מתכון קינוח כוסות תותים

קינוח כוסות תותים עם קצפת רכה ונימוחה

כולם מחכים לקינוחים הללו, בין אם אחרי ארוחה בשרית ובין אם אחרי ארוחה חלבית. אם המתכון הוא עבור שומרי כשרות, או עבור רגישים ללקטוז או טבעוניים תמיד אפשר להחליף את כל מרכיבי החלב למרכיבים ללא לקטוז.

קינוחי כוסות תותים מפנקים עם קצפת מתוקה, רכה ונימוחה. כיף להכין עם הילדים, כיף להכין לבד וכיף לפנק ולהתפנק כשמתארחים, או מארחים. תתכוננו לביסים ממכרים.

מרכיבים

  • כ30 תותים שטופים וחתוכים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

חתכו את התותים לקוביות והניחו בתוך כל כוס קינוח שני תותים חתוכים.

הקציפו את השמנת בערך חצי דקה, הוסיפו פודינג וניל והמשיכו להקציף עד לקבלת קצפת יציבה ורכה.

סדרו עם כף בכל כוס קצפת מעל שכבת התותים החתוכים, הוסיפו עוד שכבת תותים, ולאחר מכן עוד שכבת קצפת. מעל שכבת הקצפת האחרונה הוסיפו עוד תותים, פזרו אבקת סוכר בנדיבות.

שמרו במקרר עד ההגשה, אפשר גם להקפיא.

הגישו באהבה.


קינוח כוסות תותים מסקרפונה

מתכון מרשים קל טעים וכיפי עם תותים, מכינים בקלות ובמהירות עם מסקרפונה טעימה ועדינה. מתאים לאירוח לימי הולדת, מתאים לדייט רומנטי ואקזוטי, ובעצם לכל רגע מתוק שתחפצו בו. לשדרוג, תוכלו לפורר עוגיות חמאה מתוקות וקרמיות.

מרכיבים

עבור מסקרפונה

  • 1 חבילה שמנת מתוקה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 400 גרם גבינת מסקרפונה
  • 200 גרם תותים טריים חתוכים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

הכינו את המסקרפונה בהקצפה של אבקת הסוכר, השמנת והמסקרפונה עד שמקבלים קצף קשה.

להכנת התותים, טחנו את התותים עם הסוכר ומיץ הלימון.

בכוסות הקינוח פוררו עוגיות חמאה בתחתית, ולאחר מכן הניחו קרם מסקרפונה בנדיבות. לאחר מכן פזרו תותים, שכבת קרם נוספת, ולבסוף עוד שכבת תותים.

אפשר לסיים עם פיזור של אבקת סוכר בנדיבות, ולצנן לכמה שעות במקרר.

הגישו באהבה ותיהנו 😊

*עבור מתכון פרווה או טבעוני החליפו את השמנת לצמחית, ואת גבינת המסקרפונה בגבינה דומה שאינה עם לקטוז.


קינוח כוסות תותים ושוקולד לבן

שוקולד לבן, תותים וקצפת. יש יותר טוב מזה? קינוח מתוק, קליל, איכותי טעים ונימוח. מתאים לחגים, מתאים לערבי שישי, לאירוח, כמתנה לכך שהזמינו אתכם להתארח, לדייט רומנטי או סתם כי מתחשק לכם ליהנות ממתיקות אינסופית.

מרכיבים

לקרם שוקולד

  • 200 גרם שוקולד לבן מגורד
  • 1 שמנת מתוקה
  • תותים
  • 300 גרם תותים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • עבור הקצפת הרכה
  • 1 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לעיטור

  • תותים טריים חצויים
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • אגוזים מסוכרים קצוצים גס

אופן הכנה:

את השוקולד הלבן שימו בקערה, המיסו יחד עם השמנת במיקרוגל או בבן מארי עד שמתקבל קרם שוקולד חלק.

מלאו את תחתית הכוסות בקרם השוקולד, והכניסו למקפיא להתייצבות עד 20 דקות. במקביל חתכו את התותים, הניחו בקערה, הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר והשהו כ15 דקות. בתוך כל כוס הניחו בנדיבות תותים והחזירו למקפיא.

הקציפו בקערית את השמנת, אבקת הסוכר והווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה, סדרו את הקצפת מעל התותים בנדיבות וקשטו עם אגוזים מסוכרים, ומעט אבקת סוכר מלמעלה.

*עבור מתכון פרווה יש להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד לבן ללא חלב, או בשוקולד מריר, אפשר למצוא סוגים שונים של שוקולד בחנויות הטבע השונות או במחלקות הטבע בסופרים.


