תוכן עניינים
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל בריאות, קלות, פריכות ונפלאות המתאימות לימי החורף הקרים עם תה בוער בריח מופלא, או לימי הקיץ החמים לצד משקה צונן.
מצרכים
- 1 כוס שיבולת שועל עבה
- 3 כפות שומשום מלא
- 1 שקית אבקת אפיה
- 3 כפות קמח מלא
- קורט קינמון
- 3 כפות סוכר חום
- 1 ביצה
- 1 כף סילאן
- 3 כפות טחינה גולמית
- חצי כוס שמן קוקוס
- חצי חבילת שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
בקערה גדולה יש לערבל דבש, ביצים, טחינה ושמן. להוסיף לקערה את הקוואקר, השומשום, אבקת האפיה, הקמח, הסוכר והקינמון. ערבלו היטב, ואז הוסיפו את השוקולד הקצוץ בנוסף.
ערבבו הכל ביחד והכניסו למקרר לעד רבע שעה. במקביל רפדו תבנית אפיה בנייר אפיה וצרו כדורים מבצק העוגיות. הניחו על התבנית עם רווחים, שטחו מעט עם מזלג גם כדי שיקבלו צורה מעניינת ואפו בתנור.
אפו את העוגיות בתנור חם על חום של 180 מעלות עד 15 דקות. אחסנו אותן היטב בקופסא אטומה. הן נשמרות עד שבוע בקופסא.
עוגיות שיבולת שועל ופקאנים
הפקאנים משתלבים נהדר בקינוחים בעיקר כי יש להם טעם עדין שכאשר מגיע במגע עם חום, הוא הופך להיות ארומטי ממש. לא סתם את הפקאנים הופכים לאגוזים מסוכרים, והם משתלבים נפלא בעוגות, ובעוגיות. הם זיווג מושלם לשיבולת שועל, ולעוגיות שיבולת שועל.
מצרכים
- 150 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוכר חום
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 ביצים
- 1 כפית סודה לשתיה
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס שיבולת שועל עבה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 200 גרם פקאנים קצוצים דק
אופן ההכנה
בקערה גדולה יש לערבב את החמאה, הסוכר והווניל. להוסיף בהדרגה את הביצים והקמח עם אבקת הסודה והמלח ולהמשיך לערבב. יש לשפוך פנימה גם את שיבולת השועל, השוקולד והפקאנים. לאחר הטמעה מלאה של כל החומרים כסו את הקערה, והכניסו לקירור לשעתיים.
חממו את התנור לחום של 180 מעלות ורפדו את תבנית תנור האפיה בנייר אפייה.
חתכו את בצק העוגיות לכדורים זהים והניחו על התבנית במרווחים גדולים. מעכו מעט את העוגיות, פזרו מעליהן שברי שוקולד, עוד פקאנים ומלח ואפו עד שהן כמעט מוכנות.
הוציאו אותן כשהן טיפה רכות על מנת שיוכלו להצטנן בטמפרטורת החדר ולקבל את הפריכות הרצויה.
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד
אין כמו הביס המתפרק על הלשון של עוגיית שיבולת שועל עם שוקולד טעימה ומתוקה. עוד לא שמתם מים לקפה? כי העוגיות האלה מוכנות במהירות שיא!
מצרכים
- 150 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 וחצי כוס קמח לבן
- קורט קינמון
- קורט מלח
- 100 גר' שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
לערבב היטב את החמאה עם הסוכר החום עד שמתקבלת בלילה אחידה. להוסיף את הביצים, את הוניל ולהמשיך לערבב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. בקערה אחרת יש לערבב את החומרים היבשים של הקמח, הסודה, המלח והקינמון.
הוסיפו בהדרגה את התערובת היבשה אל התערובת של החמאה וערבבו עד הטמעה מלאה.
הוסיפו את שיבולת השועל ואת האגוזים וערבבו היטב. כסו והעבירו למקרר לשעה.
בזמן הזה חממו תנו ל180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. סדרו מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג קטנטנים ורווחו על התבנית. אפו עד 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון מוזהב, והן עדיין רכות באמצע. יש להוציא ולצנן בטמפרטורת החדר.
עוגיות שיבולת שועל מהירות
אורחים ספונטניים הודיעו לכם שהם בדרך? זה בדיוק הזמן לחמם את התנור מראש, לסדר תבנית אפייה והכין עוגיות שיבולת שועל מהירות, טעימות, פריכות שהולכות מצוין עם קנקן קפה או תה. את העוגיות האלו אפשר להכין גם אם אין אורחים לא מתוכננים שקופצים לקפה, אלא גם אם סתם מתחשק לכם קפה עם משהו מתוק ליד. הן גם מתאימות לאריזה יפה כמתנה לתודה לאירוח, כשאתם בעצמכם מוזמנים לאורחים. או סתם אם אתם מעוניינים ליצור חבילה מתוקה לחברים, לבני הזוג או למשפחה אהובה.
מצרכים
- 3 כפות סילאן
- 1 ביצה L
- חצי כוס שמן קוקוס
- 3 כפות טכחינה גולמית
- 1 כוס שיבולת שועל עבה
- 2 כפות קמח מלא
- קורט קינמון
- 5 קוביות שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות חום ולרפד את תבנית האפיה בנייר אפיה. ערבבו את כל החומרים בקערה באמצעות מטרפה ידנית. ערבבו תחילה את הביצה עם הסוכר והשמן, ולאחר מכן הוסיפו את הטחינה ואת יתרת החומרים עד שמקבלים בלילה אחידה וחלקה.
צרו כדורים באמצעות ידיים רטובות ושטחו לעוגיות. הניחו על נייר האפיה ואפו עד 20 דקות. או עד שאתם רואים שהעוגיות נהיות מעט זהובות בשוליים שלהן.
הוציאו את העוגיות כשהן עדיין מעט רכות על מנת שיצטננו מחוץ לתנור ויקבלו פריכות. אם הן יהיו בתנור יותר מדי זמן הן עלולות להיות שחומות מדי ולהישרף בקלות.
עוגיות שיבולת שועל – בריאות בביס
המודעות הגבוהה שהגיעה לעולם בעשור האחרון לכל מה שקשור לאוכל בריא באה גם בעקבות לא מעט נושאים בריאותיים. חולי סוכרת שהבינו שעליהם לצרוך מאכלים בריאים יותר, אבל לא לוותר על ההנאות הקטנות בחיים. חולי לב וכולסטרול, וגם חולי סרטן שצריכים לצרוך מאכלים בריאים יותר, או גם כמנע למחלות אלו ואחרות.
בפועל, צריכה של שיבולת שועל אף מומלצת על ידי ארגון הלב האמריקאי. היא מומלצת היות והיא מסייעת להורדת כמות הכולסטרול, מניעת סוכרת, מפחיתה סיכון לחלות בסרטן, וגם טובה ללב. לא רק לבלוטות הטעם 😉
היות ואין בה את חלבון הגלוטן היא בטוחה לחולי צליאק. אך אם אתם חולי צליאק ובכל זאת צורכים שיבולת שועל, חשוב שתדעו שיכולות להיות עקבות של גלוטן. או כי גדלה צמוד לשדה חיטה או דגן אחר, או אם עברה עיבוד באותו המפעל עם דגנים המכילים גלוטן. בנוסף, לא מעט מחולי הצליאק גם רגישים למרכיב העיקרי בשיבולת שועל, האבנין.
עוגיות שיבולת שועל – מתוק בפה, מתוק בלב
כל עוגיה שבבסיסה היא עשויה מחומרי גלם בריאים יותר אפשר 'לתבל' במתיקות עדינה. תוכלו לאפות עוגיות שיבולת שועל על בסיס דבש, סילאן, סטיביה. או גם סוכר חום. בנוסף, אם אינכם מעוניינים כלל בממתיקים, אפשר להוסיף להן שוקולד מריר, שוקולד צ'יפס או ממרח תמרים.
כדי לאפות עם מתכון עבור עוגיות שיבולת שועל לא צריך שתהיו קונדיטורים, אלא פשוט שתבינו את המתכון. המידות מאד חשובות, וכמובן גם זמן האפיה בתנור. היות ומדובר במרכיבים עדינים מאד, מומלץ לדייק בזמן האפיה בתנור ובזמן השהייה מחוץ לתנור. וזאת על מנת שהעוגיות לא יצאו קשות מדי.
אם אתם מעוניינים לרכך אותן, ואתם לא מכינים אותן עבור אוכלוסיה טבעונית זו או אחרת או צמחונית. תוכלו לשלב אותן עם חמאה רכה, גבינת מסקרפונה, או שמנת מתוקה. גם קמח תופח יכול להפוך אותן לאווריריות במיוחד. שיבולת שועל משתלבת נהדר גם במתכונים בריאים וגם במתכונים שהם קצת יותר מושחתים. כך או כך, היא מוסיפה בריאות וייחודיות לכל מתכון.