תוכן עניינים
עוגת שמרים מנצחת עם קינמון
עוגת שמרים מנצחת, טעימה, נימוחה, מהולה בטעמי קינמון מתוקים ועדינים שמשתלבים נהדר עם שתיה קרה, חמה, או כוס יין צונן.
לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ.
מצרכים
עבור הבצק
- חצי קילו קמח
- 5 גרם שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 150 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס חלב
- 4 חלמונים
עבור המילוי
- חצי כוס סוכר
- 2 כפות שטוחות של קינמון
- 100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
יש לערבב בקערת מיקסר את הקמח והשמרים ולהוסיף לסירוגין את הסוכר. בנוסף, הוסיפו בהדרגה את החלמונים, החמאה, החלב ובצע לישה לבצק עד שהוא חלק, רך ואחיד. הניחו אותו בקערה משומנת עד שהוא מתפיח את נפחו כפליים.
חממו את התנור מראש ל170 מעלות. את המילוי יש להכין בערבוב הסוכר עם הקינמון והחמאה. לאחר שהבצק תפח, הוציאו אותו, חתכו לשני חצאים, רדדו אותם לעובי של חצי ס"מ ומרחו את המלית. גלגלו לרולדה, הכניסו את הרולדה למקפיא לרבע שעה. ולאחר מכן חצו אותה לאורכה. לאחר מכן חזרו על הפעולה עם החצי השני של הבצק, ואחדו את החצאים לצמה קלועה.
יש להכניס את העוגה לתנור לאפיה בחום של 170 עלות או עד שהעוגות תפוחות ומוכנות. מרחו מעל העוגות סירופ סוכר, או אבקת סוכר.
עוגת שמרים מנצחת עם טעם של פעם
עוגות שמרים עם טעם של פעם, ונילי עדין הן זיכרון מתוק של כמעט כל אחד ואחת מאתנו. התקופה שבה היינו עוברים מול קונדיטוריה קטנה וחמימה כבר לא קיימת, כי כמעט וכבר לא קיימות קונדיטוריות כאלו. יש לכם הזדמנות במתכון הזה להחזיר את הקונדיטוריה הקטנה והחמימה הזאת, הביתה אליכם.
לעוגה זו יש להכין תבנית אינגליש קייק רגילה וסטנדרטית
מצרכים
עבור הבצק
- 1 וחצי כף שמרים יבשים
- 1 קילו קמח לבן
- כוס מים פושרים
- 3 כפות שמן
- 4 כפות סוכר חום
- 3 ביצים L
- 1 כוס חלב
- קורט מלח
עבור המילוי
- 1 כף גרידת תפוז
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם קינמון
אופן ההכנה:
ערבבו את כל חומרי הבצק בקערה של מיקסר וערבלו לעשר דקות עד שנעשה בצק נעים ורך. אם הבצק דביק, הוסיפו עוד קמח. צרו כדור מרשים מהבצק, הניחו אותו בקערה משומנת וכסו אותו בניילון נצמד. הניחו אותו להתפחה של שעה עד שעה וחצי. לאחר מכן בצעו בו לישה נוספת, והניחו אותו להתפחה של עוד 30 עד 40 דקות.
חלקו את הבצק לשלושה חלקים שווים, רדדו את הבצק למלבנים שווים בעובי של עד חצי ס"מ. מרחו על המלבנים את חומרי המלית עם החמאה, גלגלו לרולדה הדוקה וצרה וחצו אותה לאורכה. צרו משני חצאי הרולדה בורג, וחזרו על הפעולה גם עם שאר חצאי הבצק.
הניחו את הבצקים להתפחה לעוד חצי שעה, משחו עליהן ביצה והכניסו לתנור לאפיה בחום של 170 מעלות עד 40 דקות, או עד שהעוגות מוכנות.
עוגת שמרים מנצחת עם קרם נוגט בחמש דקות
כשמדובר באפיה של עוגת שמרים אנחנו נתקלים בלא מעט חוסר סבלנות כי יש צורך להתפיח את הבצק. אך אם אנחנו יכולים לקצר את הדרך, למה לא בעצם? יש פה מתכון עם טוויסט מפתיע שהולך לקצר לכם את התהליך לעוגת שמרים נהדרת.
לעוגה זו יש צורך בתבנית אינגליש קייק רגילה.
מצרכים
- 900 גרם של בצק שמרים מרודד ומופשר
עבור המלית
- 1 חבילה של קרם נוגט מוכן
- 100 גרם חלבה מפוררת
- 1 כף שטוחה של קינמון
אופן ההכנה:
את כל חומרי המלית יש לערבב בקערה ולהניח בצד. במקביל, לחמם תנור ל170 מעלות ולשמן תבנית אפיה מראש.
במקביל, לרדד מהבצק 4 מלבנים בעובי של חצי ס"מ, ולמרוח עליהם את המלית. לגלגל לרולדה הדוקה, למתוח את הרולדה, להניח בצד להתפחה עם מגבת מטבח מעל לחצי שעה.
לאחר ההתפחה, למרוח בביצה מדוללת במים, ולהכניס לתנור. לאפות בחום של 170 מעלות, ל35 דקות. או עד שהעוגות מוכנות.
אפשר לקשט בסירופ סוכר, או באבקת סוכר מעורבבת עם קוקוס טחון.
עוגת שמרים קינמון בחמש דקות ללא מיקסר
אין כמו הכיף להכין עוגת שמרים בכמה דקות, ותוך פחות משעה להריח את הבית מלא באווירה כפרית, נעימה שמחזירה אותנו עשורים לאחור אל זיכרונות מתוקים. איך תעשו זאת? באמצעות טריק מאד ידוע וגם וותיק.
מצרכים
בצק שמרים מרודד וקנוי של 900 גרם, לאחר שהופשר במקרר.
עבור המילוי
- כוס חלבה קצוצה
- כף קינמון גדושה
- 1 צנצנת קטנה של נוטלה
- 1 ביצה
אופן ההכנה
חממו מראש את התנור ל175 מעלות, ושמנו שתי תבניות אינגליש קייק.
יש לפרוש את הבצק על משטח עבודה מקומח ולרדד אותו לעובי של חצי ס"מ. חתכו את הבצק באמצעו לשני מלבנים. מרחו באופן נדיב ואחיד את ממרח השוקולד מעורבב עם הקינמון והחלבה על הבצק.
גלגלו את הבצק לרולדה ארוכה, מתחו אותה מעט, והכניסו אל המקרר לחצי שעה. לאחר חצי שעה, חצו את הרולדה לאורך לקבלת רצועות שוות. קלעו את הרצועות לצורה של צמה והדקו בקצוות. הניחו בתבנית האינגליש קייק וחזרו על אותה הפעולה עם החצי השני של הבצק.
כסו את הבצק במגבת מטבח יבשה והתפיחו את הבצק במקום חמים לחצי שעה. הברישו בביצה ואפו בתנור בחום של 175 מעלות עד 35 דקות.
עוגת שמרים מנצחת שכולם יכולים להכין
אתם בטח מרגישים כמונו כשאתם עוברים בקונדיטוריית בוטיק ומריחים את בצק השמרים הנפלא. באופן אוטומטי אתם נמשכים אל המקום המתוק הזה, השולחן העגול הקטן. הקפה החם, והביס הראשון שממלא את הלב ומערבב את תחושות הטעם.
כל זה קורה בזכות עוגת שמרים אחת. משולבת לבטח טעמים של שוקולד חם, קרם וניל, או קרם חלבה. או עוד מגוון של שילובים מעניינים שאפשר להכניס אל תוך עוגת השמרים. איך כל הקסם הזה קורה, והאם גם אתם יכולים לאפות כזאת עוגה? מיד תדעו הכל.
עוגת שמרים מנצחת עם מרכיבים מושלמים
כשאנחנו באים ללמוד על הכנה של עוגת שמרים מנצחת חשוב שלא רק נלמד מתוך מתכון זה או אחר. אלא באמת נבין מהם השמרים. השמרים הם החומר שגורם להתפחה והם זקוקים לתנאים מסוימים מאד על מנת שהבצק יהיה תפוח, רך ומדויק לאפיה.
את בצק השמרים אפשר לערבב בשתי שיטות עיקריות:
לישת מיקסר
לישה באמצעות מיקסר היא לישה בינונית עד איטית בוו לישה. המיקסר עם וו הלישה הופך את הבצק לגמיש יותר ולא דביק. הלישה מתבצעת עד 10 דקות.
לישה ידנית
לישנה ידנית היא לישה שיש להפעיל בה כוח. נכון, לא כולם מסוגלים לכך ולכן עדיף אם אין לכם מספיק כוח, ללוש במיקסר. יחד עם זאת, אם אתם יכולים מספיק שיהיו לכם את התנועות הנכונות. הלישה הידנית צריכה להיעשות עד 12 דקות.
על מנת שתדעו אם הבצק מספיק מוכן אחרי הלישה קחו חתיכה של בצק. מתחו אותה ואם החלק האמצעי שלה לא נקרע ואפילו הופך לשקוף, הבצק שלכם מוכן להתפחה.
על מנת להתפיח את הבצק כמו שצריך הניחו אותו בקערה גדולה. שמנו את הקערה על מנת שלא ידבק לכם הבצק וכסו אותו בבד נושם (או מגבת, או חיתול בד). הבצק צריך להיות בהתפחה עד שהוא כפול מגודלו המקורי.
לאחר שהכנתם את הבצק, הדרך להכנת העוגה הקסומה שאתם כה מצפים לה לא רחוקה. כל שעליכם לעשות זה לקחת מתכון מתאים, סבלנות, ואהבה לקסם שהידיים שלכם הולכות ליצור.