תוכן עניינים
עוגת שוקולד בחושה קלה ומהירה
עוגת שוקולד טעימה במיוחד, עסיסית, נימוחה וקלילה שקל להכין עם הילדים, ובכלל מתאימה למצב רוח ספונטני לאפיה שמחה וקופצנית. מתכון שגורף מחמאות בכל פעם שמשתמשים בו.
מצרכים
- 5 ביצים
- 1 וחצי כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 3 כפות קקאו
- 5 כפות שוקולית
- 1 וחצי כוס קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס מים
- תרסיס לשימון התבנית
עבור הקרם
- 1 שוקולד מריר
- 2 כפות מים
- 1 כף סוכר
- 50 גרם חמאה
- עבור הציפוי
- 3 כפות קוקוס טחון
אופן ההכנה
חממו תנור מראש ל160 מעלות.
ערבבו בקערה את הביצים, השוקולית, הסוכר וניל, המים, אבקת האפיה, הקקאו, השמן, הסוכר והביצים. שמנו את התבנית עם ספריי השמן, שפכו את הבלילה אל תוך התבנית והעבירו לתנור. אפו את העוגה 45 דקות.
לבינתיים הרתיחו בסיר קטן את השוקולד, המים, הסוכר והחמאה עד לקרם חלק ואחיד, ושפכו על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור. לקישוט פזרו קוקוס טחון.
עוגת שוקולד בחושה עם קוואקר
זהו מתכון נפלא לעוגת שוקולד בחושה, טעימה, עסיסית ואוורירית משולבת בקוואקר שהופך את העוגה לעשירה בסיבים תזונתיים. היא קלה להכנה, גם עם הילדים, וגם לבד ומתאימה באופן מושלם ליד הקפה.
מצרכים
- 3 ביצים
- חצי כוס שמן
- 1 מיכל שמנת מתוקה של 38%
- חצי כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות קקאו אמיתי
- חצי כוס קוואקר
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 חבילה של שמנת מתוקה לציפוי
אופן ההכנה
חממו מראש את התנור ל170 מעלות
בקערית יש לערבב את הביצים, השמן, מיכל שמנת אחד, סוכר ומים. יש להוסיף לסירוגין קקאו, קוואקר, אבקת אפיה וקמח עד שכל החומרים הופכים לתערובת חלקה ואחידה.
מעבירים לתבנית משמנת ואופים ב170 מעלות עד 55 דקות.
ממיסים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד עד להמסה מלאה ומערבבים היטב. כאשר העוגה יוצאת מהתנור יש לשפוך את הציפוי מעליה ולצנן.
אפשר לקשט בקוקוס, שקדים פרוסים, אגוזים טחונים או אפילו סוכריות צבעוניות או קופצות.
עוגת שוקולד בחושה עם אוראו
עוגת שוקולד בחושה ומיוחדת משולבת קרם וניל עדין עם עוגיות אוראו. רכה, עסיסית, ומאד פופולרית בקרב הקטנטנים וגם הגדולים 😊 מתאימה גם לימי הולדת עם הקישוט המתאים, ובכלל, לכל אירוע.
לעוגה זו יש צורך בתבנית עגולה של 20 ס"מ
מצרכים
עבור הבסיס
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס חלב
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח
- 3 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כפית סודה לשתיה
עבור הקרם
- 1 וחצי חלב
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- 1 פודינג וניל
- 5 עוגיות אוראו טחונות היטב
עבור הציפוי
- 3 עוגיות אוראו חתוכות גס
אופן ההכנה
חממו תנור מראש על 170 מעלות.
לבסיס יש לקמח את התבנית ולשמן, לערבב בקערה סוכר וחמאה לקבלת בלילה אחידה. להוסיף ביצים ולערבב, להוסיף את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה וקקאו.
להוסיף לקערה את החלב ולהמשיך לערבב. להעביר את הבלילה לתבנית ולתנור, לאפיה של 20 דקות ב170 מעלות.
בסיום אפיית העוגה, יש לתת לעוגה צינון של שעה מחוץ לתנור.
יש לשים בקערית נפרדת את החלב, השמנת המתוקה והפודינג ולערבב היטב עד קבלה של קרם חלק אחיד וסמיך. הוסיפו את עוגיות האוראו הטחונות והעבירו אל תבנית העוגה עם השוקולד מלמעלה.
העבירו את העוגה למקרר לחצי שעה, ולאחריה פזרו את העוגיות החתוכות גס.
עוגת שוקולד בחושה עם קוקוס
אתם בטח מכירים את הסיטואציה, יש לכם אורחים ספונטניים או שפשוט מתחשק לכם משהו טעים ולא בא לכם משהו מורכב מדי. אם אתם מחפשים עוגה שתוכלו להכין תוך 5 דקות ועם כל המצרכים הקלילים שיש במטבח, בלי להסתבך יותר מדי במתכונים מורכבים זאת העוגה בשבילכם.
מצרכים
- 1 כוס קמח
- חצי כוס סוכר
- 1 כוס שוקולית
- 1 אבקת אפיה
- 1 כוס קוקוס
- 4 ביצים
- חצי כוס מיץ ענבים
- 1 כוס שמן
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
חממו תנור ל170 מעלות מראש
את הביצים, השמן ומיץ הענבים ערבבו יחד לנוזל אחיד. שפכו פנימה את הקמח, הסוכר, השוקולית, ואבקת האפיה וערבבו הכל עד להטמעה. ללא הקוקוס.
שמנו בתרסיס שמן את התבנית, ושפכו את הבלילה פנימה. אפו ב170 מעלות 45 דקות או עד שהעוגה הופכת תפוחה ולא רוטטת יותר.
הוציאו את העוגה החוצה מהתנור לצינון. במקביל, חממו 1 מיכל שמנת מתוקה עם השוקולד המריר בתוכה במיקרו ל30 שניות והוציאו לערבוב.
ערבבו היטב עד שהנוזל הופך להיות חלק ואחיד, שפכו על העוגה רק לאחר שהיא כבר לא חמה. אם תשפכו את הקרם כל עוד העוגה חמה, היא תיספג בפנים ו"תהרוס" את המרקם שלה.
לאחר שהקרם על העוגה, שפכו את הקוקוס ופזרו אותו באופן אחיד.
עוגת שוקולד בחושה – הקלות שבהכנה
עוגות בחושות זה כיף. מה נשאר לנו לעשות איתן פרט ללהכניס פנימה שילוב של מה שאנחנו חושבים שיתאים ויצא טעים, ולהתאזר בסבלנות מקסימום 40 דקות בתנור, והרבה פחות.
זאת בדיוק הסיבה לכך שכשאנחנו אופים עוגת שוקולד בחושה אנחנו מתמלאים בפרפרים בבטן. הריח המתוק באוויר גורם לנו פשוט למצב רוח טוב, וגם קצת חוסר סבלנות לכך שהעוגה תהיה מוכנה.
עוגת שוקולד בחושה היא מהעוגות הקלות ביותר להכנה, ושאפשר גם לגוון בהן ורסיות שונות. בין אם עוגה שהיא פרווה, או עוגה שהיא חלבית. ובין אם מדובר בעוגה שאפשר להפוך לחגיגית יותר. או עוגה שתישאר העוגה הכושית הקלאסית שכולנו זוכרים לטובה.
עוגת שוקולד בחושה – כאן אופים בכיף
בואו נדבר על זה רגע, על העובדה שכל תכניות הריאליטי גורמות לכולנו לרצות להפוך להיות שפים. אז לפני הכל, אפשר לנשום. אף אחד או אחת מאיתנו לא נולדים שפים או קונדיטורים. וכשאנחנו מגישים את העוגה שאפינו בבית אין שום סיבה שנקשט אותה בבצק סוכר. או נוסיף עליה עלה נענע. אלא אם כן אנחנו מאד מעוניינים להרגיש שאנחנו נמצאים במסעדת מישלן.
כל הכיף בעוגות הבחושות הן שאתם יכולים להכניס אליהן את מה שיש בבית, ולצאת עם עוגה טעימה. עוגה שכיף להניח ליד הקפה כשעושים שיחות חולין של אחר צהריים. או כשיושבים במרפסת מול השקיעה. ולשם אנחנו חותרים.
איזה מצרכים מתאימים לעוגת שוקולד
עוגת שוקולד בחושה לא זקוקה ליותר מדי. קקאו איכותי, ביצים, קמח בין אם תופח ובין אם לא. ושוקולד כמובן. ההחלטה האם שוקולד חלב או שוקולד לבן, או שוקולד מריר היא כבר בידיכם.
היתרון האדיר הקיים עם מתכון לעוגת שוקולד בחושה או רגילה גם, הוא היכולת לשנות ולגוון. תוכלו להוסיף שוקולד עם סוכריות קופצות. או שוקולד בטעמים משולב בפירות, ובכלל, תוכלו להוסיף קצפות ולקשט אותה באופן חגיגי.
אנחנו יודעים שאתם כבר מחכים למתכון הפשוט ביותר לעוגה הטעימה ביותר. אל תשכחו שהסבלנות משתלמת, בטח כשמדובר במאכלים טעימים כל כך, וכעת, כל מה שנשאר לכם זה ליהנות.