מתכון מאפינס שוקולד צ'יפס

מתכון מאפינס שוקולד צ'יפס

מאפינס שוקולד צ'יפס קלאסיים

אין כמו ריח עוגה שמבשם את הבית. מאפינס שוקולד צ'יפס קלאסיים, רכים, טעימים ונימוחים שלא תרצו להפסיק לאכול, או לאפות.

מצרכים

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
  • 2 ביצים M
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח
  • 300 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש ל175 מעלות ולרפד תבנית שקעים במנז'טים. אם אין מנז'טים, שמנו את תבנית השקעים בספריי חמאה או שמן.

ערבבו בקערה גדולה את השמנת, הסוכר, השמן, הביצים, הוניל והמלח לבלילה אחידה וחלקה. הוסיפו את הקמח ואת אבקת האפיה והמשיכו להטמיע. שפכו שוקולד צ'יפס, אך לא את הכל. שמרו שתי כפות בצד. ערבבו היטב את השוקולד בתוך הבלילה בפיזור שווה.

שפכו את הבלילה אל תוך התבנית. אפשר באמצעות כף גלידה, או שתי כפות. מלאו את השקעים, אך לא עד הסוף. פזרו את השוקולד צ'יפס שהשארנו בצד מעל כל מאפין.

אפו בתנור על חום של 175 מעלות עד 20 דקות, או עד שהמאפינס יציבים ולא רוטטים.

צננו בטמפרטורת החדר והגישו באהבה.


מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוניים

מצרכים

  • 2 כוסות קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 1 כוס בננות מרוסקות
  • 1 כוס חלב שקדים
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • חצי כוס סוכר דמררה
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות מראש, ושמנו תבנית שקעים, רצוי מסיליקון.

ערבבו את כל החומרים פרט לקמח ולשוקולד, וודאו שהתערובת אחידה וחלקה. הטמיעו את הקמח וערבבו היטב עד שהקמח נבלע בתערובת. ערבבו חצי מכמות השוקולד צ'יפס לפיזור שווה בתערובת, והשאירו חצי כוס שוקולד צ'יפס בצד.

שפכו את התערובת אל תוך תבנית השקעים, ופזרו מעל את יתרת השוקולד צ'יפס המריר. מעכו עם האצבע מעט את השוקולד צ'יפס שיהיה חצי חשוף חצי שקוע בבצק המאפינס.

אפו עד 30 דקות בתנור, או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

צננו על השיש, פזרו מעט אבקת סוכר מעל והגישו באהבה.


מאפינס שוקולד צ'יפס מושחתים

מתי בפעם האחרונה נתתם ביס מאושר בעוגת מאפינס מושחתת שפשוט חיממה לכם את הלב? אם זה קרה ממש מזמן, אתם חייבים לתקן את זה. ואם זה קרה לא מזמן, אין שום מניעה שתעשו זאת שוב. מתכון למאפינס שוקולד צ'יפס מושחתים, רכים, נימוחים וטעימים שימלאו כל לב בשמחה גדולה.

מצרכים

  • 1 וחצי כוס קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • חצי כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כוס חלב
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס איכותי
  • חצי צנצנת נוטלה

אופן ההכנה

חממו תנור מראש ל180 מעלות, ושמנו תבנית אפיה.

בקערה גדולה ערבבו את כל החומרים היבשים. הקמח, הסוכר, אבקת האפיה והמלח. בקערה אחרת ערבבו היטב את החלב, החמאה, הוניל והביצים.

אחדו בין התערובות, הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו היטב. הוסיפו 2 כפות נוטלה וערבבו שוב.

אפו עד 20 דקות, או עד שאתם רואים שהמאפינס תפוחים וזהובים.

הוציאו מהתנור, מרחו על המאפינס את הנוטלה והשאירו לצינון. אפשר לקשט בפיסטוקים טחונים גס, בוטנים מרוסקים, או קוקוס. או אם אתם מכינים את המאפינס לילדים, אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.

נשנשו באהבה!


מאפינס שוקולד לבן ותותים

הם נשמעים לכם מורכבים להכנה, אבל הם כלל לא. מאפינס שוקולד לבן ותותים הם הכי קלים להכנה, והכי גורפי מחמאות. אתם רגע מלהכין את המאפינס שהולכים לגרום לכם להרגיש בתוך קונדיטוריה יוקרתית, בבית.

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס לבן, או שוקולד לבן מגורר
  • 1 חבילה של ריבת תות
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 10 תותים חצויים

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות, המיסו את החמאה והעבירו את ריבת התות אל תוך שקית זילוף.

ערבבו את הביצים עם הסוכר עד שאתם מקבלים בלילה יציבה בהירה ותפוחה. הוסיפו את החמאה, את הפודינג את השמנת המתוקה וערבבו היטב. עשו הפסקה, הוסיפו את השוקולד והמשיכו לערבב.

העבירו את המלית אל שקית זילוף נפרדת מזו של הריבה. מלאו את מלית המאפינס בתבנית השקעים עד גובה של 3/4 מהתבנית. הזליפו את הריבה בכל מאפין ובעזרת שיפוד עץ או קיסם קטן, צרו צורת שיש.

אפו את המאפינס עד 20 דקות, או עד שאתם רואים שהם תפוחים מספיק וזהובים.

הוציאו לצינון על השיש, קשטו בתותים, בזקו מעל אבקת סוכר והגישו באהבה.

למושחתים במיוחד, אפשר להכין גנאש שוקולד לבן, למרוח מעל המאפינס, ורק אז לקשט מעל עם התותים ולבזוק אבקת סוכר.


מאפינס שוקולד צ'יפס טעימים

מאפינס שיש בו שוקולד צ'יפס הוא תענוג אמיתי, כל אוהב שוקולד יודע. מדובר בעצם במאפין שהשוקולד הוא המרכיב העיקרי בה. הוא מורכב מחמאה, סוכר, שבבי שוקולד, לרוב שוקולד מריר. וישנן גם עוד ורסיות שאפשר ליהנות מהן. הורסיות השונות כוללות בתוכן גם אגוזים, שיבולת שועל, ליקרים שונים, דובדבנים ועוד סוגים של פירות.

הכנת מאפינס היא לא דבר מסובך מדי והיא כוללת בתוכה בעיקר את רוב המצרכים שיש לכם בבית, קערה גדולה. וגם מעט יצירתיות. כשאנחנו מדברים על יצירתיות, זה אומר שמותר לכם פשוט להתפרע. המאפין שלכם לא חייב לכלול בתוכו רק שוקולד צ'יפס אלא כל דבר שאתם חושבים שיתאים וישתלב טוב בעיניכם. בין אם אלו פירות טרופיים ובין אם זה קרם וניל עדין.

מאפינס שוקולד צ'יפס לכולם

העולם הקולינרי הפך בעשור האחרון למתקדם מאד, וליברלי. המודעות גדלה בכל הקשור לרגישות ללקטוז, גלוטן, וטבעונות. וכך למשל גם מאפינס שוקולד הפך להיות נגיש וזמין לכולם. כשמדובר בשוקולד וטבעונות, השחקן הכי חזק בקבוצה הזאת הוא השוקולד המריר. השוקולד המריר הוא שוקולד איכותי, אפשר להשתמש בו במגוון של קינוחים והוא מעניק לנו יופי של קרמיות. למעשה, הוא מעשיר כל מאפין, כל עוגה, כל מאפה, וכל עוגיה.

אך אם אנחנו מעוניינים לשנות ולגוון את המאפינס שלנו, נוכל להשתמש באי אילו תחליפים הקיימים גם בחנויות הטבע המגוונות. בין אם אתם רגישים ללקטוז, לגלוטן ובין אם אתם טבעוניים. גם אתם תוכלו ליהנות באמצעות מתכון איכותי ובסיסי ממאפינס טעים ועשיר, מקושט ומעוטר.

עולם ומלואו של צבעים וטעמים

מאפינס, קאפקייקס ושאר סוגי המטעמים הללו הם עולם ומלואו של צבעים וטעמים. הם נגישים לכל האוכלוסיות, ויש חנויות שלמות שמבוססות על טהרת המאפינס. לא תמצאו את החנויות הללו בכל מקום, הן מרוכזות בערים הגדולות. ובתל אביב לדוגמא, ישנן כמה וכמה מהן שניתן למצוא בהן שפע של סוגי מאפינס.

יחד עם זאת, כיום, לא ממש צריך להיות קונדיטור כדי לאפות מאפינס איכותי וטעים. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לכנס את היצירתיות שלכם, מצרכים ספציפיים, ודמיון. כל השאר כבר יבוא לבד.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק