תוכן עניינים
עוגת תפוחים טבעונית
העשור האחרון הוא ברכה לעולם הטבעוני. יותר ויותר קינוחים מותאמים לעולם הטבעוני, יותר מודעות, ויותר רגישות. לכן עוגות תפוחים טבעוניות, או כל עוגה טבעונית יכולה להיות עולם ומלואו עבור טבעוניים. יש כאן מתכון קל, מהיר, והכי חשוב טעים שלא תאמינו שהוא טבעוני כלל.
מרכיבים
עבור הבצק
- 1 כוס קמח כוסמין
- 1 כוס קמח מלא
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כוס סוכר
- 2 כפיות קינמון
- חצי כוס מים
- חצי כוס שמן קוקוס
עבור המלית
- 5 תפוחים אדומים
- 2 כפות שמן קוקוס
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כף קינמון
- 1 כף מים פושרים
- חצי כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
יש לערבב בקערה את הקמחים, אבקת האפיה, הקינמון, המים ושמן הקוקוס עם הסוכר. לקלוף את התפוחים ולחתוך אותם לקוביות. לחמם במחבת את השמן ולהוסיף את הסוכר, את המים ואת התפוחים. לאחר מעט זמן שבו התפוחים סוגים את הטעמים, לשפוך את הקינמון ואגוז המוסקט ואחרי כחמש דקות להוריד מהאש.
שפכו את התערובת של התפוחים אל התבנית על התערובת לעוגה, והכניסו לתנו לחצי שעה בחום של 180 מעלות.
עוגת תפוחים טבעונית מתוקה ומתובלת עדין
כשמדובר בעוגות תפוחים התיבול העדין משחק תפקיד מאד מהותי ועיקרי. ובכלל, כשמדובר בעוגות טבעוניות, תפוחים הם מאד דומיננטיים. יש כאן עוגה שנעים לאכול אותה ליד הקפה, או התה. ואפשר גם להוסיף לה קצפת קרם קוקוס אוורירית וקרה לצידה.
לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 20 ס"מ
מרכיבים
- 3 תפוחים בינוניים
- 3 כפות סירופ מייפל
- 3 כפות סילאן
- חצי כוס מים פושרים
- 1 כוס סוכר חום
- חצי כוס שמן קוקוס
- 1 כוס חלב שקדים
- 1 כפי ת קינמון
- 1 כפית הל טחון
- חצי כוס שקדים פרוסים קלויים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור מראש ל175 מעלות. רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו את דפנות התבנית.
הוציאו את ליבת התפוחים, וחתכו את התפוחים לקוביות. העבירו את התפוחים אל קערה ושפכו מעליהם את המייפל. ערבבו היטב ותנו לתפוחים לנוח בתוך המייפל. הוסיפו אל תוך הקערה את השמן, חלב השקדים וערבבו היטב.
את שאר החומרים היבשים ערבבו היטב, והוסיפו לתפוחים בחומרים הרטובים עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
העבירו את התערובת אל התבנית, שטחו היטב ובשכבה אחידה ואפו עד 50 דקות, או עד שהעוגה מוכנה.
הוציאו את העוגה, צננו, ובזקו מעל אבקת סוכר.
עוגת תפוחים טבעונית עם פירורים
אחד הדברים הטעימים בעוגות נקרא 'שטרויזל'. פירורים פריכים וטעימים שמפזרים מעל עוגות תפוחים, ומעל עוגות גבינה. אך מה לעשות שכאשר מדובר בעוגות טבעוניות אי אפשר ליצור שטרויזל מקורי עם חמאה חלבית. יחד עם זאת, אפשר בהחלט ליצור שטרויזל עם חמאה שאינה חלבית, וליהנות מעוגת פירורים איכותית, ללא ייסורי מצפון.
מצרכים
- 1 וחצי כוס קמח מלא
- 1 כוס קמח כוסמין
- חצי כוס קמח לבן
- 1 כף אבקת אפיה
- חצי כפית סודה לשתיה
- חצי כוס סוכר דמררה
- 1 כוס קרם קוקוס
- חצי כוס שמן קוקוס
- חצי כפות רסק תפוחים
- 1 כפית קינמון
- חצי כפית לימון
אופן ההכנה
חתכו את התפוחים לקוביות וערבבו עם מייפל, סוכר, קינמון ולימון, והניחו בצד.
חממו תנור ל180 מעלות וערבבו בקערית נפרדת את הקמח הלבן עם שמן הקוקוס עד לתערובת פירורית.
שמנו את התבנית היטב, וערבבו את מצרכי העוגה.
העבירו את מלית העוגה לתבנית, ופזרו מעל המלית את התפוחים, ומעל התפוחים את הפירורים שערבבנו עם שמן הקוקוס, בתור השכבה העליונה בעוגה. הכניסו לתנור לאפיה של עד 40 דקות.
עוגת תפוחים טבעונית עם שוקולד צ'יפס
השילוב האלוהי של השוקולד המריר עם תפוחים טעימים וחמצמצים יכול לעשות רק טוב בלב. בין אם אתם טבעוניים ובין אם לא, העוגה הזאת היא טעימה, קלה להכנה, ומכניסה לאווירה נעימה ומפנקת. מושלמת לצד קפה חם, או כוס יין.
לעוגה זו יש להכין שני תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות
מצרכים
- חצי כוס חלב סויה
- 2 כפות חומץ תפוחים
- חצי כוס רסק תפוחים
- חצי כוס שמן קוקוס
- 1 כוס שוקולד צ'יפס משוקולד מריר מלא ואיכותי
- 1 כוס קמח מלא
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כוס סוכר חום
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- חצי כוס אגוזי לוז קצוצים
לציפוי
- חצי כוס סירופ מייפל
- קוקוס טחון
אופן ההכנה
חממו תנור לחום של 175 מעלות. שמנו תבנית מראש עם נייר אפיה מרופד.
בקערה, ערבבו את חלב הסויה ואת חומץ התפוחים והוסיפו את השמן והרסק לסירוגין בערבוב איטי. הוסיפו גם את הקמחים, הסוכרים, אבקת האפיה, הקינון, המלח, האגוזים ואת השוקולד צ'יפס.
ערבבו את התערובת בתנועות קיפול עד שמתקבלת תערובת אחידה. חלקו אותה לשניים ושפכו לתבניות האינגליש קייק.
אפו בתנור 40 דקות על חום של 175 מעלות או עד שהעוגות מוכנות.
הוציאו לצינון, ומרחו סירופ מייפל כל עוד הן עדיין חמימות.
עוגת תפוחים טבעונית לכל אוהבי הקינוחים
עולם הטבעונות הוא עולם מאד מיוחד. לא כולם יודעים זאת, כי לא כולם מאמינים שלטבעוניים יש מה לאכול. אבל בפועל, המטבח הטבעוני הוא מטבח מגוון, איכותי, יצירתי, ועשיר מאד. לא רק במאכלים, אלא גם בקינוחים.
עוגות, מאפים, עוגיות, גלידות ולא מעט ורסיות של קינוחים אלו ואחרים יכולים להעשיר את העולם שלנו. גם אם אנחנו לא טבעוניים, מהרגע שנטעם מהקינוחים לא נאמין שאלו טבעוניים. והם מוכנים ממוצרים שהם אינם מהחי.
הקסם הזה קורה עם תחליפים רבים של ביצים, תחליפי חלב, ועוד שינויים רבים ואחרים שאפשר לקחת בחשבון. למשל, רסק תפוחי עץ יכול להחליף ביצים בקלות, וגם להוסיף מתיקות. טחינה גולמית היא גם פיתרון נהדר להחליף ביצים, וגם מוסיפה עוד סמיכות לקינוח.
ובכלל, בחנויות הטבע ישנם תחליפי ביצים שונים, ותחליפי חלב. כמו כן, יש כיום חלב סויה איכותי מאד, חלב שקדים וחלב אורז שאינם "נופלים" באיכות שלהם מהחלב הרגיל. וכל זה, ללא פגיעה בחי מבחינת הטבעוניים, ועם כיבוד נפלא של האוכלוסיה העדינה הזאת.
עוגת תפוחים טבעונית – מתיקות לכולם
באופן כללי, עוגות תפוחים הן לא עוגות שחייבות להיות עם חמאה, שמנת מתוקה, או חלב כלשהו. מה שכן, ביצים באופן כללי כן מסייעות לעוגות להיות תפוחות וטובות יותר, ולחומרים להיצמד אחד לשני.
באופן כללי, אפשר פשוט לקרמל את התפוחים עם סוכר, ולהפוך את התפוחים עצמם לחלק המהותי מהעוגה. עם הקמח הנכון והאפייה הנכונה והמדויקת, גם ברמת החומרים וגם האפיה, העוגה לא תצא דחוסה. וגם אוורירית במידה.
מתאימה לכל זמן ביום, ולכל עת
יש אנשים שגם אם תעירו אותם באמצע הלילה ותציעו להם עוגה, הם יגידו לכם 'כן'. כך שנדמה שעוגות מתאימות לכל שעה, לכל יום, וכן, לכל אירוע.
תוכלו לאפות את העוגה לצורך יום הולדת, או יום נישואין. ותוכלו לאפות אותה למפגש חברים, או לבראנצ' נעים ומיוחד. או אפילו אם סתם מתחשק לכם לפנק את היקרים לכם.
היתרון בכך שיש מתכון עבור עוגת תפוחים טבעונית הוא בעיקר האכפתיות מהטבעוניים שבין יקיריכם, והדאגה שגם הם יהנו מעוגה איכותית, טעימה וטובה.