קינוח כוסות תותים בראוניז

הקינוח הזה יכול להיות קינוח חורף מושלם עם טעמי הבראוניז המתוקים, ואפשר להגיש אותו עם שוקו חם לצידו או קפה טעים לאוהבי השילוב.

השילוב המופלא של בראוניז נימוחים ופריכים שוקולדיים עם תותים וקצפת. ביס מושלם של חלום מתוק שאין סיכוי שמישהו יסרב לו. מתאימים לימי הולדת, או מפגשים חגיגיים במיוחד. או אם תרצו דייט, אירוח ספונטני או סתם לביס מתוק עם הקפה באמצע היום.

מרכיבים

  • 1 עוגת בראוניז קנויה ומוכנה
  • 20 עוגיות אוראו
  • 1 סלסלה של תותים נקיים ושטופים
  • 2 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 150 גרם שוקולד מריר שבור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 10 עוגיות חמאה מפוררות

אופן ההכנה

פוררו את הבראוניז ואת עוגיות האוראו וערבבו היטב, הדקו לשכבה הדוקה בכל כוס. חתכו תותים לקוביות והניחו מעל השכבה בכל כוס.

הקציפו שמנת מתוקה עם הווניל ואבקת הסוכר, וסדרו מעל התותים. העבירו למקרר לחצי שעה.

המיסו את השוקולד המריר עם עוד שמנת מתוקה שהשארתם בצד עד שמתקבל קרם חלק מבריק ואחיד של שוקולד. צננו, ורק לאחר שהשוקולד בטמפרטורה טובה שפכו ממנו על הקצפת.

פוררו עוגיות חמאה מעל לקישוט, הכניסו למקרר לצינון והגישו באהבה.

*עבור מתכון פרווה אפשר להחליף את עוגיות החמאה בעוגיות ווניל ואת מוצרי החלב במוצרים ללא לקטוז.


קינוח כוסות תותים – כי החיים שלנו תותים

כולנו מכירים ואוהבים את האריה שאהב תות, וכולנו גם צוחקים על זה שהוא לא רצה להפסיק לאכול תות. כולנו גם מבינים אותו, הרי מדובר בפרי האהוב על כולם. הוא מתוק, הוא אדום, הוא חינני והוא גם יכול להיות רומנטי עבור חלקנו.

השמועה אומרת שמקור המילה תות הוא מהשפה הפרסית (תותפרנגי), ויש לה גם הגיה מתאימה בערבית וגם בארמית.

אם נכנס לרגע קצת יותר לבוטניקה, התות הוא בעצם גבעול התפוח. הצמח מצמיח שלוחות של גבעולים שמצמיחים שורשים וכל צמח מוסיף צמחים חדשים.

קינוח כוסות תותים – מתי אפשר להשתמש בתותים?

בישראל, התותים מיובאים מקליפורניה. אם אנחנו מדברים על גידול ישראלי, התות גדל גם בחורף. עד שנות שישים גדלו התותים בשדות פתוחים וכיום הם גדלים מתח לחממה פלסטית המגנה מהגשם, מהקור ומהרוח. הם גדלים מדצמבר ועד יוני ומטופחים בזנים מגוונים כמו אורלי, יובל, חירות, רותמי, שקד, מלאך ועוד. רוב הזנים מטופחים על ידי המכון הוולקני ומיעוט מהם על ידי חברה מסחרית זו או אחרת.

איך משלבים תותים בקינוחים?

התותים ידועים בקינוח הכי נפוץ: תותים עם שמנת. ולכן, השילוב המושלם ביותר עבורם הוא שמנת. בין אם חמוצה, ובין אם מתוקה. הקינוח הכי נוסטלגי הוא תותים חתוכים בתוך שמנת חמוצה עם סוכר מעליהם. אין ספק שזהו טעם הילדות של כמעט כולנו.

יחד עם זאת, היום כבר ישנם שילובים אחרים. תותים עם גבינת מסקרפונה, תותים עם גבינת שמנת מתוקה. תותים עם שמנת חמוצה וממותקת ועוד קינוחים רבים וטובים.

אפשר לשלב אותם עם טעמי שוקולד וציפוי גנאש שוקולדי במיוחד. או עם שוקולד מריר ללא גנאש. ואפשר גם להוסיף להם ביסקוויטים בטעמים שונים. רכים, מחוספסים יותר או פחות ומגוררים דק או גס.

אין מתכון אחד לקינוח הזה, תוכלו לקחת אותו לאן שרק תרצו. אם אתם או היקרים לכם אוהבים תותים, מספיק שתגישו אפילו רק גבינת שמנת מוקצפת עם חתיכות תותים. ותהפכו לקונדיטורים הטובים בעולם אם בכלל תוסיפו מעל דקורציה מתוקה. העיקר שיהיו תותים.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק