו להקציף עוד שמנת מתוקה ולמרוח בעדינות שכבה דקה מלמעלה, ולגרר בשוקולד מריר.
העוגה נשמרת היטב במקרר עד ארבעה ימים כאשר היא בתוך כלי סגור.
עוגת גבינה בחושה על פס
עוגות גבינה פס תמיד מזכירות לנו את בתי המלון היוקרתיים. אבל אתם לא חייבים להיות מסעדת משלן לשם כך או בית מלון חמישה כוכבים. אתם יכולים להכין אותה ממה שיש לכם בבית, ובפשטות רבה. כיף לפנק את עצמכם ואת היקרים לכם בעוגות מיוחדות.
מצרכים
- 3 גביעים קטנים של גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- כוס וחצי של סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 קליפת לימון מגורר
- קורט מלח
- 2 ביצים XL
- 50 גרם חמאה מומסת
- אבקת סוכר להגשה
- תבנית אינגליש קייק
אופן ההכנה
חממו מראש את התנור ל180 מעלות, רפדו תחתית של אינגליש קייק ברצועה של נייר אפיה ושמנו את הדפנות. ערבבו בקערה את הגבינה עם השמנת, הסוכר, הוניל, קליפת הלימון וקורט המלח. הוסיפו את הביצים וערבבו למלית חלקה. הוסיפו את החמאה המומסת עד שהיא לגמרי נטמעת במלית.
שפכו את המלית אל תוך התבנית ואפו עד 65 דקות עד שהעוגה מזהיבה, לא רוטטת ותפוחה. הוציאו את העוגה לצינון, כסו והעבירו למקרר ללילה שלם.
לחילוץ העוגה בקלות הפכו את התבנית על מגש או על תבנית וקלפו את נייר האפיה מהתחתית. קשטו באבקת סוכר לפני ההגשה.
עוגת גבינה בחושה עם שוקולד
שילוב של שוקולד עם גבינה מאז ומתמיד היה מושלם, ואם אפשר להכין את העוגה המושלמת הזאת עם חומרים שפשוט יש בבית, זה אפילו טעים יותר. העוגה הזאת מזכירה עוגת שיש, אך היא לחלוטין עוגת הגבינה הקלאסית עם קורטוב שוקולדי טעים שגם קצת מזכיר ילדות.
מצרכים
- 1 חבילה של גבינה לבנה 250 גרם
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה XL
- חצי כוס שמן
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כף קורנפלור
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף קקאו
- 1 חבילה שוקולד צ'יפס
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור ל180 עלות מראש ולרפד את תחתית האינגליש קייק בנייר אפיה. דאגו שנייר האפייה יבלוט מהשוליים על מנת שניתן יהיה לחלץ את העוגה בסיום ההכנה. שמנו את התבנית ואת נייר האפייה.
ערבבו בקערית גבינה לבנה, סוכר וסוכר וניל. הוסיפו גם את תמצית הוניל, את השמן והביצים וערבבו שוב. הוסיפו קמח, קורנפלור ואבקת אפיה וערבבו עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. העבירו לתבנית אך השאירו עד 5 כפות מהקרם בקערית.
הוסיפו לקערה א אבקת הקקאו וערבבו היטב עד שמתקבל צבע אחיד וקרם חלק. שפכו את הקרם החום על המלית הבהירה וערבבו עם סכין, עד שיתקבל עיצוב שיש.
את העוגה תאפו עד 45 דקות. צננו, הכניסו למקרר לכמה שעות, וקשטו עם אבקת סוכר לאחר החילוץ מהתבנית.
עוגת גבינה בחושה מהירה
הכי כיף לזרוק כמה מוצרים אל תוך קערית, לערבב, להכניס למקרר או למקפיא ולהוציא קסם מתוק וטעים שהולך נפלא עם הקפה. וזאת בדיוק העוגה הזאת. פשוטה, טעימה, קלה ולא מצריכה קניות מיוחדות.
מצרכים
- 1 חבילה פתי בר
- 150 גרם חמאה מומסת
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
- חצי כוס סוכר
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 כף סירופ מייפל
- אבקת סוכר או פירות לקישוט
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור ל180 מעלות. במקביל, לפורר את הפתי בר, לערבב עם החמאה המומסת ולהדק את הפירורים לתחתית של תבנית העוגה היטב. לאחר מכן להעביר למקפיא על מנת שתתקרר בזמן הכנת המלית.
יש לערבב בקערה לא גדולה מדי הגבינה, השמנת המתוקה, הקמח, המייפל, הסוכר והביצים. כאשר המלית אחידה וחלקה יש לשפוך אותה אל תוך התבנית על הפירורים. לאפות בתנור עד 25 דקות עד שהעוגה לא רוטטת, תפוחה ויציבה.
מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם. בבוקר שלמחרת מקשטים באבקת סוכר.
עוגת גבינה בחושה – עולם ומלואו בתוך קערה
אם אתם אוהבים להתארח או לארח אתם בטח מכירים את הדקה התשעים של הקינוחים. הרגע הזה שבו או נזכרתם שאתם אמורים להביא קינוח, או לא הספקתם להכין אותו לאירוח. כך או כך, יש פתרון.
עוגת גבינה בחושה היא עוגה שלוקח בדיוק כמה דקות להכין אותה, והופ, לתנור! ובזמן שאתם מתארגנים או מסדרים את שולחן האירוח, העוגה כבר נאפית וריח מדהים ממלא את הבית.
עוגת גבינה בחושה – הצלחה אמיתית
אם אתם פחות אוהבים להתעסק בהפרדת ביצים או הקצפה. ואם יותר בעניין של לזרוק כמה מרכיבים טעימים לקערה, מתכון זה הוא בדיוק בשבילכם.
עוגת גבינה מסוג זה יכולה להפתיע, לגרוף מחמאות, והיא ממש דורשת מכם כמה דקות של עבודה. כך שאם אתם מתארחים וצריכים להתארגן ומתחשק לכם להפתיע, זרקו כמה מרכיבים אל הקערה. בחשו היטב או במוט ריסוק, או בבלנדר, או אפילו במטרפה, שפכו אל התבנית היפה והעבירו לתנוור.
הטעם יהיה נפלא, הריחות יהיו מרהיבים, והיא תיראה בדיוק כמו העוגה שתרצו לשים ליד הקפה, או ליד כוס היין.
איזה עוד ורסיות יש לעוגה?
באופן כללי, לעוגות גבינה יש הרבה מאד גרסאות. יש עוגות גבינה קרות, עוגות גבינה אפויות גבוהות. עוגות גבינה שהתחתית שלהן היא רק אפויה. עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת, ועוד ועוד.
לרוב, הגבינות המשמשות את עוגות הגבינה העשירות יותר הן גבינת מסקרפונה או ריקוטה. או גבינות אחרות עתירות שומן. הגבינות הללו מאפשרות למעשה לאפות עוגה חגיגית יותר.
אתם לא צריכים להיות קונדיטורים לשם כך, אתם רק צריכים שבלונות קישוט איכותיות. גבינות מסוג מסוים, ולא מעט סבלנות.
העוגה שאנחנו מדברים עליה היא עוגה פשוטה, ביצים, קמח, סוכר, וגבינה לבנה קלאסית של 9 אחוזי שומן. כך שאת העוגה הזאת אפשר להכין בקלות עם מה שיש בבית, בלי לרוץ לסופר ולקנות מצרכים.
מה שהופך אותה לא רק ליותר קלה להכנה, אלא גם לטעימה וקלילה. ומתאימה לכל אירוע, אפילו אם סתם בא לכם להתפנק בבית על ביס טעים.;