מתכון עוגת תפוחים ביתית

עוגת תפוחים ביתית

עוגת תפוחים ביתית וממכרת עוגות ממכרות הן דבר מאד חיובי. אין כמו עוגה ביתית חמה ומפנקת כשאתם חוזרים מהעבודה ויושבים עם כוס הקפה במרפסת. הביס

קרא עוד »
מתכון עוגת תפוחים של פעם

עוגת תפוחים של פעם

עוגת תפוחים של פעם עם אגוזים אין באמת טעם שיכול להשתוות לטעם של עוגת התפוחים של פעם עם האגוזים המתפצפצים בפה, וסירופ מייפל שהופך את

קרא עוד »
מתכון עוגת תפוחים קלה

עוגת תפוחים קלה

עוגת תפוחים קלה מרגישים ספונטניים? כמה מצרכים קלילים, ותפוחים, ויש לכם עוגה טעימה וריחנית שתהיה מושלמת עם הקפה שאתם מרתיחים עבורו את המים, ממש עכשיו.

קרא עוד »
מתכון עוגת תפוחים של סבתא

עוגת תפוחים של סבתא

עוגת תפוחים של סבתא עם קינמון העוגה הבחושה, הטעימה והרכה הזאת עם הטאצ' הקריספי היא בדיוק הביס המחבק שאנחנו צריכים מבית סבתא. כל מה שצריך

קרא עוד »
מתכון עוגת תפוחים משגעת

עוגת תפוחים משגעת

עוגת תפוחים משגעת את העוגה הזאת לא תרצו להפסיק להכין. רוב הסיכויים שהיא תהפוך להיות עוגת הבית שלכם. לא רק בגלל הטעם, אלא בגלל המהירות,

קרא עוד »
מתכון עוגת תפוחים טבעונית

עוגת תפוחים טבעונית

עוגת תפוחים טבעונית העשור האחרון הוא ברכה לעולם הטבעוני. יותר ויותר קינוחים מותאמים לעולם הטבעוני, יותר מודעות, ויותר רגישות. לכן עוגות תפוחים טבעוניות, או כל

קרא עוד »
מתכון עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה מקורמלת הרגע שבו אתם מעוניינים גם לאפות עוגה טעימה שתהיה לכם יחסית פשוטה בהכנה. אבל גם לגרוף מחמאות רבות, הוא רגע שמובן

קרא עוד »
מתכון עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה עם גנאש שוקולד תפוחים ושוקולד הם שילוב אלוהי, לפחות הרבה כך טוענים. כך שהשילוב של שניהם בתוך עוגה רכה, נימוחה ועסיסית לא

קרא עוד »

עוגת תפוחים עם טעם של עוד

התפוחים נפלאים בקינוחים, וגם בנפרד. הם משתלבים בעיקר בצורה נהדרת בתוך עוגות, מאפים, קרואסונים וקינוחים. בעיקר כי כאשר הם עוברים חימום הם הופכים לביס מתוק ומקורמל.

כאשר אנחנו אופים עוגת תפוחים אנחנו יכולים גם לקרמל את התפוחים לפני כן, ולהפוך אותם לממתק בפני עצמו. אם נשלב אותם עם טעמי וניל עדינים, הם יהפכו לקינוח מושלם. למעשה, היות והם מאד עדינים בטעם שלהם, כמעט כל קרם מתוק ישתלב איתם נהדר ולא יהיה דומיננטי מדי.

עוגת תפוחים – נעים להכיר

עוגות תפוחים מוכרות בעיקר בפנסילבניה בארצות הברית ופחות נפוצות בארץ. הקהילה היהודית בחו"ל מאד חובבת אותן וגם המטבח האשכנזי, היות והן מסורת של ראש השנה. היות והעוגה היא לא עוגה חלבית, היא מאפשרת לשלב אותה במגוון החגים. ובעיקר גם בארוחות המכילות בשר, כך שמבחינת הכשרות היא מושלמת. מתכונים כשרים עבור עוגות תפוחים לא קשה למצוא.

לפי מה שמספרים מקור עוגת התפוחים הוא מתוך קהילה יהודית בפולין, דאז, הכינו אותה עם שמן ירקות. ולא עם חמאה כמו שמכינים כיום. מסתבר, שהקהילה היהודית השתמשה בשמן על מנת שלא להפוך את העוגה לעוגה שהיא חלבית. ובכך, לא להקשות על עניין שמירת הכשרות.

איזה עוד סוגים של עוגות תפוחים יש

הסוג הנפוץ ביותר הוא פאי תפוחים (או אם אנחנו רוצים להיות יותר מדויקים, "תמליא תפוחים"). מדובר במאפה בצק סגור, או פתוח חלקית. שבתוכו יש פרוסות תפוחים או רסק תפוחים במשולב בטעמים שונים. לרוב מגישים אותו עם גלידה קרה וקצפת, כאשר הפאי עצמו חם ופריך.

פאי התפוחים נפוץ בעיקר בהולנד והוא משולב לרוב במיץ לימון, מיץ תפוזים וכמובן קינמון. לפאי התפוחים יש היסטוריה נהדרת היות והוא כבר הופיע בציורים אומנותיים כבר בשנת 1626.

עבור פאי יש מתכון מיוחד ולא רק אחד, והוא בעיקר נפוץ אצלנו בתקופת החורף. תוכלו ליהנות ממנו עם קפה חם, לשלב בו שוקולד, מרנג. קרמים שונים, ואף ליהנות מבצק פריך בתחתיות או מעליו בצורת שתי וערב. הוא נחשב כפרי, והופך כל ארוחה למיוחדת ובעלת אווירה נעימה וייחודית.

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק