מתכון עוגת ביסקוויטים קלה

מתכון עוגת ביסקוויטים קלה

עוגת ביסקוויטים קלה ומשמחת

עוגת ביסקוויטים מהירה היא פיתרון נהדר לחסרי הסבלנות שמעוניינים במשהו מתוק בזמן קצר ליד הקפה. העוגה הנפלאה הזאת מורכבת מחמישה מצרכים בסיסיים שיש כמעט בכל בית, והיא פשוט תענוג צרוף, ומושלמת לכל אירוע.

מצרכים:

  • 1 חבילה של פודינג וניל
  • 2 חבילות ביסקוויטים
  • 2 חבילות שמנת מתוקה של 250 מ"ל
  • 3 כוסות חלב
  • 100 גרם שוקולד מגורר

אופן ההכנה

יש להקציף את החלב, הפודינג והשמנת המתוקה במוט הקצפה או מיקסר עד שמתקבל מרקם חלק.

יש לטבול את הביסקוויטים טבילה קצרצרה בחלב ולסדר אותם בתבנית פיירקס בשכבה אחידה. לאחר מכן למרוח שכבה של קרם מעל הביסקוויטים, לסדר עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב בשכבה אחידה, ומעל עוד שכבת קרם, עד שנגמר הקרם ו/או הביסקוויטים.

בשכבה האחרונה של הקרם, יש לפזר את השוקולד המגורר ולכסות בניילון נצמד. הכניסו למקרר ל12 שעות. תוכלו להוציא את העוגה לפני כן, אך קחו בחשבון שהיא תהיה פחות נימוחה.


עוגת ביסקוויטים קלה עם ציפוי שוקולד

כל מי שאוהב עוגות לא יתנגד לציפוי שוקולד טעים דק וקליל מעל קצפת ווניל אוורירית עם טעם של עוד. וכמובן, איך לא, הביס המושלם משתלב נפלא עם הביסקוויטים הקלאסיים שכולנו אוהבים עוד מילדות. אז קחו לכם רגע להתפנק, כי מגיע לכם.

מצרכים:

  • חצי כוס חלב
  • כפית תמצית וניל
  • 350 גרם ביסקוויטים
  • 1 חבילת שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • 2 קופסאות גבינה לבנה 9%
  • 1 כף סוכר
  • 1 קופסה פודינג וניל
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • חצי כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

יש להקציף חצי חבילת שמנת מתוקה עם הגבינה, הסוכר, תמצית הוניל והפודינג לקצב יציב וחלק. בקערית קטנה ולא עמוקה מדי יש לשפוך את החלב ולטבול את הביסקוויטים טבילה קצרה מאד לפני סידור שלהם בתחתית תבנית מלבנית.

לאחר סידור הביסקוויטים שפכו חצי מכמות הקרם על הביסקוויטים, וחזרו על הפעולה שוב. טבלו ביסקוויטים טבילה קצרה מאד וצרו עוד שכבה של ביסקוויטים, מעליה שפכו את החלק השני של הקרם. שטחו את הקרם, ומעל צרו עוד שכבת ביסקוויטים טבולים.

הכניסו את העוגה למקרר לחצי שעה לערך.

לציפוי השוקולד המיסו את השוקולד וחצי הקופסא שנשארה מהשמנת המתוקה במיקרוגל לכמה שניות, ערבבו היטב עד שהקרם הופך להיות חלק ואחיד. תנו לקרם להצטנן מעט ושפכו על העוגה לאחר כחצי שעה שהיתה במקרר.

כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשמונה שעות לפחות, או לילה שלם.


עוגת ביסקוויטים קלה עם שמנת מתוקה בחמש דקות

העוגה הזאת לא בנויה כמו עוגת הביסקוויטים הקלאסית והיא עוגת ביסקוויטים מהירה, טעימה וייחודית גם בטעם וגם במראה. לא תאמינו כמה מהר העוגה הזאת מתחסלת.

מצרכים

  • שרוול של ביסקוויטים
  • חבילה וחצי של חמאה מומסת (150 גרם)
  • 2 חבילות של 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חבילה של פודינג וניל
  • 100 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

יש לרסק את הביסקוויטים ולערבב אותם עם החמאה המומסת. לאחר שערבבתם היטב שטחו אותם בתבנית אפייה מלבנית או עגולה, לבחירתכם. רק וודאו והדקו היטב גם את הדפנות.

ערבבו בקערית נפרדת ובהקצפה את הביצים, הסוכר, הפודינג והשמנת המתוקה לקצפת יציבה אחידה וחלקה. שפכו את הקצפת על תחתית העוגה.

גררו את חפיסת השוקולד לפירורים ופזרו מעל הקצפת, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לארבע עד שמונה שעות.


עוגת ביסקוויטים קלה פרווה

עוגת ביסקוויטים פרווה היא דבר חשוב לרגישים ללקטוז ובכלל לשומרי כשרות וטבעוניים. כך שאם אפשר לפנק את מי שפחות יכול לאכול עוגה חלבית או מתחבר לעוגה החלבית, למה לא? הנה מתכון זריז וקליל לעוגה הקלאסית הטעימה בגרסה המתאימה לכולם.

מצרכים:

  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 חבילה של פודינג וניל
  • 1 שמנת מתוקה פרווה
  • חצי כוס חלב סויה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 חבילה של שוקולד מריר

אופן ההכנה:

יש להכין את המים הפושרים עם כפית הנס קפה מעורבבים בקערית קטנה ולא שטוחה מדי. להניח בצד ליד הביסקוויטים.

במקביל, לשפוך אל קערית את החלב, הסוכר, השמנת המתוקה, הפודינג ולערבב במיקס או מוט הקצפה את המרכיבים לקצפת חלקה ואחידה.

טבלו טבילה מאד קצרה את הביסקוויטים בתערובת הקפה וסדרו אותם בתבנית בשכבה אחידה. מרחו חצי מכמות הקרם על השכבה ושטחו את הקרם. טבלו עוד ביסקוויטים לשכבה נוספת וסדרו אותם באופן אחיד, מרחו עליהם עוד שכבת קרם ושטחו. וכך הלאה סדרו עד שנגמרים הביסקוויטים והקרם נגמר. דאגו רק שיהיה קרם מעל שכבת הביסקוויטים האחרונה לגימור העוגה.

גררו את חבילת השוקולד המריר לפירורים קטנטנים ופזרו מעל העוגה. כסו את העוגה בניילון נצמד והכניסו למקרר לשמונה שעות. תוכלו להוציא את העוגה גם לאחר ארבע שעות, אך רצוי שהיא תהיה כמה שיותר זמן במקרר.


עוגת ביסקוויטים קלה – החלק הכי טעים של היום

אין כמו לאלתר עוגה טעימה ובמהירות לקראת אירוע, או לקראת ערב של אירוח.

או אפילו סתם כי מתחשק לפנק את עצמנו או את היקרים לנו.

עוגת ביסקוויטים קלה היא בדיוק זו, העוגה שקל לאלתר איתה וגם לשדרג אותה בהתאם.

בין אם אתם מעוניינים בעוגת שמנת, או גבינה.

או קרם מסקרפונה או אפילו קרם שוקולד בין הביסקוויטים הנימוחים.

תוכלו להשדרג אותה עם מגוון של רעיונות, סגנונות ומתכונים.

והיא תמיד, אבל תמיד תגרוף את כל המחמאות. וכמה זמן תעבדו עליה? בדיוק עשר דקות.

עוגת ביסקוויטים קלה – קחו לכם רגע בשבילה

לפעמים נדמה לנו שאין אחד או אחת שלא זוכרים את הביס הראשון שהם לקחו מעוגת ביסקוויטים.

כי לפני שמדובר בסוג של עוגה שמצריכה מתכון פשוט וקל, מדובר בעוגה פשוט טעימה ומפנקת.

זה פשוט חיבוק בתוך כפית, אבל כזה שלא נרצה שיפסק ולכן נרצה לאכול ממנה עוד ועוד.

ובעצם, מה אנחנו משקיעים בה? חבילות של פתי בר הקלאסי הטעים שכולנו אוהבים לטבול בתה או בקפה.

קרם מפנק שעשוי משמנת מתוקה, או אינסטנט פודינג וניל.

או שוקולד, או אפילו מה שנרצה כי כזאת היא העוגה הזאת.

ואם מאד מתחשק לנו אפילו ציפוי שוקולד עם סוכריות, או קישוטים.

כל אלו הופכים את העוגה הטעימה הזאת לגולת הכותרת.

היא תתאים ליום הולדת, היא תתאים ליום נישואים, היא תתאים לחג.

והיא תתאים גם ליום שישי, לגיבוש המשפחתי.

מה הופך אותה לכל כך טעימה

הסוד הגדול של עוגת הביסקוויטים היא האווריריות והנימוחות של הביסקוויט.

לשם כך, יש שיטה מאד חשובה שצריך להתאזר בשבילה בסבלנות רבה.

עכשיו אנחנו יודעים, מהרגע שהתחלתם להכין אותה או שאתם מריחים אותה באוויר הסבלנות קצת נעלמת.

זה בסדר, וזה הגיוני לגמרי, אנחנו לגמרי מרגישים את הטעמים בבלוטות הטעם בדיוק כמוכם.

יחד עם זאת, עוגה כל כך טעימה ופשוטה זקוקה לזמן לנוח.

ואם תתאזרו בסבלנות ותשאירו אותה לילה אחד במקרר לא תאמינו כמה זה עושה לה טוב.

מתכונים קשורים