מתכון בלינצ'ס טבעוני

מתכון בלינצ'ס טבעוני

בלינצס טבעוני עם גבינה טבעונית משגעת

כשמדובר בבלינצ'ס כולנו רוצים ליהנות, גם הטבעוניים שבינינו. והמטבח הטבעוני כל כך התפתח וכל כך השתדרג כך שאפילו בלינצ'ס מרגיש כמו הדבר האמיתי, ובעצם, הוא הדבר האמיתי. בכל ביס וביס.

מרכיבים

עבור הבלילה

  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות מים

עבור המלית

  • 1 גבינת סויה בטעם טבעי
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס צימוקים לבנים
  • 1 כפית סירופ מייפל

אופן ההכנה

ערבבו את חומרי הבלילה על פי הסדר בקערה גדולה עד שמתקבלת בלילה נוזלית ללא גושים.

חממו מחבת ושמנו אותה בשכבת שמן מאד דקה. כאשר המחבת חמה, שפכו עם מצקת את הבלילה אל מרכז המחבת וסובבו את המחבת כדי שתיווצר שכבה דקה שתכסה את כולה. טגנו כדקה, והפכו לעוד כמה שניות לצד השני. העבירו לצלחת. עשו כך עם כל הבלילה עד שהיא תסתיים.

להכנת המילוי ערבבו את כל חומרי המלית לתערובת אחידה היטב, עד להטמעה מלאה של כל החומרים. הניחו כף בתחילת כל בלינצ'ס וגלגלו היטב.

הניחו במקרר למספר שעות.

אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.


בלינצס טבעוני עם פירות וגבינה ללא חלב

המתכון הזה הוא מתכון כיפי וקליל לבלינצ'ס עם גבינה טבעונית משולבת בריבה עם פירות שהופכים לקרפ דקיק ולבן שפשוט כיף לנגוס בו.

מרכיבים

עבור הבלילה

  • 1 קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 סירופ אגבה
  • 1 כפית רסק תפוחים

עבור המלית

  • 4 כפות גדולות של גבינה לבנה טבעונית
  • 1 כוס פטל קפוא
  • 3 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה

יש לערבב את כל חומרי הבלינצ'ס עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים, סננו את התערובת כדי לוודא זאת.

חממו מחבת טפלון ושמנו בשמן קוקוס, יש לפעול מהר כדי שהשמן לא ישרף. שפכו מעט מהבלילה אל המחבת והטו אותה לצדדים כדי שהבלילה תתפוס את כל המחבת. לאחר שהבלינצ'ס מזהיב יש להעביר לצלחת. עשו כך עם כל הבלילה עד שהיא תסתיים.

ערבבו את הגבינה עם הפטל הקפוא ומעכו היטב. הוסיפו את המייפל וערבבו היטב עד להטמעה מלאה. הניחו כף לא גדולה מדי מהמלית במרכז הבלינצ'ס וסגרו כמו מעטפה. הניחו בערימה על הצד המקופל (כלפי מטה).

בזקו מעל קוקוס קלוי, פירות יער, או אבקת סוכר והגישו באהבה.


בלינצס טבעוני עם תותים

מתכון לבלינצ'ס מושלם, רך וטעים שכולם יכולים ליהנות ממנו. מתאים לבראנצ' איכותי, לארוחת בוקר קלילה או לנשנוש מתוק. משולב תותים טריים טעימים.

מרכיבים

עבור הבלילה

  • 2 וחצי כוסות משקה סויה בטעם וניל
  • 2 כוסות קמח חיטה בהיר
  • 1 כפית אבקת איפה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 3 כפות שמן קוקוס

עבור המלית

  • 1 שמנת צמחית
  • 1 פודינג וניל
  • 1 חבילת שוקולד מריר
  • 20 תותים חתוכים לקוביות
  • 1 שקית אבקת סוכר

אופן ההכנה

הניחו בקערה את כל מרכיבי הבלילה וערבבו היטב ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

חממו מחבת טפלון וצקו עליה מצקת מהבלילה. הטו את המחבת ימין ושמאל על מנת שהבלילה תתפרש על כל המחבת. לאחר שהחלק העליון מתקשה, הפכו את הבלינצ'ס לצד השני לעשר שניות לערך. העבירו אל צלחת, וחזרו על הפעולה על כל הבלילה עד שהיא מסתיימת.

עבור המלית הניחו בקערה של מיקסר את השמנת עם הפודינג והווניל והקציפו עד שאתם מקבלים קצפת יציבה. ערבבו אל תוך הקצפת שוקולד מריר מגורר, מרחו מהמלית על כל עלה בלינצ'ס וגלגלו.

להגשה הניחו לצד התותים החתוכים, ובזקו מעל הבלינצ'ס והתותים אבקת סוכר בנדיבות.

הגישו באהבה.


בלינצס טבעוני עם שוקולד ואגוזים

בלינצ'ס מושלם טבעוני משולב טעמי שוקולד ואגוזים. נפלא בתור קינוח קליל, וגם בתור נשנוש באמצע היום או בחגים.

מרכיבים

עבור הבלילה

  • 1 כוס מים
  • 200 גרם קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף שמן קורוס
  • קורט מלח

עבור המלית

  • 300 גרם אגוזי קשיו לא קלויים שהושרו במים מספר שעות טובות
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי תפוז
  • קורט מלח
  • 1 פודינג וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

סננו את אגוזי הקשיו והניחו עם חצי מכמות המים, מיץ התפוזים, הקינמון, הקמח והסוכר במעבד מזון. טחנו עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה. הוסיפו את שאר המים אם אתם רואים שהתערובת יבשה מדי. הוסיפו את הוניל וטחנו שוב. הניחו במקרר לצינון.

להכנת הבלילה יש לערבב את הקמח עם חצי מכמות המים, המלח ואבקת האפייה עד שאתם מקבלים בלילה אחידה ללא גושים. סננו את הבלילה כדי לוודא שהיא אכן ללא גושים.

חממו מחבת טפלון ושפכו מהבלילה עם מצקת, סובבו אותה לימין ולשמאל עד שהתחתית של המחבת מלאה בבלילה בשכבה דקה. טגנו עד שהחלק העליון מתקשה, הפכו לצד השני לעוד עשר שניות והניחו בצלחת. חזרו על פעולה זאת עד שכל הבלילה מסתיימת.

בעזרת כף סדרו פס נדיב מהמלית בקצה של הבלינצ'ס וגלגלו לגלילה, או קפלו את הקצוות פנימה כאשר המלית במרכז הבלינצ'ס. מלאו כך את כל העלים.

אפשר להגיש עם שבבי שוקולד מריר מעל, או עם אבקת סוכר מלמעלה.


בלינצס טבעוני – כי לכולם מגיע ליהנות

הגיע הרגע שבו העולם הבין שיש מקום לטבעונות מוגברת והעלאת המודעות לטבעונות הגיעה. העולם הקולינרי הפך להיות הרבה יותר חדשני וטכנולוגי. ומעבר לכך, גם הרבה יותר מכיל מחבק ומקבל את הטבעונות.

לכן, מתכונים עבור בלינצס טבעוני לא קשה למצוא. וכל מתכון זה או אחר יכול להיות משולב בחומרי גלם איכותיים המתאימים לטבעוניים. בלילה עבור בלינצ'ס טבעוני יכולה להיות לא פחות טעימה מבלילה עבור בלינצ'ס רגיל שאינו טבעוני. ולגבי מילוי, טוב, שם זה כבר פיס אוף קייק. או יותר נכון יס אוף בלינצ'ס.

בלינצס טבעוני לכולם

אחד הדברים הקסומים שקורה בין אנשים טבעוניים לבין אלו שאינם טבעוניים הוא הכרה. ההכרה של מי שלא טבעוני לעולם הקולינרי המופלא הזה. וכך יוצא למשל, שמי שאינו טבעוני, יכול גם ליהנות מאוכל טבעוני ולגלות שאפשר לצרוך מאכלים שאינם מן החי.

בלינצס טבעוני יכול להתאים לכולם, הוא לא חייב להיות אך ורק לטבעוניים. כך שאם ישנם טבעוניים בחבורה שעבורם אנחנו משקיעים ומכינים מתכון טבעוני זה או אחר. או מחפשים מתכונים טבעוניים כי אנחנו טבעוניים ומארחים חברים שאינם. דעו כי הם יכולים להתאים לכולם, וכל אחד ואחת יכולים ליהנות מביס טעים ומגרה.

את הבלילה אפשר להכין ממגוון של חומרי גלם. אפשר לשלב טחינה גולמית, קמחים מסוימים. תחליפי ביצים, רסק תפוחי עץ מרוסקים ועוד. בכל חנות טבע כיום אפשר למצוא תחליפי ביצה. אך אם אתם לא בעניין, טחינה גולמית או רסק תפוחי עץ יכולים בהחלט לסייע כאן.

עם המרכיבים הנכונים מתחליפי החלב, כמו חלב אורז. חלב שקדים, חלב סויה ועוד, אפשר להכין בלינצ'ס מדהימים. מבחינת מילוי, כל מילוי שהוא ללא לקטוז כמו גבינה מתוקה או רגילה. שמנת צמחית, קצפת צמחית או כל מילוי ללא לקטוז אפשרי.

מילוי מלוח טבעוני יכול להיות כל מה שקשור לממרחי ירקות, או גם תחליפי בשר אם רוצים טעמי בשר. שהם אינם מבשר אמיתי כמובן. כך או כך, תוכל להכין מגוון של בלינצ'סים במגוון של חומרי גלם איכותיים טבעוניים לכולם.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק