מתכון קאפקייקס טבעוני

קאפקייקס טבעוני עם שוקולד צ'יפס

העולם הקולינרי הטבעוני מעולם לא היה מאושר יותר! קפאקייקס טבעוני עם שוקולד צ'יפס רך, נימוח, ומושלם ליד הקפה.

מצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש ל180 מעלות, ושמנו תבנית שקעים.

ערבבו בקערה אחת את הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח ואבקת האפייה. הוסיפו לקערה את השמן, הוניל, החומץ, המים וערבבו היטב. שימו כף שוקולד צ'יפס בצד. הוסיפו את השוקולד צ'יפס חוץ ממה ששמנו בצד וערבבו עד להטמעה מלאה.

העבירו את הבלילה אל תבנית שקעים, מלאו עד 3/4 מגובה השקעים ומעל כל קאפקייקס פזרו מעט שוקולד צ'יפס.  אפו בתנור עד 20 דקות, או עד שאתם רואים שהקאפקייקס מוכנים.

הוציאו לצינון על רשת צינון או על השיש. בתיאבון!


קאפקייקס טבעוני עם בננות משגעות

מאז ומעולם השילוב של בננות בתוך בצק רך טעים ונימוח היה מושלם, כך שזה רק הגיוני שבננות ישתלבו נהדר בתוך קאפקייקס רך וטעים שהולך לגמרי לשדרג לכם את הקפה, או כל שתיה אחרת ומפנקת שתרצו.

*אפשר לשלב לא רק בננות, אלא כל פרי אחר שתרצו החל ממנגו, חתיכות ענבים קטנות, פירות יער ותותים.

מצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון
  • קורט מלח
  • 4 בננות גדולות בשלות ומרוסקות
  • 1 כוס חלב סויה או חלב שקדים
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אבקת סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

חממו מראש את התנור ל180 מעלות חום, ושמנו תבנית שקעים. ערבבו בקערה אחת גדולה את הסוכר, הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, מלח, קינמון, ואגוז מוסקט. בקערה נפרדת ערבבו את הבננות, השמן, החלב ותמצית הוניל ושפכו את הבלילה הרטובה אל היבשה. קפלו פנימה את השוקולד בעדינות עד לפיזור שווה.

שפכו את התערובת אל תוך תבנית השקעים, עד ל3/4 בגובה השקעים. אפו עד 20 דקות בחום של 180 מעלות, או עד שהקאפקייקס שחומים ותפוחים.

העבירו לצינון, וקשטו עם אבקת סוכר.

הגישו באהבה.


קאפקייקס טבעוני עם גנאש שוקולד

שוקולד הוא חומר גלם דומיננטי במיוחד, לא רק בקינוחים רגילים, אלא בעיקר במטבח הטבעוני. השילוב שלו עם קאפקייקס טעימים בתור גנאש נוזלי הופך את הקינוח להרבה יותר כיפי וטעים. שמחים

להגיש לכם מתכון לקאפקייקס מושלמים טבעוניים עם גנאש שוקולד רך וטעים שהופך כל ביס לאפילו מושלם יותר. אם עד עכשיו לא הכנתם אותם, הם הולכים להיות מתכון הבית שלכם.

מצרכים

  • 1 וחצי כוסות קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • חצי כוס סוכר חום דק
  • חצי כוס קקאו
  • 1 כוס מים חמים
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית חוץ תפוחים
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • חצי כוס קרם קוקוס
  • חצי כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

חממו מראש תנור לחום של 170 מעלות, ושמנו תבנית שקעים.

בקערה גדולה יש לערבב את הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח ואבקת האפיה היטב. להוסיף לקערה את המים, הוניל, השמן והחומץ. ערבבו היטב. חלקו את התערובת אל תבנית השקעים, אפו עד 20 או 25 דקות או עד שהקאפקייקס אפויים.

בזמן הזה המיסו את השוקולד צ'יפס עם חמאת הבוטנים וקרם הקוקוס וערבבו היטב עד לקבלת קרם שוקולד חלק.

הוציאו את הקאפקייקס לצינון, שפכו מעליהם את גנאש השוקולד והשאירו לצינון. אפשר לשמור בכלי אטום במקרר.


קאפקייקס טבעוני לימוני עדין וטעים

קאפקייקס לימון משולב שקדים קריספיים טעים במיוחד, מתאים לבראנצ' קליל, להקללת האווירה אחרי ארוחה כבדה, לאירוח, או סתם אם מתחשק לכם ביס ייחודי עם ארומה מיוחדת באמצע היום או באמצע הלילה.

מצרכים

  • 1 מיץ סחוט מלימון
  • 1 גרידת לימון
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 1 כוס קמח לבן
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כוס חלב שקדים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • חצי כוס קמח שקדים

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות, ולשמן תבניות שקעים.

גררו את קליפת הלימון, וסחטו אותו היטב. ערבבו את המיץ יחד עם חלב השקדים והניחו בצד. בקערה גדולה ערבבו את הקמח, הסוכר, הסודה לשתיה, המלח, השקדים, הגרידה, ואבקת האפייה. הטמיעו פנימה גם את מיץ הלימון עם חלב השקדים וערבבו היטב.

חלקו את התערובת אל תבנית השקעים, ומלאו עד 3/4 מגובה השקעים. פזרו מעל כל שקע שקדים פרוסים או שבורים ואפו עד 25 דקות. צננו את הקאפקייקס על השיש ולבינתיים אפשר להכין ציפוי.

לציפוי אפשרי אפשר להכין אבקת סוכר מעורבבת עם מיץ לימון עד שהיא הופכת להיות משחתית. מרחו על כל קאפקייק ובזקו מעל מעט אבקת סוכר.

הגישו באהבה, ותהנו!


קאפקייקס טבעוני – אושר בביס אחד

לאחרונה הרבה מאד אנשים שהם לא טבעוניים מתעניינים במטבח הטבעוני. הסברה הרווחת שמדובר במטבח שאין בו מגוון של אוכל היתה נכונה אולי לעבר. אבל כיום, שנים באמת אחרי שהמטבח הטבעוני עבר שדרוגים רבים ושינויים. ושנים לאחר שהעולם הקולינרי קיבל מודעות גבוהה לעולם הטבעוני. אפשר להגיד בהחלט, המטבח הטבעוני הוא מטבח שמח, ססגוני, טעים ומגוון.

בנוסף לעולם המגוון של הבישול הטבעוני, גם עולם האפיה הטבעוני הפך להיות כזה. שמח, צבעוני, טעים, אוורירי, נימוח ואפילו אפשר לומר חמאתי. לא כל המוצרים שאינם מתחלבים הם מוצרים דחוסים. ואפשר כיום לאפות מאפים שמחים וטעימים לכל אירוע, ולכל אוכלוסיה המעוניינת לאכול מהמאפים הטבעוניים.

קאפקייקס טבעוני לכולם

זה לא סוד, העולם המסתורי של המטבח הטבעוני מאז ומתמיד היה מסקרן. כולנו תמיד רצינו לדעת איך מכינים קאפקייקס טבעוני ומאיזה חומרים. איך גורמים לו להיראות ולהיות כל כך רגיל וטעים, בדיוק כמו קאפקייקס שאינו טבעוני.

אם אתם טבעוניים וטעמתם מאפה שלא האמנתם שהוא טבעוני אתם בטח מכירים את תחושת הכמיהה. אם אתם לא מבשלים אוכל טבעוני, או לא אופים מאפים טבעוניים וגם אם אין בכם אהבה לכך. בטוח רציתם לדעת מהו אותו מתכון סודי שגורם לכם להתאהב במטבח הטבעוני.

הסוד הוא התעוררות העולם הקולינרי למודעות הטבעונית. זה כל הסיפור. העולם התעורר וקיבל מודעות ובכך גם מתחשב בטבעוניים ובאנשים שאכפת להם שלא לאכול מוצרים מן החי.

כשאתם אופים קאפקייקס טבעוני או כל מאפה טבעוני אחר עבור היקרים לכם אתם משקיעים בהם באהבה. אתם מראים להם שלמרות שאתם לא טבעוניים אתם אופים למענם משהו שהשקעתם בו מחשבה. זו תחושה נפלאה. כי הרבה מאד שנים הוציאו את הטבעוניים מחוץ למטבח וכעת כשהוכנס העולם הטבעוני לקולינריה התחושה היא אחרת לגמרי.

אם אתם כאן ואתם בעצמכם טבעוניים ומעוניינים להתנסות באפיה טבעונית אתם במקום הנכון. יש מגוון של מתכונים בתחום לכל סוגי המאפים, בין אם הקאפקייקס הממכרים והטעימים. ובין אם מאפים אחרים או עוגות אחרות. אתם מוזמנים להכנס אל המסע הטעים הזה וליהנות מכל ביס וביס.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק