מתכון מאפינס וניל

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    מאפינס וניל

    מאפינס וניל קלאסי

    מאפינס קלאסי וניל טעים, נימוח, רך וכיפי. אפשר לשלב אותו עם טעמי קוקוס עדינים, שוקולד במגוון טעמים וסגנונות שונים שאפשר להיות יצירתיים בהם בשילוב טעמים. מתאים לביס המתוק והמפנק ליד הקפה, לאירוח, או אפילו בתור מתנה טעימה.

    מצרכים

    • 1 כוס קמח תופח
    • 1 כוס סוכר
    • 200 גרם חמאה רכה
    • 2 ביצים XL
    • 1 כוס חלב
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 3 כפות פודינג וניל

    אופן ההכנה

    חממו את התנור ל190 מעלות ושמנו תבנית אפיה.

    בקערה גדולה ערבבו את הקמח והסוכר. בקערה אחרת ערבבו את החמאה, הביצים, החלב ותמצית הוניל. ערבבו את שתי הקערות יחדיו, שפכו את התערובת אל תוך תבנית השקעים ואפו עד 20 דקות. או עד שאתם רואים שהמאפינס זהובים ותפוחים.

    הוציאו לצינון על השיש, ובזקו מעל אבקת סוכר, או קוקוס טחון.


    מאפינס וניל עם חלבה

    מאפינס מתוקים, עם טעם עדין של חלבה שמוסיפה להם ארומה מיוחדת ומעניקה להם לא רק קלילות, אלא טעם ייחודי שאין בכל מאפה מתוק. קינוח קסום לצד הקפה בימים גשומים, וגם בימים שהשמש מחליטה ללטף אותנו.

    מצרכים

    • 1 כוס סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 ביצים XL
    • קורט מלח
    • חצי כוס שמן
    • חצי כוס מים
    • חצי כוס טחינה גולמית
    • חצי כוס קמח
    • 100 גרם חלבה מפוררת
    • 100 גרם שוקולד מריר
    • 1 כוס שוקולד צ'יפס

    לציפוי

    • כף טחינה גולמית
    • כף סילאן
    • כף מים

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור ל175 מעלות ולרפד היטב תבנית שקעים במאנז'טים. אם אין מאנז'טים אפשר לשמן בספריי שמן או ספריי חמאה תבנית שקעים.

    בקערה אחת גדולה לערבב את הסוכר, הוניל, הביצים, המלח, השמן, המים והטחינה ולהטמיע עד לבלילה אחידה וחלקה. להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ולערבב. להוסיף את השוקולד ואת החלבה ולפזר באופן אחיד בבבלילה.

    שפכו את הבלילה אל תבנית השקעים עד 3/4 מגובה השקע ואפו עד 20 דקות. או עד שהמאפינס יציבים ותפוחים.

    הוציאו מהתנור לצינון. בזמן הזה, ערבבו כף סילאן, עם כף מים וכף טחינה גולמית, ומרחו בעדינות על המאפינס. אפשר לפזר מעל קוקוס טחון.


    מאפינס וניל עם פררו רושה ואבקת זהב

    מאפינס יכול להיות קינוח יוקרתי, מעניין וטעים שאפשר להפוך לחגיגי במיוחד לאירועים מסוימים. כל מה שצריך זה מעט יצירתיות, קצת מצרכים שאין תמיד בבית, והרבה סבלנות. אנחנו מצרפים לכם באהבה מתכון שיעשה לכם חשק לחגיגות, גם אם אין תמיד סיבה למסיבה.

    מצרכים

    • חצי כוס שמן
    • 2 ביצים
    • 1 כוס סוכר
    • 1 מכל שמנת מתוקה
    • 1 כוס חלב
    • קורט מלח
    • קורט קינמון
    • 1 וחצי כוס קמח
    • חצי כוס קקאו
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • חצי כוס נוטלה
    • 14 כדורי פררו רושה
    • אבקת זהב

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור ל180 מעלות ולרפד תבנית שקעים, או לשמן את התבנית.

    בקערה גדולה יש להניח את הסוכר, הביצים, השמנת, החלב והמלח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. להוסיף את הקקאו, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והקמח ולהמשיך להטמיע את החומרים.

    לשפוך את התערובת אל השקעים ולמלא עד 3/4 מגובה השקעים. לאפות עד 20 או 25 דקות או עד שהמאפינס יציבים ותפוחים.

    מוציאים החוצה מהתנור, ובעזרה של כפית קטנה יוצרים חור במרכז כל מאפין. ממלאים את החור בנוטלה ומורחים אותה גם על טופ המאפין. מניחים כדור פררו רושה על כל מאפין כאשר הוא שקוע מעט בתוך בצק המאפין והנוטלה 'מדביקה' אותו אל הבצק.

    כך עוברים מאפין, מאפין. לבסוף, בוזקים מעלה כל אבקת זהב, מצננים ומגישים באהבה.


