מתכון בראוניז 10 דקות

מתכון בראוניז 10 דקות

בראוניז 10 דקות עם קוקוס ממותק

מתי בפעם האחרונה לקחתם לעצמכם זמן איכות שקט? קחו לעצמכם רגע, הרתיחו מים בקומקום, כי את הבראוניז הטעימים האלו משולבים קוקוס ממותק יקח לכם בדיוק כמה דקות להכין. והם מושלמים עם הקפה.

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות קקאו
  • קורט מלח
  • חצי כוס קוקוס ממותק
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • 1 צנצנת נוטלה

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור למ180 מעלות ולשמן בחמאה את תבנית האפייה.

המיסו את השוקולד ואת החמאה בקערה על באן מארי וערבבו היטב. הוסיפו את הקפה ואת הסוכר והמשיכו לערבב. הניחו בצד לצינון.

שלבו את הביצים בתוך התערובת בהדרגה והקציפו. קפלו פנימה את הווניל, הקמח, המלח והקקאו. שפכו את התערובת אל תוך תבנית ואפו עד 30 דקות.

בקערה נפרדת שפכו את השמנת המתוקה והקוקוס ופזרו על הבראוניז לאחר שיוצא מהתנור. הכניסו למקרר לשעה שלמה. לאחר מכן, מרחו בעדינות שכבה של נוטלה על שכבת הקוקוס והכניסו למקרר לעוד שעה.

חתכו לריבועים אחידים לפני ההגשה.


בראוניז 10 דקות עשירים ונימוחים

כולם, כמעט כולל כולם, אוהבים אוראו. ולכן השילוב של בראוניז שוקולדי ועשיר משולב באוראו יהיה פינוק מושלם בשבילכם. עשר דקות, ויש לכם בתנור בראוניז משולב בעוגיות אוראו מפנקות.

מצרכים

  • 200 גרם חמאה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 4 ביצים XL
  • 2 כוסות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס קמח לבן
  • קורט מלח
  • 200 גרם עוגיות אוראו מפוררות
  • חצי כוס קקאו

אופן ההכנה

יש להמיס את החמאה ואת השוקולד עד לקרם שוקולדי חלק ולערבב היטב. הניחו בצד לצינון. הקציפו בקערה גדולה חלמונים, סוכר, וניל והוסיפו את השוקולד רק לאחר שהמלית בהירה ובועתית. את השוקולד יש לקפל פנימה בזהירות.

הוסיפו אל הקערה קקאו וקמח, מלח, וקפלו בעדינות עד להטמעה מלאה. הוסיפו את עוגיות האוראו המפוררות וערבבו בפעם האחרונה בעדינות. העבירו את התערובת אל תוך תבנית אפייה, קשטו בעוד שברי עוגיות אוראו ואפו בתנור ב170 מעלות עד 30 דקות.

הבראוניז אמורים להיות רכים ורטובים מבפנים. הוציאו את הבראוניז מהתנור, צננו ולאחר מכן חתכו לגודל הרצוי.

אפשר לשמור עד שבוע בכלי פלסטיק אטום במקרר.


בראוניז 10 דקות עם שוקולד לבן

העולם נחלק לשלושה סוגים של אנשים. אלו שאוהבים רק את השוקולד הלבן, אלו שאוהבים את שאר השוקולדים, ואלו שאוהבים את שניהם. בראוניז עם שוקולד לבן הוא חגיגה לכולם, גם לאלו שאוהבים את כל סוגי השוקולד וגם לאלו שאוהבים רק את השוקולד הלבן.

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים XL
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • חצי כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 100 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש ל175 מעלות ורפדו תבנית מלבנים בנייר אפייה משומן.

המיסו את השוקולד הלבן והחמאה במיקרוגל וערבבו היטב. הניחו בצד לצינון.

בקערת מיקסר עם הקצפה חשמלית הקציפו במהירות בינונית עד גבוהה את הביצים והסוכר לקצף בהיר ושמן. העבירו אל תוך הקערה עם הקצף את הווניל והשוקולד וערבבו היטב. הוסיפו את מיץ התפוזים, קפלו פנימה את המלח ואת הקמח ולאחר מכן העבירו את התערובת אל התבנית.

פזרו מעליה את השקדים הפרוסים והכניסו לתנור בחום של 175 מעלות עד 35 דקות.

צננו לחלוטין, ורק אז פרסו את הבראוניז לריבועים אחידים.


בראוניז 10 דקות שוקולד עם פיסטוק

בראוניז שוקולד עם פיסטוק טעים, מפצפץ בפה, עם טעם עדין שמשתלב נהדר לאירוח ברנאצ' מפנק, או סתם בילוי זוגי ונעים יחד עם שתיה חמה ומחבקת.

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה
  • 2 כוסות סוכר חום
  • 2 כפות סילאן
  • 4 ביצים XL
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 50 גרם פיסטוקים שבורים, קלויים

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל180 מעלות, ולרפד תבנית אפיה.

המיסו את החמאה עם השוקולד וערבבו לקרם שוקולד חלק ואחיד. בקערה גדולה אפשר לערבל במהירות גבוהה את הביצים, עם הסוכר, עם הווניל ועם הסילאן. וודאו שאתם מקבלים קצף בהיר ושמן. הוסיפו את השוקולד המומס עם החמאה, את הקמח, המלח ואת הפיסטוקים.

ערבבו הכל היטב עד להטמעה מלאה. שפכו את הכל אל תוך תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ישרו בצורה חלקה ואפו עד 40 דקות.

הוציאו לצינון בטמפרטורת החדר.

אפשר לצפות בגנאש שוקולד: להכנת הגנאש תוכלו לחמם שוקולד מריר עם שמנת מתוקה או חמאה נוספת על באן מארי או מיקרוגל עד שמתקבל קרם שוקולדי חלק ולהניח לצינון.

שפכו את השוקולד רק אחרי שהוא הצטנן מלא, ורק אחרי שהבראוניז הצטננו בטמפרטורת החדר. הכניסו למקרר לשעה, וחתכו רק לאחר הקירור המלא.


בראוניז 10 דקות הכנה ויש לכם חומיות מפנקות

נעים להכיר! למי שלא יודע הבראוניז, או בעברית, החומיות, הן עוגיות חתוכות לריבועים מתוך עוגת שוקולד נמוכה, דחוסה ופריכה. אפשר למלא אותה בפצפוצי שוקולד, חמאת בוטנים, אגוזים ושאר סוגי טעמי שוקולד.

הבלילה של העוגה מאד סמיכה, היא עתירה בשוקולדים טובים וחמאה. יש בה גם ביצים, למרות שבמתכון המקורי הביצים לא חייבות להיות מוקצפות. עדיין ישנם מתכונים שבהם הביצים מוקצפות. לציפוי לרוב משתמשים בשוקולד מומס, ומקשטים באבקת סוכר או קוקוס טחון.

האגדה מספרת שמקור הבראוניז הן בגלל טבח ששכח להכניס אבקת אפיה למתכון העוגה. אגדה אחרת מספרת שהבראוניז נולדו במלון 'פאלמר האוס' שנמצא בשיקגו. בזמן תערוכה עולמית בשנת 1893, כאשר בעלי המלון רצו למכור עוגיות שוקולד לנשים שביקרו בתערוכה. אך הן רצו למכור עוגיות שלא יתלכלכו מהן.

הבראוניז הן למעשה ילידות ארצות הברית, ובארצות הברית נהוג להגיש אותן עם קצפת קרה וטעימה, או גלידה במגוון טעמים.

בראוניז 10 דקות לכל אחד

השמועה שאומרת שכדי להכין בראוניז שווים ונימוחים צריך לעבוד קשה מדי היא פשוט שגויה. לא תאמינו, אבל אפשר לארגן בראוניז שווה במיוחד, גם בכמה דקות.

נכון, צריך קצת יותר תושיה, ובטח גם ספונטניות. אבל זה לחלוטין קורה ובאיכות טובה. וכך תוך פחות מחצי שעה יש לכם בראוניז נימוחים וטעימים שהכנתם במו ידיכם.

הם מתאימים לכל שעה ביממה, הם מתאימים גם לאירוע בראנצ' מפנק. והאמינו או לא, עם השדרוגים הנכונים אפשר גם להגיש אותם באירועים.

כל מה שאתם צריכים לעשות זה לוודא שיש לכם אכן את המצרכים הנכונים בבית. ולא מדובר במצרכים יותר מדי מורכבים, ואם תרצו שדרוגים, הכינו לכם רשימה מראש.

אם יש לכם בבית אגוזי מלך, שוקולד מריר, חמאה, קקאו קמח וביצים. יש לכם את הבסיס האיכותי עבור מתכון בראוניז מהיר וטעים.

לא מעט קונדיטורים משדרגים את מתכוני הבראוניז ומוסיפים שקדים טחונים, שוקולד לבן משולב שוקולד חלב. שוקולד צ'יפס מריר, ואפילו שוקולד רובי הוורוד והיוקרתי שנכנס רק לאחרונה אל עולם השוקולד.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק