מתכון בראוניז 10 דקות

בראוניז 10 דקות

בראוניז 10 דקות עם קוקוס ממותק מתי בפעם האחרונה לקחתם לעצמכם זמן איכות שקט? קחו לעצמכם רגע, הרתיחו מים בקומקום, כי את הבראוניז הטעימים האלו

קרא עוד »
מתכון בראוניז ללא גלוטן

בראוניז ללא גלוטן

בראוניז ללא גלוטן עם שקדים כאשר אנחנו רגישים לגלוטן אנחנו חייבים להיזהר עם מה שאנחנו צורכים מבחינת אוכל, ולכן, ha יש לשים לב גם באכילה

קרא עוד »
מתכון בראוניז לפסח

בראוניז לפסח

בראוניז לפסח עם שוקולד וקוקוס פסח הוא החג הכי שנוי במחלוקת מבחינת מאכלים, אבל אם יש משהו אחד שכולם מסכימים לגביו, זה שהקוקוס דומיננטי בו

קרא עוד »
מתכון בראוניז טבעוניים

בראוניז טבעוניים

בראוניז טבעוניים מושחתים וטעימים הרבה מאד שנים סברו שהמטבח הטבעוני הוא מטבח שאין בו שום מגוון של אפשרויות אך ההיפך הוא הנכון. המטבח הטבעוני יכול

קרא עוד »
מתכון בראוניז שוקולד

בראוניז שוקולד

בראוניז שוקולד עם קפה שניה לפני שאתם לוקחים את השלוק מהקפה, קחו שניה כדי לחשוב איזה ביס מתוק ילווה את הקפה שלכם. וככל שהביס הזה

קרא עוד »
מתכון בראוניז פרווה

בראוניז פרווה

בראוניז פרווה רכים וטעימים אין כמו קינוח שמתאים לכולם. גם לשומרי הכשרות, גם לרגישים ללקטוז וגם לטבעוניים. כשאנחנו אופים בראוניז פרווה אנחנו בעיקר רוצים שיהיה

קרא עוד »

בראוניז – חומיות איכותיות ומתוקות

הבראוניז, או בעברית, החומיות הן סוג של עוגיות שוקולד וכשמן הן, חומות ושוקולדיות במיוחד. הבראוניז התפרסמו לראשונה בשנת 1897 ברשת חנויות הסירז.

הן בעצם חיתוכיות מרובעות והן נאפות כעוגת שוקולד נמוכה. בראוניז משולבות באגוזים, פצפוצי שוקולד וישנם גם מתכונים המשלבים בהן גם חמאת בוטנים. האפיה של הבראוניז היא אפיה מאד סמיכה וצפופה. והיא כוללת בתוכה כמויות קמח גדולות, שוקולד מרוכז מאד וגם ביצים. ישנם גם חלק מהמתכונים שמצפים את הבראוניז בציפוי שוקולד מריר.

ה"בדיחה" על עוגיות אלו היא ישנה. ישנם שטוענים שהן נולדו כך מרוכזות וסמיכות, בשל אופה שפשוט שכח להוסיף אבקת אפייה למתכון המקורי. עוד מספרים שלמעשה הבראוניז הומצאו במלון פאלמר האוס בשיקגו בזמן תערוכה עולמית. הן למעשה הגרסה הפחות מלכלכת של עוגיות השוקולד. בארצות הברית לרוב מגישים את הבראוניז עם קצפת אוורירית וקרה, או גלידה טובה.

ראו: מתכונים לעוגיות ומאפים

בראוניז – גרסאות שונות ומגוונות לטעם השוקולדי

לא שלא תיארנו לנו, אבל לגרסה השוקולדית של הבראוניז יש גם גרסה לבנה או זהובה. לא מעט קונדיטורים גיוונו בטעם השוקולדי של הבראוניז בשילוב קרמל, וניל, רוטב מייפל. או בהחלפה טוטאלית של השוקולד בשוקולד לבן בלבד משולב שברי אגוזים, או ללא.

בין אם יש לכם מתכון קלאסי ובין אם יש לכם מתכונים שאינם קלאסיים אלא משולבים ומעניינים. כך או כך כשמדובר באפייה, תמיד כדאי לפרוץ ולהיות יצירתיים כמה שיותר.

לרוב, בראוניז קצת יותר פופולריים בעונת החורף. בעיקר כאשר הן מוגשות לצד שתיה חמה ומפנקת. יחד עם זאת, למי שאוהב שוקולד הן יהיו נפלאות לצד מיץ תפוזים צונן עם המון קרח. בחדר עם מזגן קפוא ונעים.

תוכלו לקשט אותן בקוקוס טחון, באבקת סוכר, בקקאו, או באגוזי פקאן מסוכרים. וכמובן, כמו שאמרנו מקודם, גם בציפוי שוקולד מריר נוזלי ונימוח. הן מושלמות לאירוח, מושלמות כמתנה כשאתם מתארחים. ומושלמות סתם אם מתחשק לכם לפנק את הדייט, או את בן או בת הזוג במשהו מתוק. וגם את עצמכם אל תשכחו, כי בתור מי שאוהבים מתוק אנחנו מבינים אתכם היטב.

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק