מתכון קינוח טבעוני

מתכון קינוח טבעוני

חטיפי שוקולד פריכים

המטבח הטבעוני הוא מטבח מאד עשיר. וכשמדובר בקינוחים, כולם חושבים שיש כאן אתגר גדול, אבל כל מה שצריך לעשות זה שפוט להיות יצירתיים. יש כאן מתכון קל וכיפי בדיוק לרגעים האלו שבא לנו משהו קצת אחר. כשמתחשק לנו משהו מושחת וביס מתוק ונימוח, יש גם אפשרות לחטיפים בריאים יותר, וגם טבעוניים. פריכים, מתוקים, ומושלמים. כבר שמתם מים לקפה?

מרכיבים

עבור התחתית

  • חצי כוס קורנפלקס
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 100 גרם חמאת בוטנים

עבור שכבת השוקולד

  • 5 כפות קרם קוקוס קרמי
  • קורט מלח
  • 1 כף קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

עבור הכנת התחתית טוחנים את הקורנפלקס היטב ומניחים בצד. המיסו את השוקולד ואת חמאת הבוטנים, הוסיפו מעט מלח. אחדו בין הקורנפלקס לתערובת השוקולד וחמאת הבוטנים ושטחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה. הכניסו למקפיא.

עבור שכבת השוקולד העליונה המיסו את קרם הקוקוס ואת השוקולד והוסיפו מעט מלח. שפכו על התערובת הקפואה רק לאחר שהקרם הצטנן לטמפרטורת החדר.

עטפו בניילון נצמד, העבירו למקפיא לכמה שעות ולאחר מכן כשהכל קפוא, חלצו את פלטת השוקולד, המתינו רבע שעה וקשטו עם אבקת קקאו. חתכו לחתיכות גסות, או אצבעות.

אפשר לשמור בקופסא אטומה במקפיא.

הגישו באהבה.


כדורי שוקולד שכולם אוהבים

כולם אוהבים כדורי שוקולד, בין אם הם עם הציפוי הצבעוני, ובין אם קוקוס או פשוט ללא שום ציפוי. הם מככבים בקונדיטוריות הכי איכותיות, והם יכולים גם לככב בבית, במטבח הביתי שלכם. כדורי שוקולד טעימים ושוקולדיים במיוחד עם טעמי שוקולד מריר איכותי, כמו שכדורי שוקולד צריכים להיות.

מרכיבים

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס של שמנת צמחית מתוקה
  • 200 גרם ביסקוויטים של פתי בר, שוקולד
  • 200 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה

הניחו בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה והמיסו עד שמתקבל קרם שוקולד חלק.

רסקו את כל הביסקוויטים, הוסיפו לקערה וערבבו היטב.

צננו את התערובת במקרר עד שעה וחצי.

גלגלו את התערובת לכדורים עגולים, וצפו אותם בקוקוס.

תוכלו להקפיא אותם עד חודש במקפיא, או לשמור במקרר בקופסא אטומה לשבוע.

הם מושלמים לצד הקפה של הבוקר, או של כל רגע ביממה. וגם ליד השוקו הטעים של הילדים 😊

הגישו ותהנו מכל ביס וביס של מתוקים.


עוגת נוטלה משגעת

עוגה עשירה ומתוקה, שוקולדית במיוחד עם טעם עדין ואגוזי. מושלמת לחג, מושלמת לימים שהם לא חגים, לאירוח, או סתם לפינוק מתוק.

לעוגה זו יש להכין מראש תבנית עגולה של 24 ס"מ

מצרכים

עבור התחתית

  • 10 תמרים מג'הול, גדולים רכים ומגולענים
  • 100 גרם עוגיות אוראו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן קוקוס
  • מעט מלח

עבור מוס נוטלה

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות נוטלה
  • 2 כפות חלב סויה
  • 1 שמנת צמחית

עבור ציפוי שוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס חלב סויה
  • 3 כפות נוטלה

לעיטור

  • קוקוס טחון

אופן ההכנה

להכנת הבסיס טחנו יחד את התמרים, האוראו, השוקולד, שמן הקוקוס והמלח עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. זהו הבסיס של העוגה, הדקו אותו היטב אל תבנית העוגה.

להכנת המוס שברו את השוקולד, הניחו בקערה והמיסו עד לקבלת קרם שוקולד אחיד וחלק. הוסיפו נוטלה ושמנת מתוקה צמחית והקציפו עד לקבלת קצפת יציבה ואחידה. שפכו את המוס אל התבנית, והכניסו להקפאה.

להכנת הציפוי את השוקולד המיסו עד שמתקבל קרם שוקולד חלק יחד עם חלב הסויה.

צננו את הציפוי עד לטמפרטורת החדר, ורק לאחר מכן שפכו על העוגה הקפואה. בזקו מעל קוקוס טחון, והחזירו למקפיא.

אפשר להגיש קפוא, כמו גלידה, או שאפשר להוציא זמן קצר לפני ההגשה ולהגיש כמוס קר ומפנק.


נוטלה ביתית למגוון של קינוחים

ממרח נוטלה מככב בכל קינוח אפשרי, בין אם טבעוני ובין אם לא. אבל הוא בעיקר מושלם עבור קינוחים טבעוניים כי הוא שוקולדי, עם טעם אגוזי עדין. הוא טוב בתור ממרח על פרוסת לחם, ככריך. הוא נהדר עבור שברי שוקולד קפואים, או עבור עוגות מוס. ועוגות שוקולד בחושות. והוא יכול להיות טעים גם סתם ככה, עם כפית, כי מתחשק לנו.

מרכיבים

  • 300 גרם אגוזי לוז
  • מעט מלח
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 7 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות.

הניחו את האגוזים על תבנית באופן אחיד, וקלו אותם עד עשר דקות, או עד שאתם רואים שהם מקבלים גוון זהב והקליפה נסדקת.

קלפו את האגוזים, זה ילך לכם בקלות כשהם יצטננו. או עשו זאת כשהם חמים ואתם משקשקים אותם בתוך כלי בעדינות עד שהקליפה יורדת.

העבירו את האגוזים אל מעבד מזו, הוסיפו אבקת סוכר, קקאו, שמן ומעט המלח ועבדו היטב עד עשר דקות. או עד שאתם רואים שיש לכם ממרח נוטלה חלק ואחיד.

העבירו אל צנצנת אטומה ואחסנו במקרר.

תהנו! 😊


קינוח טבעוני שלא תרצו להפסיק לאכול

אם אתם כאן אתם לבטח טבעוניים, מחפשים קינוחים טבעוניים כדי לארח או סתם מתחשק לכם משהו מתוק. כיום זאת לא בעיה להכין קינוח טבעוני. כל מה שצריך לעשות זה למצוא את חומרי הגלם המתאימים, להכנס למטבח ולהתחיל לתת לדמיון לפרוח.

המטבח הטבעוני הוא מטבח מגוון מאד, והסברה הרווחת שאין מה לאכול בטבעונות כבר מזמן לא רלוונטית. המטבח הטבעוני מגוון מאד, מיוצר בעיקר מחומרי גלם בריאים. וקיימים בו גם תחליפים רלוונטיים עבור קינוחים, תבשילים ועוד.

אם אנחנו מדברים על קינוח טבעוני שונה מהסטנדרט הטבעוני הבריא הרגיל. דעו כי ישנם גם קינוחים טבעוניים הנכנסים לקטגוריה של קינוח מושחת ועתיר קלוריות. כל מתכון זה או אחר אפשר לשדרג ולשנות. תוכלו להוסיף שוקולד בטעמים שונים טבעוני המתאים לקינוחים. ותוכלו גם ליהנות עם עם קרם קוקוס מוקצף בתור קצפת.

רוב הקינוחים הטבעוניים נחשבים שווים בגל שהם מכילים בתוכם חמאת בוטנים טבעית מדהימה. הקרמים המוקצפים הטבעוניים והשוקולד עם הטעמים העשירים הם רק בונוס. אך הם עושים את הקינוח ללא ספק טעים יותר. קינוחים אלו שווים במיוחד היות והם גם נשמרים לזמן ארוך יותר בשל חומרי גלם איכותיים.

קינוח טבעוני לכולם

אחד הטרנדים היותר מעניינים הוא שגם מי שלא טבעוני, שמח לנסות ולהתנסות במטבח הטבעוני. משמע, כולם יכולים ליהנות מקינוחים טבעוניים טעימים, רכים ונימוחים. או קריספיים ושווים במיוחד.

תוכלו לאפות עוגות טבעוניות חמות, או להכין עוגות קרות וקפואות. מוס בטעמים שונים, גלידות, מאפינס, עוגיות וגם להמציא קינוחים. הדרך הכי כיפית ליהנות מקינוח איכותי היא לנסות בו טעמים חדשים.

אך לרוב, בקינוחים הטבעוניים הטעמים שמשתלבים הם טעמי טחינה גולמית, חלבה, עם פירות יער או תותים. שוקולד מריר מתובל בדובדבנים 'שיכורים' (לגדולים מאיתנו). או מוס שוקולד אוראו.

לאוראו יש תפקיד מאד חשוב בקינוחים הטבעוניים והוא מהווה בסיס נהדר. הוא טבעוני לחלוטין ואפשר להכין ממנו או תחתית לעוגות, קינוחי כוסות. או פשוט עוגות ביסקוויטים. או להכין ממנו גלידות, מוסים ולהוסיף אותו פשוט לקינוחים הטבעוניים הרגילים.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק