מתכון קאפקייקס וניל

קאפקייקס וניל עדינים עם קרם חמאה

לוניל יש מוניטין נפלא ולא סתם, הוא עדין, הוא נימוח, הוא קליל, והוא בעיקר מתאים לאלו שפחות אוהבים קינוחים שוקולודיים במיוחד. אנחנו מזמינים אתכם להתאהב, כבר מהביס הראשון.

מצרכים

  • 3 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס חלב

ציפוי

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש לחמם תנור ל180 מעלות חום, ולרפד תבנית שקעים.

המיסו את החמאה ובקערת מיקסר הקציפו את הביצים והסוכר עד שמתקבלת בלילה בהירה ותפוחה. הוסיפו את הוניל, השמן, הקמח, החמאה והחלב. הטמיעו את הקמח בפנים בעדינות.

מלאו את השקעים עד 3/4 מגובהם ואפו בתנור עד 20 דקות, או עד שאתם רואים שהם מוכנים. הוציאו את הקאפקייקס לצינון.

בזמן הזה, המיסו את השוקולד עם השמנת המתוקה ושפכו את הגנאש המתוק על הקאפקייקס.

קשטו בסוכריות צבעוניות והגישו באהבה.


קאפקייקס וניל מהירים וקלים

קיבלתם טלפון עם אורחים לא צפויים? לארח זאת מצווה של אהבה! אבל אין ספק שמדובר ברגע שבו אתם צריכים לאלתר קינוח טעים לקפה. קאפקייקס וניל מהירים וקלים הם הפיתרון המושלם, ועם המתכון הזה, אתם הולכים להכין אותם באופן יותר קבוע.

מצרכים

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים חמים
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 חבילה פודינג וניל

אופן ההכנה

חממו תנור לחום של 180 מעלות מראש, ושמנו תבנית שקעים. אפשר גם להשתמש בעטרות נייר ואז לא תצטרכו לשמן את התבנית.

ערבבו את כל החומרים היטב באופן ידני עם מטרפה. שפכו אותם אל התבנית המשומנת ואפו בתנור על חום של 180 עלות, עד 15 דקות או עד שאתם רואים שהקאפקייקס מוכנים ותפוחים.

הוציאו לצינון על רשת צינון, או על השיש. אפשר לקשט בפירות, בקצפת, בגנאש שוקולד, או בקוקוס טחון. אפשר גם לבזוק אבקת סוכר שתמיד מוסיפה טעם עדין.


קאפקייקס וניל עם תותים וקצפת

תותים עם קצפת הם זיכרון מתוק של כולנו. ואנחנו מעבירים אותו הלאה בדורי דורות גם לילדים שלנו. קאפקייקס וניל עם תותים וקצפת הוא שדרוג מופלא לזיכרון המתוק הזה, שמתאים את עצמו גם לילדים, וגם לנו. קאפקייקס זאת אהבה, וכשהיא מוקצפת עם פירות, זאת אהבה מיוחדת.

מצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים XL
  • חצי כוס חלב

למילוי

  • 200 גרם תותים
  • 1 חבילה מסקרפונה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 שמנת מתוקה

לציפוי

  • 15 תותים קטנים חתוכים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

חממו תנור ל180 מעלות חום, ושפכו אל קערה את המלח, אבקת האפיה, והסוכר. הקציפו לקבלת קצף אוורירי ובהיר. הוסיפו את תמצית הוניל והביצים בהדרגה וערבבו עד שמתקבלת בלילה חלקה. הוסיפו את יתרת החומרים היבשים עם החלב בהדרגה, ואחדו לתערובת אחידה.

חלקו את הבלילה בין השקעים עד לגובה של 3/4 ואפו בחום של 180 מעלות, עד 25 דקות, או עד שהם מוכנים. הוציאו מהתנור לצינון.

הכינו במקביל את קרם המסקרפונה עם התותים. קצצו את התותים, הקציפו את המסקרפונה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל. הוסיפו את השמנת המתוקה והקציפו עד שאתם מקבלים קצפת יציבה וחלקה. הוסיפו את התותים וערבבו היטב. העבירו אל שקית זילוף קטנה, אך עם צנתר מספיק גדול על מנת שהתותים יצאו.

צרו שקע קטן בכל קאפקייק ומלאו במילוי. מה שנשאר מהמילוי, קשטו בטופ של הקאפקייקס. הגישו בחיוך, ובאהבה.


קאפקייקס וניל פרווה

מתכון מושלם לקאפקייקס וניל פרווה המתאים לשומרי הכשרות, לרגישים ללקטוז, ולכל מי שלא מעוניין לערבב חלב, לאחר ארוחה כלשהי. אפשר לשדרג את המתכון לטבעוני בתחליף ביצים שאפשר לקנות בכל חנות טבע. או להשתמש במקום הביצים ברסק תפוחי עץ, או טחינה גולמית מעורבבת בסילאן.

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה צמחית מומסת
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס חלב סויה וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה

חממו תנור לחום של 180 מעלות, ורפדו תבנית שקעים במנז'טים, או שמנו בספריי שמן.

הקציפו את הביצים עם הסוכר ועם תמצית הוניל, והוסיפו את החמאה. ערבבו עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

הורידו את מהירות הערבול לבינונית והוסיפו בהדרגה את החלב והקמח. אל תערבבו יותר מדי, על ממנת שהתערובת לא תהיה אוורירית מדי.

שפכו את התערובת אל תוך תבנית שקעים, עד 3/4 מגובה השקע, אפו עד 20 דקות בתנור על 180  מעלות. או עד שאתם רואים שהקאפקייקס מוכנים. הוציאו לצינון כשהם זהובים, ומעט רכים במרכז.

אפשר לקשט בקצפת צמחית, בשוקולד מריר, בקוקוס טחון, ובאבקת סוכר. ואפשר להגיש לצד סלט פירות מרענן, או אפילו לבד ליד שתיה מפנקת.


קאפקייקס וניל טעימים וממכרים

הקאפקייקס הן עוגות עגולות ורכות שאופים אותן בתבניות שקעים משומנות. האפיה שלהן היא לא שונה מאפיה של עוגה בחושה. ואפשר להיכן אותן במגוון של טעמים, זיגוגים, קישוטים ושילובים.

הן יוצאות רכות, נימוחות וממיסות. והריח המדהים שלהן ממלא את האוויר בבית באווירה פסטורלית וטעימה.

כשאנחנו משלבים בהן גם וניל, הריח בכלל מבשם, והטעם עדין וייחודי. ובכלל, כדי להתעסק עם וניל בקינוחים ובמאכלים כדאי להכיר אותו מעט.

קאפקייקס וניל – תיבול מושלם לעוגה מושלמת

הוניל הטבעי מגיע בשלוש צורות: אבקה, תמצית ותרמילים. את הוניל אפשר לשלב בעוגות, במוצרי מזון ובקצפות. הטעם הונילי מגיע לאחר שמוסיפים תמצית וניל מרוכזת, או מתוך תרמילי וניל שחוצים לאורך בזמן ההכנה. בקינוחים משתמשים גם בסוכר וניל. סוכר וניל הם למעשה מקלות וניל שטוחנים אותם יחד עם כמות ספציפית של סוכר. וניל טבעי מעניק למוצרים שמשתמשים בהם צבע צהוב בהיר וייחודי.

חשוב לשים לב, אם אתם מתבלים קאפקייקס בוניל או כל קינוח אחר, מומלץ שלא לעשות זאת עם יותר מדי וניל. ריכוז גבוה מאד של תמציות הוניל עלול לגרום למרירות, במקום לטעם העדין שכולנו מכירים ואוהבים כל כך.

אחד השימושים המרכזיים של הוניל הוא בעיקר בקינוחים. כל מתכון בסיסי של עוגה, כולל בתוכו גם תמצית וניל. כך גם קאפקייקס וניל טעימים ורכים כוללים בתוכם תמציות וניל.

אתם באמת לא חייבים להיות קונדיטורים נחשבים או שפים כדי לדעת לבשל ולאפות בטעמים עדינים וייחודיים. אתם יכולים להפוך את המטבח הביתי שלכם למאפיית הבוטיק שתמיד חלמתם עליה.

כל מה שאתם צריכים לעשות, זה פשוט לגשת אל מתכון מתאים, בסיסי אפילו, ומשם להמשיך. ובאפיה כמו באפיה, תמיד תוכלו להיות הכי יצירתיים שרק אפשר.

גם עם קאפקייקס, ובעיקר עם קאפקייקס אפשר להיות יצירתיים. מדובר על קונספט שלם שבו אפשר לשלב מגוון של טעמי שוקולד, וניל, ליקרים שונים אם תרצו, וזיגוגים אפילו מטורפים. ישנן חנויות שלמות שמבוססות על קונספט הקאפקייקס שמציגות לא מעט רעיונות, צבעים, טעמים וגיוונים. כאלו שילכו נפלא לאירועים, וגם יתאימו פשוט ליד הקפה כדי לשמח לבב אנוש.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק