מתכון עוגת תפוזים טבעונית

עוגת תפוזים טבעונית

העשור האחרון העלה מודעות באופן מדהים ומשמעותי בכל מה שקשור לטבעונות. לכן זה רק הגיוני שישנן עוגות תפוזים  טבעוניות מדהימות, אווריריות וטעימות, המתאימות לכל אירוע.

מצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 וחצי כוס מיץ תפוזים סחוט
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גרידה מעורבת של לימון ותפוז

עבור הציפוי

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש על 170 מעלות, ונפו אל תוך קערה את הקמח. הוסיפו את הסוכר, ואבקת האפיה וערבבו היטב.

בקערית נפרדת ערבבו את המייפל, המיץ, השמן, תמצית הוניל והגרידה המגוררת. אחדו בין התערובות, היבשה והרטובה עד שהיא אחידה חלקה וללא גושים והעבירו אל התבנית. אפו עד 60 דקות או שהעוגה תפוחה וזהובה.

עשר דקות לפני סיום האפייה חממו על סיר קטן את הסוכר ואת מיץ התפוזים לסירופ סמיך ושפכו על העוגה כשהיא עדיין חמה.

פזרו על העוגה עוד גרידת תפוזים, או קוקוס, או שקדים פרוסים, והיא תהיה מושלמת.

עוגת תפוזים טבעונית עם שוקולד

שוקולד ותפוזים הם שילוב מדהים לכל עוגה, ובטח לעוגה טבעונית שלא מצריכה מצרכים מיוחדים כדי להפוך לטעימה, אוורירית ומושקעת.

מצרכים

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 כפית תמצית וניל

עבור הציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס אספרסו
  • 1 כפית סילאן

אופן ההכנה

חממו תנור ל180 מעלות מראש, והניחו בקערה את הקמח, את אבקת האפיה ואת המלח. בקערה אחרת ערבבו את השמן, הסוכר, המיץ והווניל. הוסיפו את הקמחים לקערה עם הנוזלים וערבבו לתערובת אחידה וחלקה.

שפכו את התערובת אל תבנית האפיה ואפו עד 25 דקות בחום של 180 מעלות.

להכנת הציפוי חממו בסיר קטן על אש בינונית את השוקולד, האספרסו והסילאן וערבבו עד לקבלת קרם חלק ואחיד. שפכו את הציפוי על העוגה כשהיא עוד חמה, והשאירו לצינון.

עוגת תפוזים טבעונית מקמח כוסמין

קמח הכוסמין הוא קמח מלא ועשיר בוויטמינים ומינרלים. כן חשוב לזכור שבצק מקמח כוסמין הוא דחוס יותר ולכן זמן הלישה שלו ארוך יותר. הכמות שמשתמשים בקמח היא באותה הכמות המתאימה בקמחים הרגילים, והוא הופך את העוגה לטעימה, בריאה, וגם עדינה יותר. חממו מים לקפה, ותקוו שיש אווירה סגרירית מחוץ לחלון, כי זה הולך להיות מושלם ביחד.

מצרכים

  • חצי כוס סוכר חום
  • 5 כפות רסק תפוחים
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 1 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן

עבור הסירופ

  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות מים

לקישוט

  • קוקוס טחון

אופן ההכנה:

חממו את התנור מראש על טמפרטורה של 170 מעלות. בקערה גדולה ערבבו את הסוכר ואת הרסק התפוחים. הוסיפו את השמן, את התפוזים, את גריסת התפוז, את אבקת האפיה, וערבבו היטב. הוסיפו גם את הקוקוס והקמח וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה ועדינה.

שפכו אל התבנית והעבירו לתנור לאפיה של עד 40 דקות. כאשר העוגה מוכנה הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להצטנן.

חממו בסיר קטן את מיץ התפוזים עם המים עד שהם הופכים לסירופ, שפכו מעל העוגה, וקשטו בקוקוס טחון.

פרסו את העוגה לפני ההגשה, אפשר להגיש לצד פירות.

עוגת תפוזים טבעונית עם תמרים

היתרון הטעים במיוחד של עוגות מיץ בכלל ועוגת מיץ תפוזים הוא שהשילוב של פירות עם הטעם העדין של התפוז, משתלב נהדר ומשאיר אותו עם טעם של עוד. קצת נגיעות של קוקוס, מעט נגיעות של מתיקות עדינה, וכדאי שתחממו את המים לקפה, כי העוגה המופלאה הזאת עוד רגע מוכנה.

לעוגה זו יש להכין תבנית אינגליש קייק

מצרכים

  • 6 תמרים מסוג מג'הול, חתוכים
  • 1 וחצי כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • חצי כפית קינמון
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 קליפת תפוז מגוררת
  • 1 קליפת לימון מגוררת

לציפוי

  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות מים

לקישוט

  • שקדים פרוסים קלויים במחבת

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות.

את ערבבו בקערה את הקמח עם הקוקוס, התמרים, אבקת האפיה והקינמון.

בקערה אחרת ערבבו את מיץ התפוזים, השמן, קליפות הלימון והתפוזים, המייפל, והקינמון.

ערבלו לתערובת אחידה, חלקה עד להטמעה מלאה של כל החומרים והעבירו לתבנית.

יישרו את התערובת, והכניסו לאפיה בחום של 180 מעלות ל40 דקות, עד שהעוגה יציבה, סדוקה וזהובה.

לציפוי המיסו בסיר קטן את אבקת הסוכר עם המים, וערבבו היטב.

שפכו את הציפוי כאשר העוגה חמה עדיין כשהיא יוצאת מהתנור, ופזרו מעליה את השקדים הפרוסים הקלויים שחיממתם.

עוגת תפוזים טבעונית – כי לכולם מותר ליהנות

בעשור האחרון המודעות לטבעונות עלתה משמעותית.

העולם הבין שאפשר לחיות על מוצרים שהם לא מהחי.

בין אם מדובר בבשרי, ובין אם מדובר באוכל שהוא חלבי.

תחליפי החלב השונים משתדרגים ומשתכללים והופכים כמה שיותר קרובים לטעם האמיתי.

כל זאת, כדי להעניק את האיכויות המתאימות לטבעוניים.

זאת בדיוק הסיבה שעוגות כמו עוגת תפוזים טבעונית יכולה והופכת להיות אחת מהעוגות היותר פופולריות.

לא רק בקהילת הטבעוניים, אלא בכלל.

מדובר בעוגה שאין שום צורך תמיד להכיל בה חומרים חלביים.

והיא יכולה להפוך ולהיות קלילה, אוורירית וטעימה עם מצרכים אחרים, שאינם מן החי.

לסגנון העוגה הזאת יש יותר מתכון נפלא, ואפילו יותר מאחד.

עוגת תפוזים טבעונית – במה מחליפים חלב וביצים?

תחליפי חלב יכולים לבוא לידי ביטוי בחלב שקדים, חלב סויה, או חלב אורז.

כיום החברות השונות המייצרות חלב הוציאו ליין מיוחד לטבעוניים.

חלב שאפילו אפשר להשתמש בו לקפה, וניתן גם להקציף אותו עד כדי קצף מפנק.

כל זה משפר לנו גם את תחום האפיה, היות ואפשר להשתמש בשמנת מתוקה צמחית.

או בחלב שמותאם לטבעוניים גם בתוך העוגות.

יחד עם זאת, ממש לא חובה.

ניתן ניתן להשתמש כיום בטחינה גולמית שהיא גם בריאה מאד, ומתוקה כאשר ממתיקים אותה כמו שצריך.

וניתן גם להשתמש ברסק תפוחים במקום ביצים.

גם מתיקות טובה שמשתלבת נהדר עם מיץ התפוזים.

וגם רסק התפוחים יוצר את ה"היצמדות" של החומרים, כמו הביצים.

ניתן גם למצוא בחנויות הטבע השונות תחליפי ביצים שיכולים להיות מיוחדים לאפיה.

ובכך לקבל גם את האפקט של הביצים עצמן.

איזה טעמים משתלבים בעוגה טבעונית?

לשאלה הזאת יש תשובה חד משמעית: כולם! אין שום הבדל בין עוגה טבעונית לבין עוגה שאינה טבעונית.

ניתן לשלב טעמי וניל, חלבה, שוקולד, נוטלה, וגם לשלב פירות שונים.

כיום ניתן גם ליצור קרם וניל עדין טבעוני. ואף עוגות גבוהות, תפוחות, אווריריות וטעימת.

האוכל הטבעוני והאפיה בפרט עוברים שינויים מהותיים וישנם מתכונים נפלאים שכל בית יכול להכין.

ולאו דווקא קונדיטוריות בוטיק.

מתכונים קשורים