מתכון עוגיות שמרים

עוגיות שמרים קלאסיות

עוגיות שמרים קלאסיות הן אלו שהכי כיף לאכול ליד שתיה חמה בימי החורף הקפואים, ובימי הקיץ הבוערים, גם ליד שתיקה קרה ומצננת. לפעמים אנחנו מרגישים שהן אולי מצריכות מאיתנו הרבה עבודה בעשיה, אבל זה לא תמיד ככה. יש כאן מתכון קליל, כיפי, שיכול להפוך להיות מתכון הבית שלכם כמו אצל רבים אחרים.

מרכיבים

  • 2 כפות שמרים
  • 1 קילו קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • חצי כוס סוכר
  • 2 ביצים XL
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות מים חמימים

עבור המילוי

  • ממרח חלבה

עבור הסירופ

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי לימון סחוט

אופן ההכנה

חממו מראש תנור ל180 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפיה.

בקערת מיקסר יש לערבב את השמרים עם הקמח ואבקת האפיה, להוסיף את הסוכר ואת תמצית הוניל ולערבב היטב. הוסיפו את הביצים, השמן, המים בהדרגה, ולושו כמה דקות עד שהבצק שנוצר הוא גמיש ונוח לעבודה.

העבירו לקערה נפרדת להתפחה עד 40 דקות, וכסו במגבת לחה.

חלקו את הבצק לאחר שתפח לחמידה כדורים שווים, כסו אותם, ותנו להם לנוח עוד 20 דקות.

רדדו כל כדור בצק למלבן דקיק, מרחו את ממרח חלבה וגלגלו לרולדה. את הרולדה חתכו לעיגולים.

העבירו לתבנית עם ניר אפיה והניחו להתפחה של עוד חצי שעה. לאחר מכן הברישו את העוגיות עם סירופ הסוכר ופזרו מעל אבקת סוכר. הכניסו לתנור לאפיה של 180 מעלות עד שהן מזהיבות או עד חצי שעה.


עוגיות שמרים מבצק פריך

חלום של כל אחד שחובב אפיה לדעת לאפות בצק פריך קלאסי לפי הספר, ולמלא אותו במילוי חלומי וטעים. ולא מדובר בעבודה כל כך קשה כמו שזה נדמה, מוזמנים לנסות, ולהתמכר.

מצרכים

עבור הבצק

  • 3 וחצי כוסות קמח לבן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 וחצי כף שמרים יבשים
  • חצי כוס מיץ לימון

עבור המילוי

  • ריבת תות שדה
  • קורט קינמון

עבור הציפוי

  • אבקת סוכר
  • שקדים טחונים

אופן ההכנה

את החומרים היבשים עבור הבצק כולל השמרים יש להכניס לקערה ולערבב היטב עד להטמעה מלאה. להוסיף את החמאה הרכה, וללוש עד שהתערובת פירורית. לאחר מכן יש להוסיף את מיץ הלימון ולהטמיע עד שהבצק הופך להיות טוב לעבודה. הניחו בצד להתפחה עד 40 דקות וכסו במגבת לחה.

חלקו את הבצק לחמישה חלקים, רדדו לשכבה דקה כל בצק, מרחו עליו ריבת תותים, פזרו את הקינמון וגלגלו לרולדה. הניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה וחרצו חתכים עדינים על כל רולדה.

אפו בתנור על 160 מעלות חום עד 2 דקות, הוציאו לצינון החוצה ובזקו אבקת סוכר מעורבבת עם שקדים טחונים, ולחתוך לעוגיות.


עוגיות שמרים עם נוטלה

אם אתם מהאנשים ששומעים את המילה 'נוטלה' והעיניים נדלקות לכם אתם מול המתכון הנכון. עוגיות שמרים עם נוטלה הן פינוק אמיתי לחובבי הנוטלה הידועים, ולחובבי השמרים. הן מושלמות בחורף, ומדהימות גם בקיץ. ובכלל, מתאימות בכל זמן שיש חשק לביס מתוק ומחבק.

מרכיבים

  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כפיות גדושות שמרים יבשים
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כוס נוטלה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

חממו תנור אפיה ל250 מעלות חום, והכינו מראש תבנית אפיה עם נייר אפיה עליה.

מערבבים במיקסר עם וו לישה, או ידנית את הקמח, המים והשמרים עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שהבצק כבר לא דביק. מכסים את הקערה של הבצק במגבת לחה ומניחים להתפחה עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.

לאחר ההתפחה חלקו את הבצק לארבעה חלקים, קמחו משטח עבודה ולושו את הבצק. הניחו אותו לעוד חצי שעה להתפחה.

רדדו כל כדור בצק לעיגולים דקים ומרחו נוטלה בנדיבות. גלגלו לרולדה וחתכו אותה לגלילי של עד 2 ס"מ.

סדרו את הגלילים על תבנית אפייה ואפו בתנור על 250 מעלות 10 דקות בלבד. הוציאו לאחר עשר דקות, פזרו אבקת סוכר והגישו.


עוגיות שמרים עם פרג

פרג מאז ומתמיד היה שנוי במחלוקת. אבל אם אנחנו משלבים אותו עם עוגיות שמרים, הבצק הטעים והנימוח הזה, הפרג יכול להתחבב גם על מי שפחות אוהבים אותו. את הפרג משלבים לא רק בתקופת החגים, אלא בכל השנה, ובמגוון של מאפים.

מצרכים

עבור הבצק

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 חלמונים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה
  • חצי כוס שמן כוכוס
  • חצי כוס מים
  • 1 כוס סוכר

עבור המילוי

  • 300 גרם פרג
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולהכין תבנית אפיה עם ניר אפיה.

בקערת מיקסר או ידני או חשמלי הקציפו את החמאה והוסיפו את החלמונים, השמן, הסוכר, מיץ התפוזים, גרידת הלימון והקציפו הכל ביחד. הוסיפו את הקמח בהדרגה, וגם את השמים ולוש עד שמתקבל בצק חלק ואחיד שאפשר להעביר להתפחה.

כסו את הקערה והתפיחו למשך שעתיים.

בזמן הזה הכינו את מילוי הפרג, בסיר קטן חממו סוכר ומים והרתיחו. הוסיפו את הפרג, את הוניל ואת החמאה וערבבו בעדינות. הניחו למילוי לנוח.

את הבצק חלקו ל6 חלקים שווים, ורדדו כל חלק לעלה בעובי של עד חצי סנטימטר. מרחו את המלית וגלגלו לרולדה את שש חלקי הבצק. רפדו תבניות אפיה והניחו על כל תבנית 3 רולדות, מרחו בחלמון מעורבב עם שמן קוקוס. אפו בתנור חם עד 25 דקות. לאחר מכן בצעו חיתוך לרולדות, לעוגיות.

בזקו מעל אבקת סוכר.


עוגיות שמרים אווריריות וטעימות

עוגיות השמרים הן למעשה קרואסנים קטנים תפוחים וטעימים העשויים מבצק שמרים נימוח. הן נחשבות לחלוטין כאוכל לנשמה, ולא רק, הן פשוט מפנקות. טעימות ומחבקות.

עוגיות שמרים עשויות בצק שמרים לרוב בצורות של שבלול קטן. הן ממולאות בממרחי שוקולד, או קינמון, אך אפשר לגוון אותן עם עוד מגוון של ממרחים אחרים גם. מקורן של עוגיות השמרים הן במטבח היהודי מעדות אשכנז, והן מאד מבוקשות בארץ.

עוגיות שמרים – נעים להכיר

תעשיית הבצק הקפוא הכניסה את עוגיות השמרים אל שוק הפאסט פוד ולכן הם גם נמכרים יותר בקלות. במגוון מאפיות ניתן למצוא עוגיות שמרים איכותיות וטעימות. הן גם מופיעות בורסיות המתאימות לאלו שפחות חובבי מוצרי חלב. והחמאה שבתוכן אף מוחלפת במרגרינה, או בתחליפי חלב ושוקולד אלו ואחרים.

הן עשויות בצק שמרים בסיסי שמכינים בדרך הרגילה של בצק עלים. אחרי שמכינים את הבצק, מכניסים לתוכו חמאה מרודדת בטמפרטורה נמוכה של טמפרטורת חדר. בצק השמרים מקופל עד שלוש פעמים, מונח להתפחה. ואז מרודד שוב ונחתך למשולשים מגולגלים שיוצרים את צורת הרוגלך הקלאסית שכולנו אוהבים.

מתאימות לכל מקום, ולכל רגע

מתי בפעם האחרונה התחשק לכם ביס מתוק באמצע היום או באמצע הלילה? סביר להניח שלא מזמן. עוגיות העשויות מבצק שמרים הן אלו המתאימות לכל רגע, ולכל שעה ביממה. ולכן, כל מתכון קלאסי שלהן יכול להתאים. אם אתם פחות בעניין של להתחיל ולעבוד קשה עם בצק השמרים, תמיד תוכלו לקנות בצק שמרים קפוא, ומשם להתקדם לעשייה עצמה.

אם אתם יותר בעניין של להתחיל ולהכין את הבצק בעצמכם, תוכלו ללמוד זאת בקלות. לא מדובר בתורה מורכבת מדי. יחד עם זאת, תמיד אפשר להקפיא את הבצק ופשוט לחמם אותו כשמתחשק לכם. ממש כמו בצק קפוא מהחנות.

בעניין ממרחים, תוכלו לגוון בכל ממרח שתרצו. לוטוס, שוקולד השחר, שוקולד מריר, נוטלה. שוקולד חלב, שוקולד לבן, בלונדי, ועוד. לא מעט אנשים מגוונים לא רק עם שוקולד, אלא גם עם חלבה. או אפילו רק חמאה. כל אלו הולכים נפלא עם קפה חם, תה, או אפילו שייק קר ומצנן.

מתכונים קשורים