    מאפינס וניל עם ביס של באונטי

    אין כיף גדול יותר מלגלות הפתעה בתוך מאפין בשניה שבה אנחנו נותנים ביס ומצפים רק לטעם וניל. או רק לטעם שוקולדי. כשמדובר במאפינס וניל, הפתעה שוקולדית בתוכו היא הפתעה מתוקה ומשמחת. מתכון לא מורכב מדי, מפנק, ומפתיע.

    מצרכים

    • 6 חטיפי באונטי קוקוס ושוקולד
    • 150 גרם חמאה מומסת
    • 5 כפות פודינג וניל
    • 1 כוס קמח
    • חצי כוס שמן
    • 1 כוס סוכר
    • 3 ביצים XL
    • 1 כפית תמצית וניל
    • קורט מלח
    • 200 גרם שוקולד חלב
    • 1 מכל שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
    • 2 כפות קוקוס טחון

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו, ולשמן תבנית שקעים.

    ערבבו את כל החומרים היטב, פרט לבאונטי. הטמיעו היטב את החומרים היבשים עם החומרים הרטובים. מלאו חצי מכמות התערובת בתוך השקעים, פזרו בתוך כל אחד מהשקעים חתיכה נדיבה של באונטי שוקולד וקוקוס. ומלאו את החצי השני של השקעים, עד לגובה של 3/4 על מנת שיוכלו לתפוח.

    אפו עד 30 דקות בתנור על חום של 180 מעלות, או עד שהמאפינס תפוחים ויציבים. בזמן הזה, חממו בסיר קטן את שוקולד החלב עם השמנת המתוקה עד שמתקבל גנאש שוקולד מפנק.

    הוציאו את המאפינס, צננו מחוץ לתנור היטב בטמפרטורת החדר, מזגו את הגנאש מעל, ובזקו קוקוס טחון.

    לאכול באהבה, וליהנות מכל ביס.


    מאפינס וניל עדין ואוורירי

    המאפינס הן למעשה עוגות קטנות, עגולות ומתוקות שאופים בתוך תבניות אישיות, או בתוך תבנית שקעים. לרוב, מדובר בהכנה של עוגה קלה ופשוטה, ממש כמו עוגה בחושה לכל דבר. ומקשטים את העוגה בקצפות, קרמים, ציפוי שוקולד, סוכריות צבעוניות, ממתקים, חטיפים קליק, פצפוצי שוקולד או סוכריות צבעוניות. ישנם היצירתיים יותר שגם מקשטים בסוכריות קופצות ומוסיפים אלמנט מפתיע למאפין.

    מאפינס יכולים להגיע במגוון של טעמים החל מטעמי קוקוס, מאפינס וניל או מאפינס שוקולד לבן. מאפינס שוקולד מריר, שוקולד חלב ועוד. כשמדובר בעוגה הקטנה והשובבה הזאת, יש אליה התמכרות אמיתית. ממש כמו דונאט, קולה, או התמכרות לשוקולד טעים. גם כאן אנחנו כמהים אל העוגה הקטנה שעושה לנו חשק לביס מפנק לצד הקפה.

    מאפינס וניל מפנק למי שאוהבים

    כשמדובר באוכל, כבר מזמן מבינים שמדובר במתנות אמיתיות. מי שיכול לבשל, ולאפות, יכול להעניק אוכל כמתנה בין אם אנחנו מתארחים. ובין אם אנחנו המארחים. כך שלמעשה, אתם יכולים לאפות מאפינס מפנק למי שאתם אוהבים. בני הזוג, הילדים, ההורים, האחים או האחיות.

    קישוט המאפינס יכול לבוא בכל צורה החל מקצפת חלבית ומפנקת, ועד לזיגוג סוכר מתוק וצבעוני. השמיים הם הגבול כשמדובר ביצירתיות באפייה.

    אתם לא חייבים להיות קונדיטורים מומחים, ולא חייבים להיות שפים בעלי מסעדות עם כוכבי מישלן. מתכון פשוט ובסיסי יעניק לכם את כל מה שאתם צריכים. כולל רשימת המצרכים, ואם תרצו תוכלו גם להכין מראש מצרכים מיוחדים. יחד עם זאת, חשוב שתדעו שהכנה של מאפינס אינה מצריכה מצרכים מיוחדים.

    אם יש לכם בבית ביצים, שמנת מתוקה או חמאה, אפילו מרגרינה, סוכר, ופירות הדר לצורך העניין. תוכלו להכין מאפינס מדהימים. הוסיפו תמצית וניל, או סוכר וניל, ואם ישנה חפיסת שוקולד מעניינת תוכלו לשלב גם אותה במאפינס. והנה לכם אחרי בחישה או ערבול מתאימים יופי של מאפינס שימלאו את הבית בבושם שכולם אוהבים. בושם האפייה המתוק והטעים.

    חורף, קיץ, סתיו או אביב. אפיה מאז ומתמיד הופכת כל מקום שאנחנו נמצאים בו לנעים, פסטורלי, כפרי ומרגש יותר. וגורם לנו להרגיש קצת יותר בבית. גם אם אנחנו לא בבית.

    3.7/5 - (3 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק