מתכון בראוניז טבעוניים

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    בראוניז טבעוניים

    בראוניז טבעוניים מושחתים וטעימים

    הרבה מאד שנים סברו שהמטבח הטבעוני הוא מטבח שאין בו שום מגוון של אפשרויות אך ההיפך הוא הנכון. המטבח הטבעוני יכול בהחלט להיות עשיר, מתוק, מלוח, מושחת, בריאותי, ולמעשה כל מה שמטבח רגיל שאינו טבעוני, מכיל. גם המתכון המופלא הזה של בראוניז טבעוניים הוא מושלם לביס המושחת שמתחשק לנו פתאום. הם מתאימים לאירוח, לקינוח, ואף אחד לא יאמין לכם הבראוניז המושחתים והמתוקים הללו הם טבעוניים.

    מצרכים

    • 2 כוסות קמח לבן
    • 1 כוס קקאו
    • 1 שרית אבקת אפיה
    • קורט מלח
    • חצי כוס חלב סויה
    • חצי כוס שמן קוקוס
    • חצי כוס מים פושרים
    • 2 כוסות סוכר
    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 100 גרם פיסטוקים קצוצים גס

    אופן ההכנה

    חממו תנור מראש ל180 מעלות ורפדו תבנית אפיה בנייר אפיה. בקערה גדולה ערבבו את הקקאו, הקמח, אבקת האפיה והמלח. לאחר מכן הוסיפו את הסויה, המים, השמן וערבבו היטב. הוסיפו את הפיסטוקים ו100 גרם מהשוקולד, במצב של שוקולד קצוץ. שפכו את התערובת אל תוך תבנית משומנת.

    אפו את התערובת עד 30 דקות עד שהבראוניז מוכנים. הם מוכנים כשהם מעט סדוקים בחלק העליון ובמרכז מעט רכים.

    צננו את הבראוניז על השיש, ובמקביל הכינו את גנאש השוקולד. חממו את השוקולד המריר עם מים רותחים (מעט מים) וערבבו עד שמתקבל קרם שוקולדי חלק וסמיך. לאחר צינון מלא של הבראוניז שפכו את השוקולד מעל, וחתכו לריבועים אחידים.


    בראוניז טבעוניים עם בצק עוגיות

    בצק עוגיות הוא דבר אהוב על כולם. בין אם אנחנו טבעוניים ובין אם לא. מדובר בבצק שאנחנו מסוגלים לטעום אותו כשהוא אפילו עוד בתור תערובת בלבד, ואם הוא טבעוני, אז בכלל נרגיש בנוח ובטוחים לעשות את זה. יש כאן מתכון אליפות עבור בראוניז טבעוניים עם בצק עוגיות שימיס וימלא לכם את הלב.

    מצרכים

    • 1 כוס קמח
    • 1 שקית אבקת אפיה
    • חצי כוס קקאו
    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 100 גרם חמאה טבעונית
    • 300 גרם שוקולד מריר
    • חצי כוס רסק תפוחים ממותק
    • חצי כוס סוכר חום
    • 100 גרם שוקולד צ'יפס
    • קורט מלח

    אופן ההכנה

    חממו את התנור מראש על 180 מעלות ורפדו תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה כפול.

    ערבבו בתוך קערית את כל החומרים היבשים והניחו בצד. בקערה אחרת הניחו את הסוכר, ואת רסק התפוחים והקציפו עד שמתקבלת בלילה בהירה ומעט נוזלית.

    המיסו את השוקולד המריר ואת החמאה הטבעונית עד שמתקבל קרם חלק. הוסיפו את השוקולד אל תוך התערובת והקציפו לעוד 3 דקות. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב עד להטמעה מלאה. הוסיפו גם את השוקולד צ'יפס וקפלו פנימה בעדינות.

    שפכו את התערובת אל תוך תבנית ואפו עד רבע שעה. הוציאו לצינון, ופזרו מעל התערובת מלח גס.


    בראוניז טבעוניים ווניל ושוקולד צ'יפס

    כל טבעוני ישמח לקבל את המתכון המופלא הזה של בראוניז ווניל משולב בשוקולד צ'יפס מתוק ונימוח. זה שילוב טעמים אצילי ועדין, שהולך למלא את הבית בריחות מופלאים ואת הלב בטעמים עדינים ומתוקים.

    מצרכים

    • 300 גרם שוקולד מריר
    • 200 גרם חמאה טבעונית
    • 1 כוס רסק עגבניות
    • חצי כוס שמן קוקוס
    • קורט מלח
    • 1 כוס קמח
    • 1 כפית תמצית ווניל
    • 1 שקית שוקולד צ'יפס מריר

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור ל180 מעלות חום מראש ולשמן תבנית אפיה. יש לקצוץ את השוקולד ולשים בקערה, להוסיף את החמאה הטבעונית ולהמיס במיקרוגל ולערבב עד שמקבלים תערובת חלקה שוקולדית. הוסיפו את הסוכר ואת המלח וערבבו היטב. הוסיפו לאחר מכן את הביצים אחת אחת ובהדרגה, וערבבו. לבסוף, הוסיפו את הקמח וערבבו היטב עד להטמעה מלאה.

    שטחו את התערובת בתוך תבנית ופזרו מעל את השוקולד צ'יפס, דחסו אותו פנימה כך שישקע בתוך התערובת. אפו עד 20 דקות עד שהבראוניז יציבים אך עדיין רכים במרכזה.

    צננו לחלוטין, וחתכו לריבועים אחידים.


    בראוניז טבעוניים מקמח מלא

    בראוניז טבעוניים מטבעם יהפכו להיות בראוניז בריאים יותר, כי הם מכילים פחות חומרי גלם 'מושחתים'. ואם אנחנו משתמשים בקמח מלא, אנחנו הופכים אותם לאפילו יותר בריאים. יש כאן מתכון לבראוניז מדהימים מקמח מלא שיעניקו לכם ביס שלם של בריאות וטעמים מתוקים שקל להתמכר אליהם.

    מצרכים

    • חצי כוס שמן קוקוס
    • 3 כפות ממרח שקדיה
    • 1 כוס סוכר
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 1 חלב שקדים
    • 1 כוס קמח מלא
    • 1 כוס קקאו
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ

    אופן ההכנה

    יש לחמם תנור ל180 מעלות ולשמן תבנית אפיה.

    בקערה נפרדת יש לשים את הטחינה, השמן, הסוכר, הווניל, החלב ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. הוסיפו את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה וערבבו עד לקבלת בלילה סמיכה ושוקולדית עשירה.

    הוסיפו את השוקולד הקצוץ וערבבו היטב. שפכו אל תוך תבנית משומנת ושטחו את החלק העליון של הבלילה. אפו עד 25 דקות או דע שהבראוניז מתייצבים, אך רכים במרכז.

    צננו לגמרי בטמפרטורת החדר וחתכו לריבועים אחידים.


    בראוניז טבעוניים לכל מי שאוהב

    השמועה הנפוצה היא שאוכל טבעוני הוא פחות טעים מאוכל שאינו טבעוני. אבל שמועות כמו שמועות, תפקידן להתפוגג. לאוכל הטבועני יש מגוון אדיר, ולא רק לאוכל ולתבשילים. אם כי גם לקינוחים. כך למשל נכנסו הקינוחים הטבעוניים אל כל מסעדה כמעט שמכבדת את עצמה, ומעניקה מגוון גם לאוכלוסיה הטבעונית.

    בראוניז קרויות בעברית חומיות והן למעשה חיתוכיות שוקולד. הן נקראות עוגיות, אבל הן בעצם עוגה חתוכה לריבועים. בראוניז טבעוניים הן טעימות, נימוחות ושוקולדיות במיוחד. היות ורוב האפייה הטבעונית כשמדובר בשוקולד, מתבססת על שוקולד מריר איכותי. וכאשר משתמשים בשוקולד איכותי, כל בראוניז טבעוני או לא טבעוני יצא פשוט מושלם.

    בראוניז טבעוניים – מתיקות בריאה יותר

    אם אתם מחפשים מתכון איכותי עבור בראוניז טבעוניים דעו כי השילוב המושלם של החומיות עם המוצרים הטבעוניים הוא נפלא. במקום ביצים, אפשר לשלב טחינה גולמית, מעורבבת עם סילאן. ישנם גם תחליפי ביצים בחנויות הטבע בהן מוכרים מוצרים טבעוניים. תחליפים אלו הם בדיוק כמו ביצים, רק ללא הביצים. כאמור, תפקידן של הביצים הוא לאגד את כל החומרים לעיסה סמיכה. הן יעשו את כל זה, ועוד.

    חמאת בוטנים היא חומר גלם מושלם עבור חומיות טבעוניות. היא משמשת כחומר גלם מושלם גם בקינוחים אחרים. או אפילו כעוגיות בפני עצמן. אפשר לשלב אותן נפלא עם שוקולד מריר איכותי, שוקולד צ'יפס מריר. וישנה אפילו חמאה טבעונית שיכולה להשתלב נהדר בתוך החומיות ולהפוך אותן לקלילות יותר. רכות יותר ואווריריות יותר.

    גם שמנת צמחית מתוקה היא שילוב נהדר, ולמעשה, כיום העולם הקולינרי בעל מודעות גבוהה לטבעונות. כך שכמעט כל מרכיב הקיים בבראוניז הרגיל, הלא טבעוני. אפשר לשלב בבראוניז הטבעוני. בנוסף, תמיד אפשר להמיס שוקולד מריר ולצפות את הבראוניז בציפוי שוקולדי דק, טעים ונמס. ולבזוק מעל אבקת סוכר, קוקוס טחון, שקדים טחונים או אפילו פקאנים מסוכרים.

    אפייה של בראוניז מביאה הביתה ניחוחות מופלאים וכפריים, מחבקים ומפנקים. והביס הראשון הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי ליהנות מהשוקולדיות הנימוחה שכה ציפיתם לה. זוהי לא משימה מורכבת, אלא מהנה, ומלאה ביצירתיות.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק