תוכן עניינים
קאפקייקס שוקולד מושלמים לילדים עם הפתעה
אנחנו כבר יודעים איך זה עובד. אנחנו מגיעים למסיבת יום הולדת והילדים כבר מכירים את התפריט בעל פה. אנחנו חושבים שהם נהנים מכל האוכל והמתוקים כמובן, אבל גם ילדים אוהבים לשנות ולשדרג. בעצם, כל יום הולדת או כל חגיגה אותו הדבר, כמה אפשר לטעום קאפקייק שוקולד שיש לו את אותו הטעם? הפעם החלטנו לשדרג ולהפתיע עם מתכון מרגש, צבעוני וטעים במיוחד, כי כששמח בלב, שמח גם בבטן, ושמח לכולם! תהנו מקאפקייקס מושלם.
מצרכים
- 2 ביצים XL
- חצי כוס סוכר חום
- חצי כוס שמן
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
- חצי כוס קקאו
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפיה
- 15 קוביות שוקולד לבן
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
חממו תנור מראש ל180 מעלות ושמנו תבנית שקעים. בקערה בינונית הניחו שמן, ביצים, סוכר, תמצית וניל ושמנת מתוקה. ערבבו עד להטמעה מלאה. הוסיפו את הקקאו, קמח, אבקת אפיה והטמיעו שוב.
העבירו את הבלילה אל תוך תבנית השקעים, מלו עד 3/4 מגובה השקעים. בכל שקע הטביעו קוביית שוקולד לבן וודאו שהיא מכוסה בבלילה. אפו בתנור על חום של 180 מעלות, עד 30 דקות או עד שאתם רואים שהקאפקייקס אפויים ומוכנים.
הרתיחו את השוקולד המריר אם החמאה והמיסו לקרם שוקולד חלק. הוציאו את הקאפקייקס לצינון, ולאחר שהם מצוננים שפכו את הקרם עליהם.
קשטו בסוכריות צבעוניות, והגישו בחיוך.
קאפקייקס שוקולד קלאסיים
כולם מאוהבים בהם! הקטנים, והגדולים. ואיך לא? אלו קאפקייקס שוקולד קלאסיים, שוקולדיים, רכים וטעימים כמו שקאפקייקס אמורים להיות. מושלמים לאירוח, מושלמים לימי הולדת, ומושלמים אפילו להתפנק איתם בבית כשמתחשק.
מצרכים
- 2 ביצים L
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס שמן קוקוס
- 100 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס מים
- 2 כפות קקאו
- חצי כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
חממו תנור מראש ל18 מעלות ושמנו תבנית שקעים היטב. אפשר גם להשתמש בעטרת נייר ואז לא חובה לשמן את התבנית.
המיסו במיקרוגל את השמן עם השוקולד עד לקבלת קרם שוקולדי חלק, ערבבו ידנית את הסוכר עם הביצה והוסיפו לשוקולד, הוסיפו גם את המים וערבבו. לבסוף, הוסיפו את הקמח והקקאו וערבבו עד להטמעה מלאה.
שפכו לתבנית השקעים עד 3/4 מגובהם ופזרו מעל את השוקולד צ'יפס בנדיבות אפו עד 20 דקות, או עד שהקאפקייקס מוכנים ותפוחים.
הוציאו לצינון על גבי רשת צינון. או על השיש.
הגישו בחום ובאהבה.
קאפקייקס שוקולד חגיגיים במיוחד
זה קינוח שכולם מאוהבים בו, למרות שהוא מיוחס אך ורק לילדים, וחנויות שלמות קיימות רק על הבסיס השוקולדי והטעים שלהם. קאפקייקס שוקולד מושלמים לילדים, חגיגיים במיוחד ועושים חשק למסיבה, גם אם אין בכלל סיבה! ולא רק הקטנטנים מתאהבים בהם, אלא גם הגדולים.
מצרכים
- 1 וחצי כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס קקאו
- קורט קינמון
- קורט מלח
- 3 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- חצי כוס מים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס חלב קוקוס
- סוכריות עדשים צבעוניות
אופן ההכנה
חממו מראש תנור ל170 מעלות, בתוך קערה גדולה ערבבו אבקת אפיה, קקאו, קמח, סוכר ומלח. שפכו פנימה גם שמן, את הביצים, את הוניל וערבבו היטב. הוסיפו את המים החמימים וערבבו לתערובת חלקה ואחידה.
שפכו את התערובת אל תוך תבנית השקעים, רצוי שתשמנו גם את השקעים. התערובת צריכה להיות עד 2/4 מגובה כל שקע. אפו בתנור על 20 דקות וצננו.
בזמן שהקאפקייקס בצינון המיסו את השוקולד המריר עם חלב הקוקוס לקרם שוקולדי חלק. חכו לצינון מלא, ואז מרחו אותו בעדינות על הקאפקייקס. דאגו לקשט יפה ומסודר עם עדשים צבעוניות.
הגישו בחיוך ובאהבה.
קאפקייקס שוקולד וניל מדהימים
קאפקייקס שוקולד וניל מדהימים, רכים, טעימים ומושלמים לכל אירוע, לכל חגיגה, ולכל סיבה למסיבה!
מצרכים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס קקאו
- קורט קינמון
- קורט מלח
- 3 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כוס מים
- 1 פודינג וניל
- 3 כפות אבקת סוכר
- 3 כפות קוקוס טחון
אופן ההכנה
יש לחמם מראש את התנור ל175 מעלות ולשמן תבנית שקעים.
בקערה בינונית דאגו לערבב היטב את אבקת האפיה, את הקקאו, הקמח, המלח והסוכר. שפכו פנימה את השמן, הוניל, הביצים והמים ערבבו עד להטמעה מלאה. הוסיפו את הפודינג וערבבו היטב.
שפכו את המלית אל תבנית השקעים עד גובה ל 3/4 על מנת שיוכלו לתפוח ולגדול כמו שצריך, אפו בתנור על חום של 175 מעלות עד 25 דקות, או עד שאתם רואים שהם אפויים ומוכנים.
שפכו את התערובת אל תוך תבנית השקעים, רצוי שתשמנו גם את השקעים. התערובת צריכה להיות עד 2/4 מגובה כל שקע. אפו בתנור על 20 דקות וצננו.
הוציאו, צננו, ובזקו מעל קוקוס טחון מעורבב עם אבקת סוכר.
קאפקייקס שוקולד משגעים
מאז ומעולם נשאלת השאלה מי נולד לפני מי, האם הקאפקייקס נולדו לפני המאפינס או להיפך. למעשה, אומרים שהקאפקייקס נולדו לפני המאפינס היות והן בעצם עוגות קטנות שאפו אותן בתוך כוס אישית. ולכן, הם בעצם קיבלו את שמם.
היות והן נאפו בתוך 'קאפ', והן עוגות, הן קאפקייקס. לא מדובר בעוגה מיוחדת, ששונה באפיה שלה מעוגות אחרות. אלא פשוט בעוגה שנאפית בתוך כוס, גם מבחינת המידות שלה. קאפקייקס הן עוגות שנאפות בטעמים רבים. קפאקייקס שוקולד או קאפקייקס וניל, קפה, קוקוס, ועוד.
אם על המאפינס אנחנו מדברים, דעו כי הם קרויים ברחבי העולם בתוך לחמים זריזים. כי הבסיס שלהם הוא מתכון עבור לחם, אך במקום השמרים, מוסיפים לו קמח תופח, או אבקת אפייה. המאפינס נאפים בדיוק כמו הקאפקייקס בתוך כוס. המרקם של המאפינס הוא יותר דומה ללחם, ולכן המאפינס יכול להיות גם מלוח. וגם מאפינס מתוק.
קאפקייקס שוקולד – טעם של עוד במנות אישיות
בעוד שהמאפינס בהחלט מרתקים ומעניינים, אנחנו נתמקד בקאפקייקס כי הן עוגות שיותר מגוונות ברמת המתיקות. הזיגוגים המיוחדים, הקצפות וממרחי השוקולד למיניהם. קאפקייקס שוקולד הן למעשה עוגות בחושות, בטעם שוקולד. וככאלה אפשר למלא אותן בממרחי שוקולד שונים. אפשר לגרום להן להכיל מילוי שוקולדי עשיר יותר מבדרך כלל. ואפשר גם לצפות אותן בציפוי שוקולד דק, נוזלי, או פריך ומתקשר.
הם יכולים להיאפות על בסיס גבינת שמנת, גבינה מוקצפת, שמנת מתוקה, קרם קוקוס, או על בסיס חמאה. כל מתכון קאפקייקס לרוב כולל בתוכו גם קישוט צבעוני בטופינג. סוכריות צבעוניות, זיגוג מתוק מבצק סוכר. סירופ סוכר כלשהו, סוכריות קופצות, שוקולדים שונים, קליקים, מקופלות ועוד.
מעבר לעובדה שמדובר בעוגות שהן וותיקות וקיימות בעולם כבר מהמאה ה11, מדובר בממתק אדיר שכל הילדים אוהבים. ולא רק, אלא גם הגדולים אוהבים. הוא פופולרי מאד בגני הילדים, בתכניות הבישול, ועם הסבלנות המתאימה הוא יהיה פופולרי גם אצלכם במטבח הביתי.
הקאפקייקס מתאימים לימי הולדת, הם מככבים שם במגוון של מיתוגים וקישוטים. או אפילו סתם כמתנה למי שאתם אוהבים.