מתכון עוגת מוס טריקולד

מתכון עוגת מוס טריקולד

עוגת מוס טריקולד עם בסיס של קורנפלקס ושכבת ביסקוויטים

עוגת המוס הזאת לא מחייבת תנור, היא מפנקת, יש לה טעם מיוחד והיא מאפשרת טעימה מעוגות הטריקולד המפורסמות. היא יפיפיה בנוסף להכל, ומתאימה כפינוק ביתי לכל רגע ביממה שבו מתחשק לכם ביס מפנק עם קראנצ'יות מעוררת.

מצרכים

  • 100 גרם חמאה
  • 4 כוסות קורנפלקס גרוס
  • 3 כפות ממרח נוטלה

עבור המוס

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כפית נס מגורען
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

עבור שכבת אמצע

  • שרוול ביסקוויטים פתי בר וניל
  • 1 כוס חלב

עבור מוס חלב

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות ריבת חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

לבסיס המיסו את החמאה במיקרוגל ל30 שניות וטחנו את הקורנפלקס במעבד מזון. ערבבו את הנוטלה עם החמאה והקורנפלקס הגרוס והדקו בשכבה אחידה בתחתית של התבנית. כסו בניילון נצמד והכניסו למקפיא לחצי שעה.

להכנת המוס הקציפו במיקסר שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת אוורירית ויציבה. המיסו שוקולד, סוכר, מים ונס קפה יחד בערבוב. הכניסו קצת מהשוקולד אל הקצפת וערבבו, הוסיפו לאחר ערבוב מלא את כל השוקולד עד שהכל מוטמע.

שפכו את השוקולד מעל הקורנפלקס בתבנית, והכניסו למקרר לשעה.

לאחר שעה, סדרו בשכבה אחידה את הביסקוויטים כאשר הם טבולים בחלב מעל המוס, וודאו שאינם שוקעים בתוך המוס. כסו שוב, והכניסו שוב למקרר להתייצבות לשעה.

הכינו במקביל את מוס החלב. הקציפו את השמנת המתוקה לקצפת, המיסו את השוקולד עם ריבת החלב. הטמיעו את כל החומרים בבלילה ושפכו פנימה את תוך הקצפת עד לקבלת מוס אוורירי. סדרו את המוס מעל שכבת הביסקוויטים, והכניסו למקרר ללילה שלם.


עוגת מוס טריקולד

עוגת טריקולד טעימה ונימוחה עם ביסקוויטים מפוררים דק דק בטעם שוקולד. כל ביס אושר!

מצרכים

עבור התחתית

  • 200 גרם ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד
  • 200 גרם חמאה
  • 4 כפות חלב
  • 1 כף אבקת סוכר

עבור שכבת הקרם של השוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות פודינג שוקולד
  • 1 כף אבקת קקאו

עבור שכבת קרם שוקולד חלב

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • חצי כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות פודינג שוקולד

אופן ההכנה:

עבור התחתית יש לחתוך את החמאה לקוביות ולהניח בקערה עם כפות החלב. להמיס במיקרוגל עד להמסה מלאה וחלקה. לערבב את הביסקוויטים עם הקרם החלק ולהדק היטב בתחתית התבנית.

עבור שכבת השוקולד המריר הניחו בקערה את השוקולד, החלב, והמיסו במיקרוגל כמה שניות. לאחר מכן ערבבו היטב לתערובת חלקה וצננו לטמפרטורת החדר. הקציפו בקערה נפרדת את השמנת המתוקה בערך דקה והוסיפו חלב, פודינג ואבקת קקאו והמשיכו להקציף. הוסיפו בהדרגה את מלית השוקולד והקציפו עד למוס יציב. יש לשפוך את המלית מעל תחתית העוגה ולהכניס למקפיא לחצי שעה.

עבור שכבת קרם שוקולד חלב חזרו על אותה הפעולה בדיוק, רק עם שוקולד החלב. גם את המוס הנוסף שפכו מעל שכבת הקרם השניה, והכניסו למקפיא לעוד חצי שעה.

עבור שכבת קרם שוקולד לבן חזרו על אותה הפעולה עם השוקולד הלבן ושפכו מעל השכבה השניה. את העוגה עם כל השכבות הכניסו למקפיא לשש שעות. לפני ההגשה העבירו למקרר לשעה וחצי או הוציאו החוצה 15 דקות לפני שמגישים.


עוגת מוס טריקולד עשירה במיוחד

לעוגות טריקולד יש מקום של כבוד בקטגוריית העוגות הנימוחות והטעימות ביותר. הן משפרות מצב רוח בשניות ומתאימות לחובבי השוקולד במיוחד. צריך מעט סבלנות להכין אותן, אך זה משתלם ישר עם הביס הראשון כבר.

מצרכים לבסיס

  • 300 גרם ביסקוויטים טחונים בטעם שוקולד
  • 150 גרם חמאה מומסת

מצרכים למוס שוקולד מריר

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 גרם ג'לטין מומס ב20 גרם מים קרים

מצרכים למוס שוקולד חלב

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 4 גרם ג'לטין מומס ב20 גרם מים קרים

מצרכים למוס שוקולד לבן

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 4 גרם ג'לטין מומס ב20 גרם מים קרים

אופן ההכנה

את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה ערבבו היטב והדקו אל תבנית רינג.

המיסו את הג'לטין עם המים והניחו בצד.

בקערה נפרדת הניחו בכל פעם בטעם הנפרד את השוקולד עם השמנת המתוקה והמיסו במיקרוגל וערבבו היטב. כשהג'לטין מתקשה הכניסו למיקרו לכמה שניות והעבירו אל התערובת של השוקולד החמה. הקציפו את מה שנשאר מהקצפת לקצף אוורירי ונפוח וקפלו אל תערובת השוקולד עד לאיחוד מלא.

שפכו על תחתית הרינג. חזרו על הפעולה הזאת עם כל שכבת מוס בנפרד. בין שכבה לשכבה, הקפיאו כל פעם מחדש את העוגה ל45 דקות.

בסיום, הכניסו את העוגה למקפיא ללילה שלם.

להכנת הגנאש המיסו 150 גרם של שוקולד מריר יחד עם קופסא של שמנת מתוקה, ושפכו על העוגה הקפואה.


עוגת מוס טריקולד מהירה

העוגה הקלאסית בהכנה של 10 דקות, ועם המון סבלנות להכנת המוס והקפאתם, כדי שהביס הראשון והאחרון יהיו מושלמים.

מצרכים

עבור הבסיס לעוגה

  • 200 גרם של עוגיות אוראו מפוררות
  • 5 כפות חמאה גדושות מומסות

עבור המוס, לטעמים שוקולד מריר, חלב ולבן, לכל מוס בנפרד

  • 200 גרם שוקולד (מריר, חלב, לבן)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כפית ג'לטין
  • 1 כף מלאה מים קרים
  • חצי כוס חלב
  • פירות יער לקישוט

אופן ההכנה:

את עוגיות האוראו ערבבו עם החמאה המומסת, והדקו היטב לתחתית התבנית. הכניסו למקפיא להקפאה.

עבור הכנת המוס, חזרו על הפעולה שלוש פעמים עם כל מוס בנפרד:

את השוקולד המיסו עם החלב במיקרוגל לקבלת קרם חלק. את השמנת המתוקה הקציפו עד קבלת קצפת יציבה ותפוחה. את הג'לטין המיסו עם המים הקרים, ושפכו אל תוך השוקולד, ערבבו עד להטמעה מלאה. שפכו את המוס על התחתית הקפואה, והכניסו בין כל מוס ושכבה את העוגה למקפיא ל45 דקות.

אפשר לקשט עם קצפת מעל, ולפזר קוקוס טחון, או פקאנים מסוכרים.

עוגת מוס טריקולד – למכורים לשוקולד במיוחד

אם אתם אוהבים שוקולד העוגה הזאת היא במיוחד בשבילכם. למעשה, אתם לא חייבים להיות מכורים לשוקולד כדי לאהוב את העוגה הזאת. אבל אם אתם כן מכורים לשוקולד, וואו, העוגה הזאת הולכת להפוך לכם את החיים לטובים יותר 😊

עוגה זו היא עוגת מוס טריקולד שבנויה משלוש שכבות של מוס שוקולד בטעמי חלב, שוקולד לבן ושוקולד מריר.

עוגת הטריקולד היא עוגה מרשימה. ישנם כאלו שאפילו קוראים לה עוגת השווצה בגלל שכבות המוס המדהימות שלה. היא כל כך יפה, בנוסף לכך שהיא טעימה בטירוף. בתחתית שלה יש שכבת מוס כהה של שוקולד מריר. באמצע יש שכבה של מוס חלב בטעמים עדינים. ובשכבה העליונה השכבה הלבנה מהשוקולד הלבן.

לרוב מכינים אותה לאירועים כמו יום הולדת, או יום נישואים. נדיר שמכינים אותה בבית סתם כי מתחשק, אבל אם באמת סתם מתחשק לכם, אל תחששו. תהיו יצירתיים ותפנקו את כל מי שאתם אוהבים.

עוגת מוס טריקולד – טעמים שלא תשכחו

שלא תטעו, אין שום צורך שתלכו ללמוד קונדיטוריה או להפוך לשוקולייטרים כדי להכין את העוגה הזאת. רוב האנשים חוששים להכין אותה כשהם מסתכלים על מתכון זה או אחר של העוגה. היא נראית מורכבת, רשימת המצרכים ארוכה, אופן ההכנה אולי מעט מורכב. אבל ברגע שתתחילו, ותהיו בתוך המסע המתוק הזה לא תרצו להפסיק.

כשאתם מתחילים את ההכנה הטיפ הכי חשוב שתזכרו הוא לשים לב שהעוגה יוצאת ישרה. הניחו אותה על משטח ישר, לא בזוויות עקומות. כי היא עוגה רכה, וכך היא תתייצב נכון.

כל שכבה של העוגה מורכבת ממוס של שוקולד בטעם אחר, עם ג'לטין. אם לא תכינו את העוגה עם ג'לטין היא פשוט לא תחזיק לכם מעמד. ג'לטין קל להכין ואפשר למצוא בכל מקום כיום. כל שכבה של מוס אתם מקפיאים בערך שעה על מנת שישמור על יציבות.

שבו בנחת, קראו את כל המתכונים המתאימים לכם, ובחרו את זה שהכי מתחשק לכם להכין. הכינו את רשימת המצרכים מראש והיו גאים בעצמכם. אתם הולכים להכין את אחת העוגות המדהימות ביותר שנוצרו אי פעם.

מתכונים קשורים