תוכן עניינים
עוגיות שוקולד ביסקוויטים
קשה למצוא אנשים וילדים שלא אוהבים שוקולד, וגם אלו יתקשו לעמוד בפיתוי של העוגיות המופלאות האלו.
עוגיות שוקולד שוקולדיות במיוחד הוא טעם ילדות. מתכון כיפי שמתאים גם לילדים וגם לגדולים. כיף להכין אותן, וכיף עוד יותר לחסל אותן 😊
מרכיבים
- 1 חבילה של שוקולד מריר
- 4 כפות קקאו
- 4 כפות שוקולית
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס נוטלה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 100 גרם חמאה
- 1 שקית קוקוס טחון
- 1 חבילת פתי בר שוקולד
אופן ההכנה
יש לבשל על סיר קטן את השוקולד והקקאו, השוקולית, הסוכר, הנוטלה והחלב ולערבב עד להטמעה מלאה ועד שמתקבל קרם שוקולד חלק ללא גושים. הסירו לאחר מכן מהאש והוסיפו את החמאה, ערבבו עד להטמעה מלאה.
רסקו את הפתי בר והוסיפו לקרם השוקולד, ערבבו עד לפיזור מלא של הפתי בר בתערובת.
על נייר אפייה פזרו קוקוס ושפכו חצי מכמות בלילת השוקולד עם הפתי בר. גלגלו את נייר האפיה לרולדה. צרו רולדה נוספת כזאת מהחלק השני של בלילת השוקולד, והכניסו את שתיהן להקפאה לשעתיים.
הוציאו את הרולדה מהמקפיא לאחר שעתיים ופרסו אותה לפרוסות דקות. שמרו במקפיא בקופסא אטומה.
מתאים להגשה לצד קפה חם, או שייק צונן ומרענן. אפשר גם עם סלט פירות מרענן בצד, או קצפת קרה וגלידת ווניל צרפתי עדינה ומפנקת.
חטיפי יוגורט
מאז ומתמיד חטיפים קפואים הם אהובים על כולם. החל מהשלוקים הקטנטנים שאנחנו זוכרים בתור ילדים, ועד לגלידוניות הקלאסיות שכולנו עדיין מחפשים בחנויות. אבל לפעמים מתחשק לנו ביס מתוק ומושחת ואנחנו לא רוצים להתפרע.
המתכון הזה מושלם לרגע הזה, כשמתחשק לנו משהו מושחת אבל אנחנו לא רוצים להפריז במתוקים או בשוקולדים. חטיף יוגורט קפוא ומתוק הוא התשובה. ביס מתוק ובריא, שמחמם את הלב ומצנן את האווירה.
מרכיבים
- 3 גביעי יוגורט במתיקות מעודנת
- 2 כפות גדושות של דבש טהור
- 1 כפית תמצית וניל
- 20 תותים טריים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
ערבבו בקערה יוגורט, דבש, וניל ותותים עד להטמעה מלאה.
רפדו תבנית בנייר אפייה, רצוי שהתבנית תהיה עמוקה יחסית, ושפכו את בלילת היוגורט עם הפירות, ושטחו.
הכניסו למקפיא לשש שעות, או עד שהיוגורט קפוא לחלוטין.
חלצו מהתבנית בהסרה של נייר האפיה ושברו לחתיכות אחידות או חתכו לריבועים עם סכין. שמרו בקופסא אטומה במקפיא.
תוסיפו לחטיף הזה שייק פירות מרענן גדוש בקרח, והנה לכם פינוק קייצי אמיתי שכיף להגיש אותו, להכין אותו ובטח ליהנות ממנו.
תהנו 😊
עוגיות שוקולד לבן קפואות ומתוקות
שוקולד לבן נחשב לשוקולד בוטיק, הוא משולב תמיד בעוגות העדינות ביותר, המקושטות ביותר. ובעוגיות מיוחדות. כאן יש לנו הזדמנות לקינוח קייצי, כיפי ומהיר שאפשר לחטוף מדי פעם מהמקפיא באמצע היום או באמצע הלילה. והוא עשוי משלושה מרכיבים טעימים וקלילים במיוחד.
מרכיבים
- חצי כוס חלב ממותק
- 250 גרם שוקולד מריר
- 15 עוגיות חמאה מרוסקות
אופן ההכנה
בקערת זכוכית חממו את השוקולד הלבן והחלב הממותק עד שהקרם הופך להיות שוקולד חלק ואחיד.
הוסיפו את העוגיות המרוסקות וערבבו היטב עד להטמעה מלאה.
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, תבנית יחסית עמוקה, שפכו פנימה ושטחו לגובה שווה. הכניסו למקפיא לשש שעות, הוציאו וחתכו לריבועים.
שמרו בקופסא אטומה במקפיא.
אפשר להגיש לצד משקה שוקולד חם, או שייק קייצי קר וצונן בצירוף עוגת שוקולד חמה ומפנקת.
הגישו באהבה ותהנו 😊
סופלה שוקולד מהיר
כמעט כל מסעדה מתהדרת בסופלה שוקולד איכותי שנראה מליון דולר. תמיד כשאנחנו מזמינים את הקינוח הזה במסעדות או בבתי קפה אנחנו מרגישים בבית מלון בוטיק שמפנק אותנו.
הנה מתכון שהופך את המטבח הביתי שלכם לקונדיטוריית בוטיק, כי אין כמו סופלה שוקולד חם ומתוק שכשאנחנו בוצעים אותו עם הכפית נוזלת ממנו חמאה מפנקת וקרמית.
מרכיבים
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 2 ביצים M
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- חצי כוס קמח תופח
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- חצי חבילת שוקולד לבן
אופן ההכנה
המיסו במיקרוגל או בבן מארי את השוקולד המריר והשמן עד שמתקבל קרם שוקולד חלק.
בקערה אחרת ערבבו היטב את הביצים עם הקמח והסוכר. אחדו את קערת השוקולד עם קערת הביצים והקמח וערבבו לאט ובעדינות.
שמנו קלות תבניות מאפינס ושפכו את תערובת המאפין מעט יותר מחצי מגובה השקעים.
במרכז כל סופלה הניחו קוביית חמאה וקוביית שוקולד לבן.
אפו בתנור חם על 170 מעלות עד עשר דקות, הגישו לצד קצפת קרה או גלידת ווניל קרה.
אם אתם מעוניינים לשדרג את הסופלה, אפשר להוסיף במקום קוביית חמאה וקוביית שוקולד לבן כדורי רפאלו, נימוחים, שוקולד ממולא בליקר כלשהו, או להוסיף גם ליקר עצמו לכל מאפין שנכנס לתנור.
קפה חם הולך נפלא עם הקינוח הזה, וגם משקה שוקולד למי שממש זקוק למשהו מתוק.
תהנו 😊
קינוח מהיר קליל וטעים
בטח קרה לכם שקיבלתם טלפון באמצע סוף שבוע או באמצע השבוע על אורחים שפתאום מתחשק להם להגיע. זה בדיוק הרגע לחפש מתכונים איכותיים עבור קינוח מהיר שיסייע לכם לפנק אותם. וישנם לא מעט כאלו.
איזה סוגי קינוחים ישנם, מה עדיף לכם מבחינת מהירות ועמידות במקרר. ומה הכי טעים קליל ומהיר לחורף, לקיץ או לעונת מעבר? מיד תגלו את הכל.
קינוח מהיר קליל וטעים בלי הרבה מאמץ
כשאנחנו מדברים על קינוחים קלילים, אנחנו בעיקר מדברים על מתכון איכותי כמו של עוגה בחושה קלה. דברים שתמיד יש בבית, אפשר לזרוק לקערה, לערבל, ולהכניס לתנור לעשרים דקות עד חצי שעה. או אפילו עוגות קרות כמו עוגות ביסקוויטים שכל מה שצריך זה להקציף שמנת מתוקה, לסדר שכבות ולהכניס למקרר.
גם מוסים שונים בהחלט נכנסים לקטגוריה של קינוח בדקה כי הם למעשה קינוח מהיר ללא אפייה שיוצר נימוח ואוורירי. כל מה שצריך זה להקציף. להכניס למקרר או למקפיא, לקשט מעט, והופ יש לנו קינוח מושלם.
אם אתם מעוניינים בקינוחים שהם קצת יותר מרשימים ומקושטים, תמיד אפשר לקנות הביתה חומרי גלם מוכנים. קינוח נוטלה בכוס למשל יכול להיות מושלם, וכל מה שתצטרכו זאת צנצנת נוטלה וקישוט מתוק. ישנם בסיסי עוגה שאפשר לקנות מראש, ורק להתאים את המילוי והקצפות. והציפוי במגוון של טעמים שונים.
ישנם גם בסיסי קינוחים אחרים כמו בצק לקרמשניט, או בצק לעוגות פאי ועוד. במצב כזה, כל מה שצריך לעשות הוא להכין ציפוי איכותי ומילוי מתוק.
איזה גיוון אפשר לגוון בטעמים השונים בין שוקולד, גבינות וקצפות?
לפני הכל, אפשר להשתמש בכל סוגי השוקולד. אם אתם מכינים קינוחים שילדים לא אוכלים אותם במקרה, אז אפשר גם להשתמש בליקר שוקולד מסוג זה או אחר. זה מקפיץ מאד את הקינוח וגם את מצב הרוח.
תוכלו תמיד להכין גנאש ביתי ומתוק לציפוי. עבור גנאש, מומלץ להשתמש או בשוקולד חלב איכותי, או בשוקולד מריר איכותי. וכמובן בשמנת מתוקה, או חמאה.
אם אתם הולכים לכיוון של קינוחים טבעוניים או נטולי לקטוז, תוכלו למצוא תחליפי חלב לכל מוצר. כיום לא בעיה להכין קינוחים למי שטבעוני, שומר כשרות או אוכל ללא לקטוז בשל רגישות.